V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.12.2018. - USVOJEN REBALANS BUDŽETA ZA 2018. GODINU
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Rebalans budžeta opštine za 2018. godinu, koji iznosi 12.289.000 KM.
Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Nada Grgača precizirala je da je Rebalans budžeta opštine za tekuću godinu za 24,1 odsto veći planiranog budžeta.
"Povećanje ukupnih prihoda u najvećoj mjeri se odnosi na sredstva Vlade Republike Srpske, koja su opštini Kozarska Dubica doznačena po odluci o određivanju prioritetnih projekta iz programa javnih investicija Republike Srpske u 2018. godini", navela je Grgača.
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojena Odluka o visini poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području opštine, koja kao i prethodnih godina iznosi 0,10 odsto, te program održavanja zaobraćajnica u zimskim uslovima za 2019. godinu.
Iz nadležnosti Odjeljenja za privredu i poljoprivredu usvojena je Odluka o načinu, organizaciji i uslovima za vršenje javnog prevoza lica i stvari na području opštine Kozarska Dubica, Odluka o taksi prevozu lica na području opštine i Odluka o izmjeni i dopuni odluke o uslovima ulaska investitora u Poslovnu zonu "Lipova Greda".
26.12.2018. - NAJAVA: GODIŠNJA I XXII REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Godišnja sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica održaće se u četvrtak, 27.12. 2018. godine, sa početkom rada u 9.00 časova.
Dnevnim redom sjednice predviđeno je razmatranje i usvajanje Programa rada Skupštine opštine za 2019. godinu, razmatranje i usvajanje prijedloga Budžeta opštine Kozarska Dubica za 2019. godinu i razmatranje i usvajanje Odluke o izvršenju Budžeta opštine Kozarska Dubica za 2019. godinu.
Nakon završetka Godišnje sjednice, biće održana XXII redovna sjednica Skupštine opštine na kojoj će biti razmatrano 11 tačaka predloženog dnevnog reda.
24.12.2018. - BOŽIĆNA ČESTITKA KATOLIČKIM VJERNICIMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić čestitali su katoličkim vjernicima Božić.

"U ime opštine Kozarska Dubica i lično ime, svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti upućujemo najiskrenije čestitke sa željom da vam praznik donese radost, unese toplinu u srca svih vjernika i ljudi dobre volje i još jednom podsjeti na važnost porodice, prijatelja, razumijevanja i tolerancije u zajednici", navodi se u čestitki.
19.12.2018. - RASPISAN JAVNI KONKURS ZA DODJELU STUDENTSKIH STIPENDIJA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić raspisao je danas Konkurs za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2018/19. godini.
Na osnovu objavljenog konkursa, pravo na stipendije koje se isplaćuju iz Budžeta opštine Kozarska Dubica može da ostvari 100 studenata redovnih studija prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu, u novčanom iznosu od 500 KM za apsolvente i 1.000 KM za ostale studente na godišnjem nivou. Za ovu namjenu u budžetu je ukupno planirano 95.000 KM.
Konkusom su utvđene posebne kategorije studenata, koje će stipendiju ostvariti bez obzira na prosjek ocjena, posebni uslovi stipendiranja, koji uključuju prosječnu ocjenu studiranja, način bodovanja i deficitarne fakultete.
Obrazac prijave za Javni konkurs, kao i obrazac izjave da student ne prima stipendiju od drugih stipenditora dostupni su na internet stranici i u šalter sali оpštine Kozarska Dubica.
Rok za podnošenje prijava je 30 dana, a uz propisanu dokumentaciju prijave se podnose Odjeljenju za opštu upravu i društvene djelatnosti оpštine Kozarska Dubica putem prijemne kancelarije ili poštom.
18.12.2018. - OPŠTINA OBEZBJEDILA 323 NIKOLJDANASKA PAKETIĆA
Opština Kozarska Dubica obezbjedila je 323 nikoljdanska paketića, koji su na priredbama podijeljeni svm učenicima prvog razreda i polaznicima vrtića "Pčelica".
"Opština Kozarska Dubica, iako u teškoj finansijskoj situaciji, ipak je prioritetno obezbijedila nikoljdanske paketiće za vrtićku djecu, prvačiće i djecu sa posebnim potrebama, a oni se ovim pokonima najviše i raduju", izjavio je načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Dušan Drljić.
Nikoljdanske paketiće dobilo je 170 mališana Dječijeg vrtića "Pčelica", a tim povodom djeca su sa svojim vaspitačima pripremila prigodnu nikoljdansku priredbu za roditelje i predstavnike opštinske uprave Kozarska Dubica. "Na ovaj način tradicionalno proslavljamo Svetog Nikolu i djeca se tome mnogo raduju. Sveti Nikola je najsvečaniji i najradosniji praznik u našoj ustanovi i djeca još početkom decembra dekorištu prostorije i pripremanju nikoljdanske priredbe kako bi recitacijama, pjesmom i plesom dočekali Svetog Nikolu", izjavila je direktor vrtića Gordana Radović.
U Osnovnoj školi "Sveti Sava" paketiće je dobilo 55 učenika prvog razreda, a pripremljena je i priredba.
"Priredbu su spremili učenici od prvog do petog razreda. Sveti Nikola se u školi obilježava tradicionalno školskom priredbom i prigodnim programom za prvačiće. Ovo je jedan od najsrećnijih praznika za djecu", izjavila je školski psiholog Sanja Božičić.
Na tradicionalnoj nikoljdanskoj priredbi paketiće su dobila 72 učenika škole "Vuk Stefanović Karadžić", a u školi "Majka Knežopoljka" na priredbama u Međuvođu i Knežici paketići su podijeljeni za 25 prvaka.
"Podjela nikoljdanskih paketića i priredba koja se organizuje tim povodom je među najljepšim običajima u našoj školi", izjavio je direktor Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" Brane Miljatović.
On je istakao da im je ove godine nikoljdansku svečanost uveličao poklon u vidu nove stolarije, koji su decenijama iščekivali.
Miljatović je zahvalio Opštinskoj upravi Kozarska Dubica što je i ove godine obezbijedila paketiće za učenike prvog razreda, a Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu što su uvažili potrebe ove škole za novom stolarijom i u tu svrhu izdvojili 71.000 KM.
"Sada kad smo riješili ovaj problem, potrebno je da nabavimo i nove peći za centralno grijanje", dodao je Miljatović.
Za nabavku nikoljdanskih paketića iz opštinskog budžeta utrošeno je oko 4.000 KM, a opština Kozarska Dubica finansiraće i novogodišnje paketiće za djecu iz Udruženja roditelja, omladine i djece sa posebnim potrebama "Rastimo zajedno", koji će im biti uručeni na kraju ovog mjeseca.
14.12.2018. - ZAVRŠENA SANACIJA SAVSKOG NASIPA U MLINARICAMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potvrdio je danas da je u potpunosti završena sanacija savskog nasipa na lokaciji Mlinarice.
Reljić je rekao novinarima da je, zahvaljujući aktivnostima opštine Kozarska Dubica, u koordinaciji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Javne ustanove "Vode Srpske", urađena potpuna sanacija na tom dijelu savskog nasipa.
"Poslao sam juče ekipu koja je obišla te radove, nasip je potpuno bezbjedan, a sada se rade još druge prilazne saobraćajnice koje su projektovane kao preventiva", rekao je Reljić i naglasio da je taj dio opštine u potpunosti bezbjedan.
On je naveo da će se projekat sanacije savskog nasipa nastaviti na proljeće u pravcu prema opštini Gradiška.
"Ostao je mali problem na rječici Moštanica gdje je isto tako došlo do urušavanja jednog dijela nasipa koji nije saniran i dio nasipa na rječica Knežica, gdje nismo zadovoljni kvalitetom izvođenja radova", naveo je Reljić.
On je naglasio da je područje opštine Kozarska Dubica u potpunosti bezbjedno kada je riječ o nasipu na rijeci Savi, a da će u saradnji sa nadležnim ministarstvom i "Vodama Srpske" biti završeni i preostali projekti zaštite od poplava.
Zbog urušavanja dijela savskog nasipa na toj lokaciji 22. marta bilo je proglašeno vanredno stanje na području opštine Kozarska Dubica, jer je prijetila opasnost da se rijeka Sava izlije na područje dubičke ravni.
14.12.2018. - POČELA PROCEDURA ZA FORMIRANJE PRIHVATILIŠTA ZA PSE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potvrdio je danas da je počela procedura za formiranje prihvatilišta za pse sa područja opštine, na lokaciji napuštene kasarne u selu Božići.
"Na inicijativu i uz pomoć frontmena grupe `Riblja čorba` Bore Đorđevića, koji je juče posjetio Kozarsku Dubicu, počeli smo proceduru. Na području sela Božići postoje dijelovi vojnih hangara gdje ćemo najvjerovatnije obezbijediti prihvatilište za pse", izjavio je Reljić novinarima.
On je naveo da je opština preuzela na sebe da do početka proljeća organizaciji koja će voditi računa o napuštenim psima dodijeli na korištenje zemljište u Božićima za formiranje prihvatilišta za pse.
"Naš dio obaveza zasniva se samo na tome. Sve ostalo, što se tiče održavanja, hrane i drugog na sebe će preuzeti Bora Đorđević zajedno sa našim volonterima i organizacijama za zaštitu životinja. Imamo dosta pasa lutalica", precizirao je Reljić.
On je dodao da je Bora Đorđević u Kozarskoj Dubici boravio i krajem septembra kada je inicirano formiranje prihvatilište za napuštene životinje.
"On je kao humanitarac i čovjek koji voli životinje i ljude rekao da će 9. januara, kada obilježavamo Dan Republike Srpske, ako ne bude imao drugu obavezu, doći u Kozarsku Dubici i pjevati zajedno sa našim lokalnim bendom nekoliko pjesama, kao izraz zahvalnosti Kozarskoj Dubici, jer smatra da smo mi ovdje dobri i prijateljski nastrojeni ljudi", naglasio je Reljić.
13.12.2018. - SVETOSAVKA AKADEMIJA 26. JANUARA U DOMU KULTURE
U Opštinskoj upravi opštine Kozarska Dubica danas je održan sastanak Organizacionog odbora Svetosavske akademije, koja će biti održana 26. januara u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.
Na sastanku je potvrđeno je da je nosilac aktivnosti pripreme programa ovogodišnje Svetosavske akademije Osnovna škola "Majka Knežopoljka" u saradnji sa svim obrazovnim ustanovama u Kozarskoj Dubici i uz podršku Opštinske uprave.
Direkor Osnovne škola "Majka Knežopoljka" Božana Vukić naglasila je da će u programu akademije pored učenika iz Knežice i Međuvođa učestvovati učenici svih škola iz Kozarske Dubice, uključujući i Osnovnu muzičku školu "Branko Smiljanić", a da su već održani inicijativni sastanci sa direkorima škola i drugim učesnicima u organizaciji Svetosavske akademije.
"Sve škole podjenako učestvuju u programu, a nastavnici iz Osnovne škole "Majka Knežopoljka" osmislili su scenario za dramski dio programa u trajanju od 45 minuta", potvrdila je Vukićeva tokom sastanka Organizacionog odbora.
Svetosavska akademija u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, 26. januara, počeće u 19.00 časova, a nakon programa planiran je koktel za goste.
Medijski pokrovitelj Svetosavske akademije je JP "Centar za informisanje i kulturu" Kozarska Dubica.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi