V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

05.12.2016. - POTPISAN SPORAZUM O SKUPŠTINSKOJ VEĆINI SNSD, DNS I SP-a
U opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je potpisan sporazum o skupštinskoj većini SNSD-a, DNS-a i SP-a, čiji odbornici Skupštini opštine imaju 20 od ukupno 27 odborničkih mandata.
Sporazum su potpisali predsjednici opštinskih odbora SNSD-a Jovica Šuman, DNS-a Darko Banjac i SP Brane Miljatović, te načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
"U predizbornoj kampanji potpisali smo sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima, a danas Sporazum o novoj skupštinskoj većini, koji je potpisan u dobroj atmosferi. Ovdje postoje prijateljski odnosi i podjela je izvršena na osnovu izbornih rezultata, a na moju inicijativu smanjen je broj opštinskih Odjeljenja sa šest na pet", izjavio je Reljić.
On je dodao da je postignut sporazum o podjeli pozicija u opštinskoj upravi Kozarska Dubica, a da će u petak, 9. decembra biti održana prva konstitutivna Skupština opštine.
"Uslijediće ubrzo i prva radna sjednica Skupštine opštine, imamo dosta matrijala, moramo početi raditi", izjavio je Reljić.
Predsjednik OO DNS-a Kozarska Dubica Darko Banjac izjavio je da je bilo izuzetno značajno da se koalicioni partneri dogovore oko funkcionisanja Opštine Kozarska Dubica i nekih bolnih rezova koji se moraju provesti.
"Tu naravno apsolutno dajemo podršku načelniku Reljiću oko smanjenja plata, broja odjeljenja i svega onoga što je potrebno da se uradi da bi se budžet Kozarske Dubice stabilizovao", izjavio je Banjac.
On je dodao da je jednako važan i program, odnosno, ono šta će se raditi u budućnosti, te ocijenio da su programi razvoja Kozarske Dubica svih koalicionih partnera slični, što dokazuje da kaolicija ima podršku građana.
"Bitno je da Dubica treba da se okrene prema projektima Vlade Republike Srpske, projektima koji dolaze sa nivoa BiH, prema IPA fondovima i drugim međunarodnim organizacijama, koji mogu da doprinesu boljem životu građana Kozarske Dubice", rekao je Banjac.
On je precizirao da će DNS u budućnosti imati zamjenika načelnika opštine, dva načelnika opštinskih odjeljenja i nekoliko direktorskih pozicija.
"Nadam se da će biti opravdan naš doprinos razvoju Kozarske Dubice kroz naše ljude", zaključio je Banjac.
Predsjednik OO SNSD-a Jovica Šuman izjavio je da je na proteklim izborima SNSD dokazao da je ozbiljna partija koja želi da Kozarska Dubica bude grad u kojem svi imaju budućnost i dodao da će odbornici te stranke raditi za interese svih građana.
On je potvrdio da će u novom sazivu Skupštine opštine Kozarska Dubica SNSD imati deset odbornika.
"Mi ćemo u saradnji sa Vladom RS raditi na infrastrukturalnim projektima i smanjivati troškove gdje je god to moguće, od smanjenja plata, broja odjeljenja i nažalost radnika, a sve su to mjere na koje nas obavezuje i zakon i volja građana koja je iskazana na prethodnim izborima", rekao je Šuman.
On je dodao da se mora ulagati u privredu i raditi na otvaranju novih radnih mjesta, kako bi se građani zadržali u Kozarskoj Dubici.
Predsjednik OO SP-a u Kozarskoj Dubici Brane Miljatović potvrdio je da će svoje kadrove da stranka imati na funkciji potpredsjednika Skupštine opštine i na mjestu sekratara Skupštine opštine.
02.12.2016. - PRVA KONSTITUTIVNA SJEDNICA SKUPŠTINE 9. DECEMBRA
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić sazvao je prvu Konstitutivnu sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica, koja će biti održana u petak, 9. decembra u 09.00 časova.
Na početku sjednice biće verifikovani mandati novim odbornicima, a nakon polaganja svečane zakletve načelnika opštine i odbornika biraće se funkcioneri opštine, predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine i zamjenik načelnika opštine.
Na dnevnom redu je razmatranje i donošenje rješenja o imenovanju vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine, te rješenja o imenovanju vršioca dužnosti načelnika odjeljenja Opštinske uprave Kozarska Dubica do završetka postupka po javnom konkursu.
Prema konačnim rezultatima lokalnih izbora koji su održani 2. oktobra, novi saziv Skupštine opštine Kozarska Dubica činiće odbornici pet političkih subjekata, i to: SNSD-a, DNS-a, SP-a, SDS-a i PDP-a.
02.12.2016. - IMENOVANA RADNA GRUPA ZA RAD SA DJECOM U SUKOBU SA ZAKONOM
U Kozarskoj Dubici imenovana je radna rupa za rad sa djecom u sukobu sa zakonom, koja će u narednom periodu raditi na prevenciji nasilja i maloljetničkog prestupništva, potvrdila je koordinator radne grupe Senka Juić iz Centra za socijalni rad.
Ona je navela da se je u okviru saradnje sa Biroom za ljuska prava iz Tuzle i u okviru projekta "Pravda za svako djete" aktivnosti na prevenciji maloljetničkog nasilja u Kozarskoj Dubici započele 2011. godine, a da su na današnjem sastanku razmijenjena i iskustva iz prakse u vezi s primjenom Protokola o postupanju u slučaju nasilja, zlostavljanja ili zanemarivanja djece.
Projektni oficir u projektu "Pravda za svako djete" Amira Kavgić izjavila je da taj projekat predstavlja program UNICEF-a koji se provodi u deset lokalnih zajednica u BiH, a koji za osnovni cilj ima uspostavu sistema pravosuđa za maloljetnike i podrška provođenju zakona o postupanju i zaštiti sa djecom i maloljetnim licima koji su u sukobu sa zakonom.
"Željeli smo da osnažimo institucije i službe da na što bolji način odgovore na provođenje samog zakona, na način da će uspostaviti uslove koji će omogućiti da se provode alternativne mjere, koje u stvari predstavljaju skretanje postupka protiv maloljetnog lica sa sudskih postupaka na resorativnu pravdu, koja će omogućiti da se ta lica već kod prvog počinjenja prekršaja suoči sa svojom odgovornošću i djelom koje su učinili i prevaziđu tu situaciju, da ih ne bismo uvlačili u dugotrajnije sudske procese", objasnila je Kavgićeva.
Radnu grupu za rad sa djecom u sukobu sa zakonom u Kozarskoj Dubici čine predstavnici Opštinske uprave Kozarska Dubica, Policijske stanice, Centra za socijalni rad, psiholozi i pedagozi iz svih obrazovnih ustanova na području opštine, ljekari iz Centra za mentalno zdravlje i Kozarskoj Dubici, predstavnici JP "Centar za informisanje i kulturu" i Udruženja mladih "Una".
01.12.2016. - GRANIČNI PRELAZ OTVOREN I U NAREDNA TRI MJESECA
Međunarodni granični prelaz Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica ostaće otvoren i u naredna tri mjeseca, saopšteno je danas iz kabineta načelnika opštine Kozarska Dubica.
U saopštenju se navodi da je odluka o statusu tog graničnog prelaza donesena na sastanku Mješovite komisije za provođenje ugovora o graničnim prelazima između BiH i Hrvatske, koji je održan u Zagrebu u utorak, 29. novembra.
"Dan ranije, 28. novembra, predsjednik Mješovite komisije za provođenje ugovora o graničnim prelazima između BiH i Hrvatske Božo Zovko posjetio je u Kozarskoj Dubici načelnika opštine Radenka Reljića, a na sastanku koji je održan u kabinetu načelnika, razgovaralo se o potrebi da granični prelaz u gradu bude trajno prekaregorisan i otvoren za putnički saobraćaj", navodi se u saopštenju.
30.11.2016. - RADOVI NA REKONSTRUKCIJI VODOVODNE MREŽE TEKU ISPRED PLANIRANE DINAMIKE
Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Kozarskoj Dubici, koji se vrše u okviru II faze projekta izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac", teku ispred planirane dinamike i u ovom momentu relizovano je 65 odsto projektom ukupno predviđenih radova, izvšenih u vrijednosti od 1,2 miliona KM.
"Intenzivno se i bez bilo kakvih problema realizuju radovi rekonstrukcije vodovodne mreže na gradskom području Kozarske Dubice, gdje je završeno 85 odsto projektom predviđenih radova", precizirao je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Kozarska Dubica Vladislav Stevanović.
On je naveo da su u toku radovi u Kninskoj ulici, dok predstoje radovi na 150 metara dugoj trasi od semafora do gradskog sata u Svetosavskoj ulici, radovi u Vidovdanskoj ulici u dužini od 450 metara i radovi na 300 metara dugoj trasi od Policijske stanice do gradskog parka.
"Radovi idu ispred usvojene dinamike projekta, a očekuje se da će, ukoliko vremenske prilike dozvole, paralelno biti vršeni i na trasi prema Dubičkoj ravni, čime bi II faza projekta izgradnje izvorišta "Komlenac" u Kozarskoj Dubici, mogla biti završena u maju, tri mjeseca prije projektovanog roka za izvođenje radova", precizirao je Stevanović.
On je naglasio da su, u tom smislu, sve pohvale inostrane nadzorne službe "Eptisa" upućene izvođaču i podizvođaču radova, preduzećima "Intergral inženjering" a.d. iz Laktaša i "Šumil" iz Kozarske Dubice, uz zaključak da je u aspektu realizacije radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u gradskom području Kozarske Dubice to vjerovatno najbolje gradilište u Republici Srpskoj.
28.11.2016. – ZAHVALNICE ZA USPJEŠNU SARADNJU
Kako bi se prijateljima zahvalili za pomoć koju su od njih dobijali tokom proteklih godina, dubički atletičari su organizovali prijem na kojem su opštinskim funkcionerima, predstavnicima preduzeća, ustanova i pojedincima uručili zahvalnice za dosadašnju uspješnu saradnju, kao i želje za nastavkom te saradnje. U Atletskom klubu "Kozarska Dubica" kažu da su tokom nepune tri godine svog postojanja pomoć dobijali gdje god su se obratili. Prava adresa za njih je od samog početka bio Radenko Reljić, prvo kao ljekar i direktor Doma zdravlja, a sada i kao načelnik opštine.
Reljić je rekao da će se u skladu sa mogućnostima pomagati i ovaj klub, te da se na godišnjem nivou oko 200.000 KM izdvaja iz budžeta za rad sportskih organizacija u Kozarskoj Dubici.
"S obzirom na to da se ova suma dijeli na 21 sportski klub, krajnja cifra i nije velika, ali dobro je da se ova djece druže, promovišu naš grad i šire kulturu zdravog života jer je fizička aktivnost svakom potrebna", naglasio je načelnik opštine.
On je izrazio nadu da će neko od ove djece postati slavni sportista, koji će svoj grad i narod predstavljati na svjetskoj sceni i da ćemo svi mi biti ponosni, kao što se sada dešava sa Novakom Đokovićem.
Sekretar Atletskog kluba "Kozarska Dubica" Radmila Đukanović, trener i aktivna atletičarka, ističe da je ovaj klub ostvario veoma dobru saradnju sa opštinskom upravom, mnogobrojnim preduzećima, ustanovama i pojedincima.
Ona se svima zahvalila na saradnji i naglasila da je klub od svog osnivanja, prije nepune tri godine mnogo napredovao, kako po broju članova, tako i po uspjesima koje bilježi na atletskim stazama u Republici Srpskoj i regionu.
16.11. 2016. - RADENKO RELЈIĆ PREUZEO FUNKCIJU NAČELNIKA OPŠTINE
U opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je izvršena primopredaja funkcije načelnika opštine, koju je od Mile Zlojutra preduzeo Radenko Reljić, koji je na lokalnim izborima 2. oktobra ove godine mandat dobio sa 8.358 ili 68,22 odsto glasova birača u toj opštini.
"Prvo što moramo raditi zajedničkim snagama jeste stabilizacija budžeta opštine Kozarska Dubica, koji se nalazi pred kolapsom, zbog velikih obaveza koje se kreću od 25 do 30 miliona KM iz ranijeg perioda, ne samo iz perioda načelnika Zlojutra ", izjavio je novinarima Reljić.
On je dodao da takvu zaduženost, koja je dodstigla iznos od četiri godišnja budžeta, nema ni jedna opština u Republici Srpskoj.
Govoreći o planu rada, Reljić je naveo da će sve mjere koje će biti preduzimane biti u svhu stabilizacije budžeta opštine, a da će prioritet biti i potraga za investitorima kako bi se osigurala nova radna mjesta.
"Već sada postoje najave ljudi koji će kod nas otvarati fabrike i zapošljavati 50 do 100 radnika. To će ići teško i sporo, međutim cilj mora postojati, a onda sve što budemo radili će biti usmjereno ka tome cilju- da zaposlimo naše ljude i spriječimo odliv omladine sa prostora Kozarske Dubice", rekao je Reljić.
On je najavio da će konstitutivna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica biti održana krajem tekućeg mjeseca.
Dosadašnji načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro Reljiću je poželio uspjeh i sreću u obavljanju fukcije načelnika.
"Znam njegove planove i ako se pola od toga ostvari biće to velika korist za Kozarsku Dubicu kao opštinu i za sve njene građane", izjavio je Zlojutro.
On je dodao da je, uprkos teškom stanju u budžetu, u posljednje četiri godine sačuvana stabilnost i vraćen dio obaveza, koje su sada manje u odnosu na period kada je preuzeo funkciju načelnika.
"Što se tiče infrastrukturnih projekata, naravno da smo najponosniji na novo izvorište vode Komlencu", rekao je Zlojutro.
Primopredaji funkcije načelnika opštine Kozarska Dubica danas su prisustvovali predsjednici Opštinskih odbora SNSD-a i DNS-a, Jovica Šuman i Darko Banjac, te dugi zvaničnici.
15.11.2016. - Realizacija programa Omladinske banke i u naredne dvije godine
Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović boravio je proteklog vikenda u Sarajevu sa načelnikom Odjeljenja za privredu i društvene djelatonosti Miroslavom Tica gdje je potpisao ugovor o partnerstvu i nastavku realizacije programa Omladinske banke u Kozarskoj Dubici, te razvoju društvenog preduzetništva mladih i njihovih društvenih biznisa kroz mozaik inkubator u periodu od novembra 2016. do decembra 2018. godine.
Oni su učestvovali na Mozaik Konferenciji na kojoj je istaknuto da program Omladinske banke omogućava mladim ljudima da prepoznaju društvene probleme u svojim zajednicama i rješavaju ih kroz društveno- inovativne projekte.
Na potpisivanju Memoranduma o saradnji između Fondacije Mozaik i Opštine Kozarska Dubica istaknuto je obostrano zadovoljstovo zbog nastavka saradnje na razvoju programa za mlade i u narednom periodu.
U ovoj godini u opštini Kozarska Dubica odobreno je sedam projekata Omladinske banke čija je ukupna vrijednost iznosila 28.489 KM.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi