V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

13.04.2018. - SUTRA MEMORIJALNA AKADEMIJA "OČI U OČI-GRADINA"
U okviru programa obilježavanja 73 godine od stradanja žrtava ustaškog zločina genocida u Donjoj Gradini sutra će u Kozarskoj Dubici biti održana Memorijalna akademija pod nazivom "Oči u oči - Gradina".
Direktor Javne ustanove Spomen-područje "Donja Gradina" Tanja Tuleković potvrdila je da će u programu Memorijalne akademije učestvovati Srpsko pjevačko društvo "Višnjić" i Dramski studio "Artist" iz Kozarske Dubice.
Ona je pozvala građane ove i drugih opština da prisustvuju Memorijalnoj akademiji koja će u Domu kulture u Kozarskoj Dubici biti održana 14. aprila sa početkom u 20.00 časova.
Organizator Memorijalne akademije, koja se u Kozarskoj Dubici tradicionalno održava uoči parastosa i pomena u Donjoj Gradini, jeste Javna ustanova Spomen-područje "Donja Gradina", a prisutnim će se obratiti ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.
Centralna manifestacija obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini, biće održana u nedjelju, 15. aprila, u Donjoj Gradini.
12.04.2018. - U TOKU PRIPREME ZA OBILJEŽAVANJE DANA OPŠTINE
U opštini Kozarska Dubica u toku su organizacione pripreme za obilježavanje Dana opštine - 27. aprila, koji će biti proslavljen nizom svečanosti protokolarnog, sportskog i kulturnog karaktera.
Na sastanku Organizacionog odbora utvrđen protokol obilježavanja 27. aprila - Dana oslobođenja opštine Kozarska Dubica od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu.
U okviru obilježavanja Dana opštine, 27. aprila, biće upriličen prijem za goste iz bratskih opština Bele Palanke, Kragujevca i Etropole, a zatim će u 10.00 časova zvanične delegacije položiti vijence u parku na Trgu narodnih heroja kod spomenika Dubičanima ubijenim na platanama 20. septembra 1944. godine.
Tradicionalna "Trka oslobođenja" u Kozarskoj Dubici održaće se 27. aprila s početkom u 17.00 časova. Isti dan u 11.00 časova biće održana svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica, a u 20.00 časova svečana akademija u Domu kulture.
U okviru programa obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica biće održan Međunarodni omladinski rukometni turnir u organizaciji Rukometnog kluba "Kozara Mlijekoprodukt" i Međunarodni košarkaški turnir, koji će 22. i 23. aprila okupiti 10 ekipa sa područja bivše Jugoslavije.
11.04.2018. - OKUPLJENI POLJOPRIVREDNICI TRAŽE SANACIJU CRPNE STANICE GLAVINAC 1
Oko 30 poljoprivrednika sa područja Dubičke ravni Orahove zatražilo je danas od nadležnih institucija Republike Srpske da se u Program sanacije crpnih stanica u Republici Srpskoj hitno uvrsti sanaciju crpne stanice Glavinac 1.
„Okupili smo se danas da ukažemo na probleme koji nas muče više od 20 godina jer naši zahtjevi i dopisi za sada nisu urodili plodom. Imamo problem sa crpnim stanicama i saznanje da sanacija crpne stanice Glavinac 1, koja nije u funkciji, nije obuhvaćena programom sanacije crpnih stanica u Republici Srpskoj od Kozarske Dubice do Bijeljine“, izjavio je novinarima poljoprivrednik iz Međeđe Ranko Ćuvrk.
U ime poljoprivrednika, Ćuvrk je rekao da se, zbog nefunkcionisanja te crpne stanice, na području Dubičke ravni dešava izlijevanje voda iz kanala i plavljenje poljoprivrednih površina, preko 1.000 hektara, što predstavlja ogromne štete za poljoprivrednike, te budžete republike i lokalne zajednice.
Sa okupljenim poljoprivrednicima sa područja Dubičke ravni danas je razgovarao načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, koji je ocijenio da su opravdani zahtjevi mještana tog područja.
„Došlo je do spontanog okupljanja mještana i nakon što smo sagledali situaciju na terenu, smatramo da su ljudi aposlutno i potpuno u pravu i imaju punu podršku opštine Kozarska Dubica“, izjavio je Reljić.
On je podsjetio da je to mjesto proteklih dana bilo poznato zbog problema na Savkom nasipu, a da sada probleme čine podzemne i oborinske vode, koje postojećom kanalskom mrežom ne mogu da se vrate u korito rijeke Save.
„Kao poljednicu nemara u posljednih 20 godina, imamo u pravcu do Gradiške i Orahove pod vodom više od 1.000 hektara poljoprivrednih površina, za koje većinom naši poljoprivrednici plaćaju zakup i zemljište drže pod koncesijama“, naveo je Reljić. On je pozvao nadležne institucije i u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i JU „Vode Srpske“ da u skladu sa svojim mogućnostima i ovlaštenjima riješe taj problem i spriječe plavljenje obradivih površina od kojih živi veliki broj poljoprivrednika tog područja.

05.04.2018. - VASKRŠNJA ČESTITKA PRAVOSLAVNIM VJERNICIMA
Načelnik opšine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić uputili su danas vaskršnju čestitku pravoslavnim vjernicima u kojoj se navodi:
"Načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić u ime Skupštine opštine i u svoje lično ime svim građanima Kozarske Dubice koji slave Vaskrs po Julijanskom kalendaru čestitaju predstojeći praznik uz tradicionalni pozdrav – Hristos vaskrse".
05.04.2018. - ODRŽANA MANIFESTACIJA "U SUSRET VASKRSU"
Na Trgu 11. Dubičke brigade u Kozarskoj Dubici danas je održana manifestacija "U susret Vaskrsu", koja je okupila veliki broj učesnika i posjetilaca.
"S obzirom na to da se održava prvi put, njena masovna posjećenost pozitivno je iznenadila organizatore", rekao je Marko Tankosić, predstavnik opštinske Turističke organizacije, koja je organizator manifestacije.
On je naveo da je manifestacija posvećena najvećem hrišćanskom prazniku, a da je namijenjena najmlađim građanima Kozarske Dubice koji su tokom velike kreativne radionice izrađivali ukrase o temi Vaskrsa.
"Njihove radove će do ponedjeljka moći da pogledaju i svi zainteresovani Dubičani, jer će biti izloženi ispred zgrade Opštine", rekao je Tankosić. U zabavnom dijelu programa učestvovali su mališani Dječijeg vrtića "Pčelica" i najmlađa grupa folklorne sekcije "Una" Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta".
Za učesnike manifestacije kompanija "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice obezbijedila je čokoladna mlijeka.
Medijski pokrovitelj manifestacije je Centar za informisanje i kulturu opštine Kozarska Dubica.
04.04.2018. - BESPLATAN PREVOZ NA KOMEMORACIJU U DONJU GRADINU
Opština Kozarska Dubica obezbijedila je besplatan prevoz autobusima u Donju Gradinu, gdje će 15.aprila biti održana centralna manifestacija obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.
Iz Opštinske uprave saopšteno je da su obezbjeđena tri autobusa, dva za građane i jedan za učenike Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” koji za Donju Gradinu polazi ispred Sportske dvorane u 10 časova.
Za preživjele logoraše, porodice ubijenih i sve zainteresovane građane obezbjeđena su dva autobusa.
Iz Knežice, ispred ugostiteljskog objekta “Dalas” polazak je planiran u 9 časova i 30 minuta, a na ovoj relaciji autobus će primati putnike na stajalištima u Međuvođu i Agincima.
Iz Kozarske Dubice autobus polazi ispred Crkve svetih apostola Petra i Pavla, nakon završetka liturgije, u 10 časova i 15 minuta.
Komemoracija kojom će u Spomen-području Donja Gradina biti obilježeno stradanje žrtava ustaškog zločina-genocida u Drugom svjetskom ratu biće održana u nedjelju, 15. aprila sa početkom u 11 časova. Tom događaju prisustvovaće najviši zvaničnici Republike Srpske i Republike Srbije, predstavnici institucija BiH, Izraela , kao i predstavnici međunarodne zajednice i diplomatskog kora.
30.03.2018. – ČESTITKA KATOLIČKIM VJERNICIMA
Načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić uputili su danas su svim Dubičanima katoličke vjeroispovijesti čestitku povodom predstojećeg praznika Hristovog uskrsnuća.

"Vjernicima katoličke vjere i svim ljudima dobre volje želimo da praznik Hristovog uskrsnuća provedu u miru i sreći, zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Neka ovaj veliki praznik, koji simbolizuje nadu i vjeru u budućnost, bude svima nadahnuće za činjenje dobrih djela i jačanje zajedništva i pravednosti“, stoji u čestitki načelnika opštine i predsjednika Skupštine opštine.
30.03.1018. - USVOJEN IZVJEŠTAJ O RADU NAČELNIKA I OPŠTINSKE UPRAVE
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Izvještaj o radu načelnika opštine i Opštinske uprave u prošloj godini, te izvještaje o radu Odsjeka za inspekcijske poslove i Komunalne policije.
"Prošle godine smo uradili mnogo stvari, a jedna od najbitnijih je emisija obveznica, kojom smo rasteretili opštinski budžet, jer smo zatvorili oko devet miliona KM kredita i platili 1,5 miliona KM obaveza prema dobavljačima", izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Redenko Reljić.
On je dodao da je današnjoj sjednici Skupština usvojila i Plan i program rada načelnika i opštinske uprave za tekuću godinu. "U ovoj godini imamo mnogo infrastrukturnih projekata, od rekonstrukcije zgrade opštine, javne rasvjete, rekonstrukcije saobraćajnica i puteva, te nastavak realizacije treće faze projekta vodovodnog sistema Komlenac", rekao je Reljić. Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica razmatrali su u usvojili Informaciju o stanju javne bezbjednosti na području opštine u prošloj godini, kojim je konstatovano zadovoljavajuće stanje bezbjednosti. Usvojen je i program rada Civilne zaštite opštine Kozarska Dubica, program zajedničke komunalne potrošnje, održavanja gradske čistoće i zelenih površina, te program održavanja vodnih objekata u tekućoj godini. Na osnovu odluke Skupštine opštine, utvrđena je prosječna građevinska cijena kvadratnog metra korisne površine stambenog i poslovnog prostora na području opštine Kozarska Dubica, koja iznosi 750 KM, a odbornici su donijeli odluka o utvrđivanju vrijednosti boda komunalne naknade u 2018. Na prijedlog 12 odbornika sa dužnosti potpredsjednika Skupštine opštine opozvan je Brane Miljatović, dok je za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu imenovan Duško Bodilović.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi