V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.01.2019. - ODRŽANA TRADICIONALNA SVETOSAVSKA AKADEMIJA
U Domu kulture u Kozarskoj Dubici održana je tradicionalna Svetosavska akademija, u čijem programu su učestvovali učenici svih obrazovnih ustanova iz ove opštine.
Nosilac aktivnosti pripreme programa ovogodišnje Svetosavske akademije je Osnovna škola "Majka Knežopoljka", a program akademije kao i svake godine bio je zasnovan na recitalima, dramskim prikazima, muzičkim nastupima o životu, radu i djelu Svetog Save.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da se praznik posvećen Svetom Savi svečanim akademijama tradicionalno obilježava u Republici Srpskoj i Srbiji, pa tako i u Kozarskoj Dubici.
"Sveti Sava je najveći srpski prosvjetitelj, u isto vrijeme književnik i političar, diplomata. NJegov značaj u srednjovjekovnoj Srbiji je ogroman, jer je između ostalog napisao mnoga djela koja su proučavana i presudno je uticao na razvoj srpskog duha i misli", rekao je Reljić.
On je podsjetio da je Sveti Sava izborio autokefalnost Srpske pravoslavne crkve, te zajedno sa svojim ocem Stefanom Nemanjom podigao manastir Hilandar na Svetoj Gori.
Scenario za dramski dio programa osmislio je nastavnik srpskog jezika iz Osnovne škole "Majka Knežopoljka" Goran Dunović.
"Program je osmišljen prije nekoliko mjeseci i nema velikih razlika u odnosu na ranije akademije jer je tematika ista, a djeca su vrijedno radila uz pomoć svojih nastavnika", rekao je Dunović.
Svetosavkoj akademiji u Domu kulture u Kozarskoj Dubici prisustvovala je brojna publika i zvaničnici.
Održavanje akademije podržala je opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj je Centar za informisanje i kulturu Kozarska Dubica.
25.01.2019. - ZAVRŠENA PRVA FAZA REKONSTRUKCIJE SAVSKOG NASIPA
Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Kozarska Dubica Vladislav Stevanović potvrdio je danas da je u Kozarskoj Dubici završena prva faza rekonstrukcije Savskog nasipa, a da su u toku pripreme za realizaciju druge faze tog projekta na području Donje Gradine.
On je rekao da je u ovoj fazi nadogradnje Savskog nasipa rekonstruisano više od devet kilometara nasipa na teritoriji opštine Kozarska Dubica.
"To garantuje sigurnost u budućem vremenu. Vrijednost investicije bila je više od sedam miliona KM, dok je za postupak eksproprijacije putem fonda solidarnosti obezbijeđeno još oko 400.000 KM za rješavanje imovinskih odnosa", naveo je Stevanović.
On je najavio da je u toku početak realizacije druge faze projekta, koji podrazumijeva rekonstrukciju Savskog nasipa u dužini od još dva kilometra, prema Donjoj Gradini.
"Na taj način bi završili kompletan nasip na teritoriji naše opštine, a u toku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na tom području", rekao je Stevanović.
S tim ciljem, u opštini Kozarska Dubica danas je održan sastanak sa građanima, vlasnicima nekretnina sa područja katastarske opštine Donja Gradina koje su predmet eksproprijacije s ciljem realizacije glavnog projekta nadvišenja Savskog nasipa.
"Cilj sastanka je pokušaj rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, odnosno sporazumno određivanje naknade za nekretnine prije pokretanja postupka eksproprijacije, a citav taj postupak vodi Pravobranilaštvo Republike Srpske, sa kojim imamo veoma dobru saradnju", rekao je Stevanović.
On je precizirao da je potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose na 30 parcela, te da se eksproprijacija vrši ne samo zbog nadvišenja Savskog nasipa već i zbog izgradnje pristupnog puta u čitavoj dužini tog nasipa, da bi se na nasipu moglo intervenisati u slučaju potrebe.
Predmet eksproprijacije je zemljište koje je u vlasništvu 19 privatnih lica, dok je 11 parcela u vlasništvu Republike Srpske, a sastanku je prisustvovala predstavnik Pravobranilaštva Republike Srpske iz Banjaluke LJudmila Perić i predstavnik Javne ustanove "Vode Srpske" LJiljana Janjić.
21.01.2018. - IZBOR SPORTISTE ZA 2018. GODINU BIĆE ODRŽAN 1. FEBRUARA
Manifestacija "Izbor za sportistu 2018. godine" biće održana 1. februara u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, dogovoreno je danas na sastanku Organizacionog odbora ove manifestacije.
Predsjednik Organizacionog odbora Mile Zlojutro rekao je da je svim sportskim kolektivima upućen poziv za prijavu prijedloga kandidata za izbor najuspješnije sportske ekipe, sportiste, trenera, sportskog radnika i mladog talenta.
On je dodao da je u različitim kategorijama prijedloge do sada podnijelo osam sportskih kolektiva, te da će pristigle prijave razmatrati petočlani žiri.
U okviru manifestacije biće održan kulturno-umjetnički program, a za najuspješnije sportiste obezbijeđene su nagrade.
Generalni pokrovitelj i organizator 48. po redu "Izbora sportiste za 2018. godinu" je opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj Centar za informisanje i kulturu.
17.01.2019. - U FEBRUARU ZIMSKA ŠKOLA ZA POLJOPRIVREDNIKE
Zimska škola za poljoprivrednike, čiji je cilj da poljoprivredni proizvođači usvoje nova znanja u oblasti proizvodnje, zaštite i prevencije, biće organizovana tokom februara u opštini Kozarska Dubica.
"Tokom februara biće održan niz predavanja o aktuelnim poljoprivrednim temama i problemima, a već je održan i prvi radni sastanak na kojem su definisani ciljevi ovogodišnje edukacije", potvrdila je Srni šef Odsjeka za poljoprivredu u opštini Kozarska Dubica Bobana Ćibić.
Ona je navela da je ovom sastanku prisustvovao i rukovodilac prijedorske kancelarije resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Danijel Egić.
Ćibićeva je najavila da će biti održano sedam predavanja i da su pri izboru tema vodili računa da Zimskom školom za poljoprivrednike obuhvate što više oblasti poljoprivredne proizvodnje.
"Za voćare će biti interesantna predavanja o skladištenju i preradi voća, za proizvođače mlijeka uvijek aktuelno pitanje kako uzimati uzorke i održati čistoću mlijeka, a interesantne teme pripremaju se i za pčelare, te uzgajivače ovaca i koza", precizirala je Ćibićeva.
Predavači će biti eminentni stručnjaci, a predavanjima će prisustvovati i predstavnici Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj /IFAD/, koji svojim projektima podstiče poljoprivrednu proizvodnju.
Organizator Zimske škole za poljoprivrednike je Odsjek za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica, u saradnji sa Resorom za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, područna jedinica Prijedor.
16.01.2019. - POTPISAN PROTOKOL O ORGANIZACIJI KINOLOŠKOG VIKENDA "KOZARA 2019"
Kinološki vikend "Kozara 2019" biće održan u Kozarskoj Dubici i Gradišci 13. i 14. aprila, što je definisano protokolom o saradnji koji su potpisali organizatori manifestacije.
Za predsjednika Organizacionog odbora Kinološkog vikenda "Kozara 2019" izabrana je direktor Centra za informisanje i kulturu Kozarske Dubice Dijana Kondić koja je podsjetila da se manifestacija u ovoj opštini uspješno organizuje već sedam godina.
Ona je naglasila da kinološki vikend svake godine pošalje pozitivnu poruku iz Kozarske Dubice i izrazila nadu da će tako biti i ovaj put.
"Očekujemo veliki broj učesnika i nastojaćemo da pošaljemo dobru poruku široj javnosti o samoj manifestaciji, te predstavimo događaje i da imamo veliki broj učesnika i posjetilaca koji će sa ovog događaja otići sa pozitivnim utiskom", istakla je Kondićeva.
Ona je dodala da će manifestacija kao i prethodnih godina imati međunarodni karakter, revijalni i takmičarski dio.
Predsjednik skupštine Kinološkog društva "Gradiška 96" Nebojša Švraka rekao je da će u Gradišci i Kozarskoj Dubici biti organizovan kinološki šampionat BiH.
"Šampionat se sastoji od dvije državne i jedne međunarodne izložbe, te tri specijalizovane izložbe", rekao je Švraka, koji je i član organizacionog odbora manifestacije.
Predsjednik Kangal kluba "Eks-Ju" Ana Šebalj rekla je da svih ovih godina, zahvaljujući entuzijazmu predsjednika Kinološkog društva "Dub dog" iz Kozarske Dubice Zorana Kosa, opštine Kozarska Dubica i svih nadležnih ovaj događaj traje i dalje.
"Ove godine smo pojačani sa još jednim partnerom, a to je Kinološko društvo `Gradiška 96` iz kojeg je i Nebojša Švraka, jedan od doajena kinologije BiH i jedan od osnivača Kinološkog saveza Republike Srpske", naglasila je Šebalj.
Ona je izrazila nadu će manifestacija i ove godine privući velik broj pasa i posjetilaca iz svih krajeva svijeta.
U ime opštine Kozarska Dubica protokol o organizaciji Kinološkog vikenda "Kozara 2019" potpisao je zamjenik načelnika opštine Mile Zlojutro.
15.01.2019. - OBEZBIJEĐEN BESPLATAN PREVOZ NA MANIFESTACIJU "DANI ZIME NA KOZARI"
Javna ustanova Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica i opština Kozarska Dubica obezbijedile su besplatan prevoz za učesnike i posjetioce privredno-turističke manifestacije "Dani zime na Kozari", koja će ove godine biti održana 2. i 3. februara.
Predstavnik Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić podsjetio je da manifestacija ima za cilj da promoviše turističke potencijale planine Kozare, a obuhvata sportska i gastro takmičenja uz bogat zabavni program.
"Sportska takmičenja obuhvataju ekipna takmičenja gradova i opština Republike Srpske u zabavnim igrama. Gastro takmičenja obuhvataju pripremanje kotlića i čorbi učenika ugostiteljskih škola, izviđačkih odreda i planinarskih društava, te pripremanje lovačkog kotlića", naveo je Tankosić.
On je precizirao da je polazak autobusa iz Kozarske Dubice predviđen 3. februara u 9.00 časova ispred sportske dvorane, a povratak u 16.00 časova.
Tankosić je naglasio da prijave, propozicije i uslove učešća na manifestaciji "Dani zime na Kozari" svi zainteresovani mogu preuzeti na internet stranici Turistička organizacije opštine Kozarska Dubica.
09.01.2019. - DAN REPUBLIKE SRPSKE PROSLAVLJEN KONCERTOM NA GRADSKOM TRGU
Dan Republike Srpske u Kozarskoj Dubici proslavljen je velikim koncertom na gradskom trgu na kojem je nastupio frontmen grupe "Riblja čorba" Bora Đorđević i lokalni "Bum bend".
Sinoćnjem koncertu prisustvovao je veliki broj Dubičana, kojima je Dan Republike Srpske čestitao načelnik opštine Radenko Reljić.
"Republika Srpska je trajna kategorija i demokratsko društvo u kojem jednaka prava imaju svi građani bez obzira na nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost", rekao je Reljić novinarima.
On je dodao da je za okupljene građane pripremljeno kuvano vino i spektakularni vatromet.
Čestitajući građanima Dan Republike Srpske, frontmen grupe "Riblja Čorba" Bora Đorđević izjavio je da je neophodno da Republika Srpska postoji, bez obzira na sve otpore, kao i da traje njeno bratstvo sa Srbijom.
"Ne bavim se politikom, ali ću reći da su to poslednje oaze, jedine dvije zemlje koje još naginju Rusiji. To je trn u oku celom svetu", rekao je Đorđević.
On je podsjetio da je u Kozarsku Dubici već dolazio povodom formiranja prihvatilišta za napuštene pse u toj opštini.
"Ovde sam u Kozarskoj Dubici zato što volim ovaj grad u kojem žive dobri ljudi", rekao je Đorđević, koji je zahvalio mnogim ljudima koji su pomogli u osnivanju i opremanju prihvatilišta, za koje je zemljište na korištenje dodijelila opština.
On je naglasio da na proslavi Dana Republike Srpske nastupa besplatno, kao izraz zahvalnosti i u želji da pomogne volonterima koji brinu o napuštenim životinjama.
04.01.2019. - BOŽIĆNA ČESTITKA NAČELNIKA OPŠTINE I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE
Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, čestitku građanima Kozarske Dubice uputili su načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić.
U čestitki se kaže:
"Sa željom da Božić provedete u miru, sa rodbinom, prijateljima i komšijama ne zaboravljajući pri tom one kojima su životne nedaće umanjile svjetlost božićnih dana, svojim sugrađanima pravoslavne vjeroispovjesti upućujemo srdačnu čestitku.
Neka nas Božić-praznik zajedništva, porodičnog okupljanja potakne na dobra djela kako bi među nama bilo što više međusobnog poštovanja, ljudskosti i razumjevanja», poruka je o Božiću načelnika opštine i predsjednika Skupštine opštine Kozarska Dubica koji su uz tradicionalni pozdrav “Mir Božiji – Hristos se rodi!”, svim vjernicima poželjeli da ovaj veliki praznik proslave u miru, dobrom zdravlju i sreći sa svojim najbližima.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi