V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

15.01.2019. - OBEZBIJEĐEN BESPLATAN PREVOZ NA MANIFESTACIJU "DANI ZIME NA KOZARI"
Javna ustanova Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica i opština Kozarska Dubica obezbijedile su besplatan prevoz za učesnike i posjetioce privredno-turističke manifestacije "Dani zime na Kozari", koja će ove godine biti održana 2. i 3. februara.
Predstavnik Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić podsjetio je da manifestacija ima za cilj da promoviše turističke potencijale planine Kozare, a obuhvata sportska i gastro takmičenja uz bogat zabavni program.
"Sportska takmičenja obuhvataju ekipna takmičenja gradova i opština Republike Srpske u zabavnim igrama. Gastro takmičenja obuhvataju pripremanje kotlića i čorbi učenika ugostiteljskih škola, izviđačkih odreda i planinarskih društava, te pripremanje lovačkog kotlića", naveo je Tankosić.
On je precizirao da je polazak autobusa iz Kozarske Dubice predviđen 3. februara u 9.00 časova ispred sportske dvorane, a povratak u 16.00 časova.
Tankosić je naglasio da prijave, propozicije i uslove učešća na manifestaciji "Dani zime na Kozari" svi zainteresovani mogu preuzeti na internet stranici Turistička organizacije opštine Kozarska Dubica.
09.01.2019. - DAN REPUBLIKE SRPSKE PROSLAVLJEN KONCERTOM NA GRADSKOM TRGU
Dan Republike Srpske u Kozarskoj Dubici proslavljen je velikim koncertom na gradskom trgu na kojem je nastupio frontmen grupe "Riblja čorba" Bora Đorđević i lokalni "Bum bend".
Sinoćnjem koncertu prisustvovao je veliki broj Dubičana, kojima je Dan Republike Srpske čestitao načelnik opštine Radenko Reljić.
"Republika Srpska je trajna kategorija i demokratsko društvo u kojem jednaka prava imaju svi građani bez obzira na nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost", rekao je Reljić novinarima.
On je dodao da je za okupljene građane pripremljeno kuvano vino i spektakularni vatromet.
Čestitajući građanima Dan Republike Srpske, frontmen grupe "Riblja Čorba" Bora Đorđević izjavio je da je neophodno da Republika Srpska postoji, bez obzira na sve otpore, kao i da traje njeno bratstvo sa Srbijom.
"Ne bavim se politikom, ali ću reći da su to poslednje oaze, jedine dvije zemlje koje još naginju Rusiji. To je trn u oku celom svetu", rekao je Đorđević.
On je podsjetio da je u Kozarsku Dubici već dolazio povodom formiranja prihvatilišta za napuštene pse u toj opštini.
"Ovde sam u Kozarskoj Dubici zato što volim ovaj grad u kojem žive dobri ljudi", rekao je Đorđević, koji je zahvalio mnogim ljudima koji su pomogli u osnivanju i opremanju prihvatilišta, za koje je zemljište na korištenje dodijelila opština.
On je naglasio da na proslavi Dana Republike Srpske nastupa besplatno, kao izraz zahvalnosti i u želji da pomogne volonterima koji brinu o napuštenim životinjama.
04.01.2019. - BOŽIĆNA ČESTITKA NAČELNIKA OPŠTINE I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE
Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, čestitku građanima Kozarske Dubice uputili su načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić.
U čestitki se kaže:
"Sa željom da Božić provedete u miru, sa rodbinom, prijateljima i komšijama ne zaboravljajući pri tom one kojima su životne nedaće umanjile svjetlost božićnih dana, svojim sugrađanima pravoslavne vjeroispovjesti upućujemo srdačnu čestitku.
Neka nas Božić-praznik zajedništva, porodičnog okupljanja potakne na dobra djela kako bi među nama bilo što više međusobnog poštovanja, ljudskosti i razumjevanja», poruka je o Božiću načelnika opštine i predsjednika Skupštine opštine Kozarska Dubica koji su uz tradicionalni pozdrav “Mir Božiji – Hristos se rodi!”, svim vjernicima poželjeli da ovaj veliki praznik proslave u miru, dobrom zdravlju i sreći sa svojim najbližima.
04.01.2019. - PROSLAVA DANA REPUBLIKE NA GRADSKOM TRGU
Dan Republike Srpske – 9. januar u opštini Kozarska Dubica biće obilježen koncertom na gradskom trgu, gdje će nastupiti Bora Đorđević i lokalni "Bum bend".
"Dan Republike Srpske – 9. januar, jedan od najvažnijih datuma koji se proslavlja na dostojanstven način. Učešće na proslavi ovog značajnog datuma Bora Đorđević je uzeo bez naknade", rekao je načelnik opštine Kozarska Dubica.
Reljić je pozvao građane da se 9. januara pridruže proslavi na gradskom trgu, koja će početi u 21.00 čas.
Za građane će na gradskom trgu biti obezbjeđeno kuvano vino, a kao i prethodnih godina, proslavu Dana Republike uveličaće ponoćni vatromet.
31.12.2018. - OBAVJEŠTENJE O RADNOM VREMENU U DANE PRAZNIKA
z Komunalne policije opštine Kozarska Dubica podsjećaju preduzetnike i preduzeća koji obavljaju proizvodnu, trgovinsku, zanatsku, ugostiteljsku, uslužnu i drugu djelatnost da su dužni da poštuju propisano radno vrijeme u dane predstojećih republičkih praznika, koji su i neradni dani.
U redovnom radnom vremenu za novogodišnje praznike koje svetkujemo 1. i 2.januara, te za Dan Republike 9. januara, mogu da rade privredni subjekti koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe.
Pored ovih privrednih subjekata, u redovnom radnom vremenu 2. i 9.januara mogu da rade pekare i dragstori, a svi ostali privredni subjekti od 8 do 12 časova.
U dane republičkih praznika, privrednici koji se bave proizvodnjom čiji proces proizvodnje ne dozvoljava obustavljanje proizvodnje bez veće štete, mogu obavljati djelatnost u vremenu koje zahtjeva minimalan proces rada.
Za ugostiteljske objekte, u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području opštine Kozarska Dubica, u dane praznika, 1., 2. i 9.januara radno vrijeme je neograničeno, podsjećaju iz Komunalne policije i upozoravaju preduzetnike i preduzeća da se pridržavaju propisanog radnog vremena.
31.12.2018. - NOVOGODIŠNJA ČESTITKA NAČELNIKA OPŠTINE I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE
U ime Opštine Kozarska Dubica, Skupštine opštine i lično ime upućujemo najiskrenije novogodišnje čestitke svim građanima Kozarske Dubice. Želimo da 2019. godina donese zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, uspjeh i napredak.

Srećna i uspješna 2019. godina!


NAČELNIK OPŠTINE
Radenko Reljić

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE
Milovan Barišić
27.12.2018. - BUDŽET OPŠTINE ZA 2019. GODINU IZNOSI 9.864.000 KM
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas budžet opštine za 2019. godinu od 9.864.000 KM, koji je za 41.000 KM ili 0,4 odsto manji nego ovogodišnji.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je novinarima da amandmani opozicionih partija nisu mogli biti uvršćeni jer je opštinski budžet veoma opterećen.
"Veliki problem predstavljaju sudske presude i samo u ovoj godini iz opštinskog budžeta za tu namjenu izdvojeno 1.400.000 KM", izjavio je Reljić.
On je naveo da sudske presude veoma opterećuju budžet opštine i da su određeni rezovi bili neophodni.
"Ukoliko je opštinski budžet u deficitu, po zakonu se ne mogu finansirati bilo kakva udruženja ili investicije, već se samo održava tekuća likvidnost, što je, na kraju krajeva, bila i preporuka Fiskalnog savjeta Ministarstva finansija Republike Srpske koje smo morali uvažiti", precizirao je Reljić.
On kaže da će biti uloženi maksimalni napori da se tekuća likvidnost održi u narednoj godini, iako već sada postoje informacije da će sljedeće godine doći na naplatu sudske presude u iznosu većem od milion KM.
"Ne postoji ni jedna opština u BiH, osim Kozarske Dubice, koja je toliko opterećena dugovima. Samo po osnovu kredita opština ima obaveze od 18 miliona KM koje nas stalno vuku na dno", naglasio je Reljić.
On je najavio da će sa stručnim timom i skupštinskom većinom odmah nakon Nove godine, angažovati tim stručnjaka iz Banjaluke koji se bave finansijama i ekonomijom, a koji će izraditi obiman dokument sa planom sanacije opštinskog budžeta.
"Taj plan bi trebao da bude projektovan na nekih 40 godina. Sa tim planom ćemo kod republičkih vlasti - predsjednika i ministra finansija Republike Srpske, planirati način da budžet opštine funkcioniše u narednim godinama. U drugom slučaju sudbina budžeta opštine Kozarska Dubica veoma je neizvjesna", kaže Reljić.
Budžet opštine Kozarska Dubica za 2019. godinu usvojen je danas na godišnjoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica sa 17 glasova "za" i šest "protiv".
Na sjednici je usvojena i odluka o izvršenju budžeta opštine Kozarska Dubica za 2019. godinu, kao i program rada Skupštine opštine za iduću godinu.
Ukupna budžetska sredstva čine poreski prihodi od 6.954.500 KM, neporeski prihodi 2.031.000, transferi 432.500 KM, primici za nefinansijsku imovinu 180.000 KM o ostali primici 266.000 KM.
27.12.2018. - USVOJEN REBALANS BUDŽETA ZA 2018. GODINU
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Rebalans budžeta opštine za 2018. godinu, koji iznosi 12.289.000 KM.
Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Nada Grgača precizirala je da je Rebalans budžeta opštine za tekuću godinu za 24,1 odsto veći planiranog budžeta.
"Povećanje ukupnih prihoda u najvećoj mjeri se odnosi na sredstva Vlade Republike Srpske, koja su opštini Kozarska Dubica doznačena po odluci o određivanju prioritetnih projekta iz programa javnih investicija Republike Srpske u 2018. godini", navela je Grgača.
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojena Odluka o visini poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području opštine, koja kao i prethodnih godina iznosi 0,10 odsto, te program održavanja zaobraćajnica u zimskim uslovima za 2019. godinu.
Iz nadležnosti Odjeljenja za privredu i poljoprivredu usvojena je Odluka o načinu, organizaciji i uslovima za vršenje javnog prevoza lica i stvari na području opštine Kozarska Dubica, Odluka o taksi prevozu lica na području opštine i Odluka o izmjeni i dopuni odluke o uslovima ulaska investitora u Poslovnu zonu "Lipova Greda".

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi