V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

01.02.2017. - DVA VATROGASCA U SPECIJALIZOVANOJ JEDINICI ZA SPASAVANJE NA VODI
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je potpisan Sporazum o saradnji na osnovu kojeg će dva vatrogasca iz Teritorijalne vatrogasne jedinice u toj opštini, osposobljena za spasavanje na vodi i pod vodom, biti angažovani kao članovi republičke Specijalizovane jedinice za spasavanje.
Sporazum o saradnji potpisali su vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed i zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, a sastanku je prisustvovao i šef opštinskog Odsjeka civilne zaštite Đuro Trubarac.
"Veoma je bitno što imamo osposobljene ljude i za ovakvu vrstu intervencija i drago mi je što smo u prilici da doprinesemo formiranju Specijalizovane jedinice za spasavanje na vodi i pod vodom Vlade Republike Srpske", izjavio je Zlojutro.
Pored pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Kozarske Dubice, Specijalizovanu jedinicu za spasavanje na vodi i pod vodom čine i vatrogasci iz Novog Grada i Prijedora.
Specijalizovani spasilački timovi formiraju se odlukom Vlade Republike Srpske, a čine ga osposobljeni ronioci, čija će obuka kontinuirano biti nastavljena.
31.01.2017. - U NAREDNE ČETIRI GODINE PODRŠKA JAČANJU LOKALNE UPRAVE
Među 18 lokalnih zajednica koje su izabrane kao partnerske jedinice u okviru projekta opštinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja (MEG), nalazi se i Kozarska Dubica, a današnjoj konferenciji i potpisivanju pisma saradnje u Sarajevu prisustvali su načelnik opštine Radenko Reljić sa saradnicima i predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović.
Projekti na lokalnom nivou, koje će u naredne četiri gorine podržavati Švajcarska, pomoći će opštinama da efikasno pružaju usluge građanima. Podrška uključuje i projekte za poboljšanje lokalne infrastrukture s fokusom na snabdijevanje vodom, te pružanje kvalitetnih usluga lokalnom preduzetništvu.
U svojoj prvoj fazi, vrijednoj 12 miliona dolara, uputiće se podrška lokalnoj vlasti u unapređenju usluga i omogućiti popravljanje uslova života za najmanje 700.000 građana.
Posebna pažnja biće posvećena socijalno najugroženijim slojevima stanovništva, a planirana je i podrška za više od 500 kompanija te otvaranje novih 180 radnih mjesta.
Organizator današnje konferencije pod nazivom “Unapređenje lokalne samouprave i pružanje usluga u BiH: Postignuća i budući pravci razvoja lokalne samouprave”, je Vlada Švajcarske, koja je ujedno i finansijer projekta.
Za implementatora projekta izabran je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.
Vlada Švajcarske će u naredne četiri godine obezbijediti više od 70 miliona KM za nekoliko projekata na području jačanja lokalne uprave.
31.01.2017. - POTPISAN PROTOKOL O ORGANIZACIJI KINOLOŠKOG VIKENDA "KOZARA 2017"
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica potpisan protokol o saradnji i organizaciji manifestacije Kinološki vikend "Kozara 2017" /BIH Championship- Dog show weekend/, koja će u organizaciji Kinološkog saveza Republike Srpske i drugih kinoloških udruženja, biti održana u Kozarskoj Dubici i Prijedoru 17. i 18. juna 2017. godine.
Protokol su potpisati zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, kao domaćin-prijatelj manifestacije, sekretar Kinološkog saveza Republike Srpske Bojan Čenić, te predstavnici drugih udruženja, sponzori i promoteri manifestacije.
"Ova manifestacija nas je prijatno iznenadila prošle i prethodnih godina, kada je održana u našem gradu jer je dobila samo riječi pohvale od učesnika, gostiju i građana", izjavio je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro.
On je ocijenio da je manifestacija dobra prilika za promociju grada, turističkih i privrednih potencijala opštine.
Sekratar Kinološkog saveza Republike Srpske i BiH Bojan Čenić izrazio je pohvale timu ljudi koji se bave kinologijom u opštini Kozarska Dubica.
"Ove godine najveća manifestacija kinološkog tipa održava se u Kozarskoj Dubici i Prijedoru, s tim da će u Kozarskoj Dubici biti održana međunarodna izložba i šampionat BIH, a ove godine očekujemo i najveći broj pasa i izlagača iz zemalja u okruženju, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Mađarske, te veliki broj izlagača iz Italije i drugih zemalja", izjavio je Čenić.
Predsjednik Kinološkog društva Prijedor Mladen Goronjić izjavio je da kinološko društvo u tom gradu ima jako dugu tradiciju i brojne organizovane kinološke manifestacije.
"Kinološko društvo "Dub dog" Kozarska Dubica pokazalo je da je ozbiljno kinološko društvo i došli smo na ideju da udružimo snage i radimo Šampionat BIH. Smatram da ćemo napraviti sjajnu kinološku manifestaciju koja će ostati u sjećanju brojnih posjetilaca", rekao je Goronjić.
30.01.2017. – ODRŽANA II REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Odluku o raspisivanju javnog poziva za povjeravanje obavljanja komunalne djelatnosti rekonstrukcije, upravljanja i održavanja javne rasvjete na području opštine Kozarska Dubica u LED tehnologiji.
"Ovom odlukom ovalšćuje se načelnik opštine da objavi javni poziv, jer bi prelaskom na LED tehnologiju postigli značajne uštede u troškovima električne energije i održavanja u odnosu na postojeće stanje koje je loše i predstavlja ogromno finansijsko opterećenje za opštinski budžet", obrazložio je v.d. načelnika opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić.
Uz dodatna obrazloženje koja su odbornicima dali načelnik opštine Radenko Reljić i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac, usvojena je Odluku o raspisivanju javnog poziva za povjeravanje obavljanja komunalne djelatnosti javne rasvjete na području u LED tehnologiji, a najavljeno je da će odbornici ubrzo razmatrati i Elaborat o stanju javne rasvijete na području opštine.
Na drugoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica jednoglasno je usvojena Odluka o izmjeni i dopuni odluke o uslovima ulaska investitora u Poslovnu zonu "Lipova Greda", kojom se za investitore koji namjeravaju pa pokrenu pogon za preradu poljoprivrednih proizvoda uz angažovanje lokalnih proizvođača, može odobriti popust u visini od 70 odsto na utvrđenu cijenu zemljišta.
"Predložene izmjene odluke predstavlja jednu od stimulativnih mjera u zakonskom okviru, koja daje mogućnost investitorima da predmetno zemljište kupi po povoljnijim cijenama i da lokalna zajednica tako stimulativno djeluje na ulazak investitora u Poslovnu zonu", izjavio je v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica.
Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica nisu prihvaćeni izvještaji o radu Profesionalne vatrogasne jedinice i Odbora za žalbe u 2016. godini.
Zbog izraženog interesa investitora usvojena je Odluka o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana "Poslovna zona Lipova Greda" Draksenić, a prihvaćena je Informacija o realizaciji Programa rada Skupštine opštine Kozarska Dubica za prošlu godinu.
Većinom glasova odbornika, usvojena je Odluka o stavljanju van snage odluke o proširenim oblicima socijalne zaštite.
Govoreći o razlozima za usvajanje te odluke načelnik opšine Radenko Reljić precizirao je da se 15 odsto budžeta opštine Kozarska Dubica izdavaja za socijalne kategorije, a da će ta izdvajanja u narednom periodu biti bazirana na finansiranja osnovnih prava utvrđenih Zakonom o socijalnoj zaštiti Republike Srpske.
U svrhu utvrđivanja poreza na nepokretnosti za ovu godinu, odbornici su jednoglasno usvojili Odluku o visini vrijednosti nepokretnosti na području opštine Kozarska Dubica po zonama za 2017. godinu, kojom se teritorija opštine dijeli na šest gradskih i četiri vangradske zone.
Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, kojom predsjedava Miloš Banjac, za vršioca dužnosti direktora JZU Dom zdravlja "Kozma i Damjan" Kozarska Dubica imenovan je Vladimir Babić, a skupštinsko zasjedanje završeno je donošenjem rješenja o imenovanju stalnih skupštinskih komisija, nadzornog i etičkog odbora i savjeta za sport.
30.01.2017. - MANIFESTACIJA "DANI ZIME NA KOZARI" OKUPILA BROJNE POSJETIOCE
Manifestacija “Dani zime na Kozari”, koja je održana 11. put, okupila je više hiljada građana iz potkozarskih i drugih opština Republike Srpske.
Svečanom otvaranju manifestacije prethodilo je polaganje vijenaca u memorijalnoj zoni, a među zvaničnicima vijenac je položio i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić sa saradnicima.
On je naglasio značaj razvoja turizma kako za Republiku Srpsku tako i za Kozarsku Dubicu.
” Osim što dajemo podršku ovoj manifestaciji, Kozarska Dubica može da se pohvali i sa nekoliko privredno- turističkih manifestacija koje godinama okupljaju brojne građane”, podsjetio je Reljić i u svoje i ime Opštinske uprave čestitao takmičarima iz Kozarske Dubice koji su se na ovogodišnjoj manifestaciji “Dani zime na Kozari” okitili titulom pobjednika. On je rekao da je današnje okupljanje na Mrakovici, svakako, uljepšao snježni pokrivač, koji je dao zimski štih manifestaciji, a najmlađima kao i ljubiteljima zimskih sportova omogućio da uživaju u potpunom ambijentu.
Manifestaciju je, takođe, među brojnim zvaničnicima posjetio i poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Darko Banjac koji je ocijenio da je, sudeći po broju posjetilaca, ulaganje u turizam od značaja za potkozarske opštine. ” S obzirom da ova i slične manifestacije okupljaju značajan broj posjetilaca ulaganje u turizam, svakako, ima svoju perspektivu i trebamo ga sistematski unapređivati”, rekao je Banjac, te izrazio zadovoljstvo što je prisutan današnjem događaju na Mrakovici.
Vijence su u ime Vlade Republike Srpske položili ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić i ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, te pored delegacije opština Kozarska Dubica i delegacija Oštre Luke, grada Prijedora i predstavnici organizatora ove privredno-turističke manifestacije grada Prijedora.
Kao i prethodnih godina organizovana su sportska i gastro takmičenja, a u kulturno-umjetničkom programu učestvovalo su Gradiški tamburaši, muška pjevačka grupa “Ponos Kozare” iz Gradiške, ženska etno grupa “Gugutke” iz Kozarske Dubice i di-džejevi Vladimir i Aleksa.
Pokrovitelj “Dana zime na Kozari” je grad Prijedor, koji je i organizator zajedno sa gradskom turističkom organizacijom, opštinom Kozarska Dubica i opštinskom turističkom organizacijom i Nacionalnim parkom “Kozara”.
Organizovanje su pomogli Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i prijatelji manifestacije.
30.01.2017. - TRIJUMF SPORTISTA IZ KOZARSKE DUBICA NA MANIFESTACIJI "DANI ZIME NA KOZARI"
Ekipa iz Kozarske Dubice pobjednik je sportskog takmičenja u šest disciplina u okviru “Dana zime na Kozari”, dok su drugo i treće mjesto osvojile ekipe iz Gradiške i Novog Grada.
U gastro takmičenju srednjoškolaca najbolji kotlić imali su učenici Ugostiteljsko-ekonomske škole Prijedor, drugo mjesto zauzeli su đaci Srednjoškolskog centra “Đuro Radmanović” iz Novog Grada, a treće Srednja poljoprivrdna škola iz Doboja.
U takmičenju u pripremi lovačkog gulaša pobjednik je Lovačko društvo “Srndać” iz Omarske, drugo mjesto su njihovi imenjaci iz Svodne kod Novog Grada, a treće sekcija Patrija iz Lovačkog udruženja “Mrakovica”.
U sportskim disciplinama takmičilo se 10 ekipa, i to iz Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, Banjaluke, Laktaša, Oštre Luke, Kostajnice, Novog Grada, Srpca i Nacionalnog parka “Kozara”. Tri prvoplasirane ekipe dobile su novčane nagrade od 250 KM, 150 KM odnosno 100 KM.
U gastro takmičenjima učestvovalo je šest srednjih škola iz Prijedora, Doboja,Kozarske Dubice, Gradiške, Novog Grada i Prnjavora i devet lovačkih udruženja iz Prijedora, Gradiške, Kostajnice, Novog Grada i Kozarske Dubice, a u revijalnom dijelu gastro prezentacije izviđački odredi i planinarska društva iz Prijedora, Kozarske Dubice, Banjaluke, Broda, Sanskog Mosta, Zenice i Gradiške, te udruženje “Promotur” iz Prijedora.
27.01.2017. - POLOŽENI VIJENCI I OTVORENA IZLOŽBA POD NAZIVOM "DONJA GRADINA-OD SELA DO MEMORIJALA"
Međunarodni Dana sjećanja na žrtve holokausta – 27. januar, obilježen je danas u Spomen-području Donja Gradina u Kozarskoj Dubici polaganjem vijenaca na spomen-obilježju žrtvama logora Jasenovac i otvaranjem izložbe pod nazivom "Donja Gradina – od sela do memorijala".
Na platou Spomen-područja "Donja Gradina" vijence su položili predsjednik Odbora za Donju Gradinu Narodne skupštine Republike Srpske Darko Banjac, načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, predsjednik SKupštine opštine Dragan Jaćimović, zamjenik načelnika opštine Mile Zlojutro i predstavnici Opštinskog odbora DNS-a Kozarska Dubica. U izložbenoj sali Spomen-područja Donja Gradina zatim je otvorena izložba pod nazivom "Donja Gradina- od sela do memorijala", čiji je autor viši kustos tog spomen-područja Dejan Motl.
"U Spomen-području Donja Gradina svake godine se obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, a ove godine otvorili smo izložbu, kojom su na 19 panoa izložene fotografije i dokumenti koje prate istorijat sela Donja Gradina, sve do perioda zvaničnog otvaranja Spomen –područja 1988. godine", izjavio je novinarima Motl.
On je dodao da izložba predstavlja istorijat naselja Donja Gradina od najranijeg perioda, sa fokusom na period Nezavisne države Hrvatske, kada je Donja Gradina bila u sastavu logora Jasenovac.
"Donja Gradina je dokaz o karakteru jasenovačkog logora jer danas kada imamo revenzioniste koji pokušavaju da kažu da je Jasenovac bio radni logor, Donja Gradina dokazuje da je to bio logor smrti, jer se ovdje nalazi 105 velikih masovnih grobnica", naglasio je Motl. On je dodao da izložba govori i o nemaru bivše države jer je proteklo mnogo godina dok se nije započelo sa uređenjem tog prostora.
27.01.2017. - ODRŽANA TRADICIONALNA SVETOSAVSKA AKADEMIJA
U Domu kulture u Kozarskoj Dubici održana je tradicionalna Svetosavska akademija u čijem programu je učestvovalo oko 40 učenika svih obrazovnih ustanova u toj opštini.
"Već 12 godina škole opštine Kozarska Dubica organizuju Svetosavsku akademiju, posvećenu najvećem srpskom svetitelju i prosvjetitelju Svetom Savi, a u pripremi programa učestvuju učenici svih škola, a mi smo ove godine domaćini", izjavio je direktor OŠ "Vuk S. Karadžić" Brane Miljatović. On je svim učenicima i prosvjetnim radnicima čestitao slavu Svetog Savu.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da opština u skladu sa svojim programom podržala organizaciju Svetosavske akademije. "Lijepo je biti večeras sa ovim ljudima koji u stvari predstavljaju jednu malu akademsku zajednicu u našem gradu", rekao je Reljić. On je istakao značaj obrazovanja i izrazio očekivanje da će pozitivan trend razvoja nauke doprinijeti tome da jednog dana Kozarska Dubica ima stručnjake, koji će grad predstavljati na univerzitetima i različitim strukama, što će, kako je rekao, biti na ponos ne samo za njihovo lično ime, nego i na ponos grada.
Profesor srpskog jezika u OŠ "Vuk S. Karadžić" u Kozarskoj Dubici Tatjana Jakšić Banjac izjavila je da program Svetosavske akademije, koja je u prisustvu brojnih građana i gostiju održana u Domu kulture, prikazuje segment iz života Rastka Nemanjića koji je možda i dijelom zanemeran, a to je podizanje manastira Hilandar i njegov boravak u Svetoj Gori zajedno sa ocem.
"To je bila nit vodilja večerašnjeg programa, u kojem učestvuje četrdesetak učenika osnovnih škole, Srednjoškolskog centra "Nikola Tesna" i Osnovne muzičke škole "Branko Smiljanić", a na pripremi programa , koji sadrži dramski prikaz recitale, hor i druge sadržaje radili smo od septembra prošle godine", izjavila je Tatjana Jakšić Banjac.
Svetosavskoj akademiji u Domu kulture prisustvovali su brojni gosti iz privrednog, političkog, vjerskog, i društvenog života opštine, opštinski zvaničnici i građani.
Uorganizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" u Kozarskoj Dubici, u sali preduzeća "Vodovod" sinoć je održan Svetosavski bal, koji je okupio prosvjetne radnike i njihove goste.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi