V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

21.08.2018. - ZAVRŠENI RADOVI NA ASFALTIRANJU PRILAZA SPORTSKOJ DVORANI
U Kozarskoj Dubici danas je položen završni sloj asfalta na prilazu ispred Sportske dvorane, gdje je oštećene i dotrajale ploče zamijenila nova podloga, a radove vrijedne 45.000 KM finansirala je Vlada Republike Srpske.
"Radnici preduzeća `Niskogradnja Marjanović` iz Prijedora danas su položili završni sloj asfalta, kao što vidite, imamo dobrog izvođača koji kvalitetno radi da bi ispoštovali ono što smo tražili od njih prema tenderskoj proceduri", izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je dodao da je danas nastavljeno asfaltiranje u užem centru grada, gdje se izvode radovi u Unskoj ulici i jednoj ulici na području Leptihora.
Prema njegovim riječima, sutra počinje asfaltiranje u gradskom naselju Morava u dužini od 1.300 metara, a potom je na redu Cerska ulica na Hadžibairu, dok će se naredne sedmice raditi u selu Sreflije na saobraćajnici dužine 1.000 metara.
"Svi projekti finansiraju se iz sredstava koje je u ukupnom iznosu od 750.000 KM Vlada Republike Srpske namijenila Kozarskoj Dubici za infrastrukturu", podsjetio je Reljić i dodao da se iz tih sredstava na području opštine trenutno realizuju projekti na oko 30 lokacija.
"Imamo i dosta drugih poslova koji se odnose na izgradnju mostova, škola, vrtića, zamjenu saobraćajnih znakova, rekonstrukciju seoskih domova i dosta posla će početi sljedeće sedmice, uz podršku Vlade Republike Srpske", najavio je Reljić.
On je potvrdio da će dodatnim aneksom opština Kozarska Dubica dobiti i sredstva od oko 200.000 KM za asfaltiranje Ulice 18. septembra koja je značajna jer je naseljena pretežno boračkom populacijom, te za rekonstrukciju objekata Osnovne škole "Majka Knežopoljka" u Knežici i Međuvođu.
20.08.2018. - ČESTITKA POVODOM KURBAN-BAJRAMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić uputili su danas glavnom imamu Islamske vjerske zajednice u Kozarskoj Dubici i svim građanima islamske vjeroispovjesti čestitku povodom Kurban bajrama.

„Povodom nastupajućeg praznika Kurban bajrama, upućujemo vam iskrene čestitke, uz želje da praznik provedete u miru, zdravlju i sreći, zajedno sa vašim porodicama. Neka ovaj paznik bude podsticaj za razumijevanje, toleranciju i međusobno uvažavanje“, navodi se u čestitki.
18.08.2018. - DODIK: ZA DESET DANA TENDER ZA IZGRADNJU REGIONALNOG PUTA MOŠTANICA - MRAKOVICA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će za deset dana biti raspisan tender za izgradnju puta od Moštanice do Mrakovice, čija je vrijednost oko 12 miliona KM.
Dodik je sinoć kod Manastira Moštanica prisustvovao manifestaciji "Veče ojkače" i tradicionalnom narodnom zborovanju uoči Preobraženja Gospodnjeg.
"Ovdje sam da kažem ljudima iz ovog divnog, pitomog kraja i starješini manastira da će, pored izgradnje puta od Moštanice do Mrakovice, ići i tender za modernizaciju puta od Vrbaške do Kozarske Dubice i do Moštanice. Sada su stvoreni uslovi da to učinimo, sada su naši potencijali moćniji da to uradimo", rekao je Dodik novinarima.
On je dodao da je uvjeren da će u narednih četrdesetak dana, koliko traje zakonska procedura, biti izabran izvođač radova.
"Kada tome dodate da smo u završnoj fazi dogovora sa jednom kineskom kompanijom, koja prihvata koncesiju za izgradnju auto-puta Banjaluka-Prijedor-Novi Grad i brze ceste od Prijedora do Donje Gradine, odnosno Kozarske Dubice onda će ovo biti narednih godina veliko infrastrukturno gradilište", objasnio je Dodik.
On je naglasio da to potkozarski kraj zaslužuje, jer ga je bivša država zapostavila bez obzira što je taj slobodarski kraj dao značajan doprinos u svakom pogledu u pobjedi nad fašizmom.
"Sada je vrijeme da to vratimo jer ne smijemo da zaboravimo našu istoriju", poručio je Dodik.
18.08.2018. - ODRŽANO TRADICIONALNO "VEČE OJKAČE"
Kod manastira Moštanica kod Kozarske Dubice večeras je održano "Veče ojkače", 23. tradicionalna manifestacija na kojoj je nastupilo 18 ojkačkih grupa iz opština Potkozarja.
Manifestaciji je prisustvovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je rekao da se kod ovog manastira tradicionalno okuplja narod da bi sačuvao tradiciju okupljanja na praznik Preobraženja Gospodnjeg i još jednom pokazao snagu svog identiteta i svoju odanost Srpskoj pravoslavnoj crkvi i pravoslavnoj vjeri.
"Moj motiv da budem ovdje gotovo svake godine redovno je upravo vezan za to, jer cijenim činjenicu da je ovaj manastir izgrađen u teškim istorijskim okolnostima i da je preživio teška vremena koja su zadesila naš narod kroz istoriju", rekao je Dodik u obraćanju prisutnim poštovaocima ojakče, tradicionalne narodne pjesme Kozare i Potkozarja.
Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić koji je istakao da je "Veče ojkače" postao brend i tradicija po kojoj je Kozarska Dubica prepoznatljiva u cijeloj Republici Srpskoj.
"Mi ćemo nastaviti da podržavamo ovakve manifestacije, a redovno nas posjećuje i predsjednik Republike. Uvjeren sam da će veče ojkače još dugo da živi sa našom vjerom, tradicijom, kulturom i našom Republikom Srpskom", istakao je Reljić.
Na ovoj manifestaciji održanoj kod Manastira Moštanica, udaljenog 12 kilometara od Kozarske Dubice, večeras je nastupilo 18 ojkačkih grupa iz Kozarske Dubice, Kostajnice, Prijedora, Gradiške, Oštre Luke, Banjaluke, Novog Grada, Nove Topole i Svodne.
Organizator manifestacije je opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj Centar za informisanje i kulturu.
Tradicionalno narodno zborovanje kod Manastira Moštanica održava se uoči Preobraženja Gospodnjeg od devedesetih godina prošlog vijeka.
17.08.2018. - USKORO POČETAK IZGRADNJE MOSTA NA PUTU PREMA MOŠTANICI
U Kozarskoj Dubici će u ponedjeljak, 20. avgusta, početi pripremni radovi za izgradnju mosta oštećenog u martovskim poplavama u mjestu Božići na regionalnom putu prema Moštanici, najavio je danas direktor preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić.
Konačno rješenje ovog višemjesečnog problema očekuju mještani šest sela koja gravitiraju ovom području, ali i brojni izletnici, koji posjećuju Manastir Moštanica.
Predračunska vrijednost radova je oko 250.000 KM, a ona obuhvata uređenje korita šezdesetak metara da ne bi bilo novih oštećenja, izgradnju mosta, izgradnju bajpasa i sanaciju kolovoza, sa svake strane mosta u dužini od 150 metara.
Nešić je rekao da će preduzeće "Putevi Republike Srpske" prvo raditi pomoćnu saobraćajnicu da bi se moglo pristupiti radovima na mostu.
"Očekujemo u narednih 45 dana da ćemo u potpunosti obnoviti ovu putnu komunikaciju", rekao je Nešić, koji je lokaciju u Božićima gdje je oštećeni most posjetio danas, na poziv poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darka Banjca.
Banjac je rekao da je ovu temu pokrenuo u okviru poslaničkog pitanja u Narodnoj skupštini, te da je zahtjev za rješavanje problema nadležnim institucijama uputila i lokalna zajednica.
"Projekat je, prema mojim informacijama, završen. Ovaj put puno znači za građane, posebno one koji žive u selima uz ovaj regionalni put", istakao je Banjac i izrazio nadu da će gradnja mosta početi u roku od desetak dana.
On je naglasio da je ovo jedan od projekta koji treba da budu realizovani u Kozarskoj Dubici u okviru cjelokupnog projekta od dva miliona KM, Vlade Republike Srpske, ali i određenih agencija, odnosno "Puteva Republike Srpske", jedinice za koordinaciju, Ministarstva poljoprivrede i drugih.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je opština odmah po urušavanju mosta uputila zahtjev za njegovu sanaciju direkciji preduzeća "Putevi Republike Srpske", koje je nadležno za održavanje tog puta.
On je naveo da opština tada nije mogla da učini mnogo, te su stupili u kontakt sa srpskim pukom Oružanih snaga BiH, koje su kao privremeno rješenje postavili pontonski most.
"Novi most će biti bolji nego prethodni i imaće veću propusnu moć. To će spriječiti plavljenje domaćinstava u blizini za vrijeme obilnih padavina, što se ranije često dešavalo", rekao je Reljić.
On je rekao i da su građani bili nezadovoljni što izgradnja mosta nije počela ranije, navodeći da problem nije mogao biti rješavan brže zbog toga što tenderske procedure traju po nekoliko mjeseci.
17.08.2018. - DODIK SUTRA NA MANIFESTACIJI "VEČE OJKAČE"
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovaće sutra tradicionalnoj manifestaciji "Veče ojkače" kod manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici.
Dodik će manifestaciji prisustvovati od 19.30 časova, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.
"Veče ojkače" tradicionalna je manifestacija, koja se ove godine održava 23. put uoči praznika Preobraženja Gospodnjeg kod manastira Moštanica i okuplja ljubitelje i poštovaoce izvorne narodne pjesme Kozare i Potkozarja.
17.08.2018. - ZAVRŠENO ASFALTIRANJE U NASELJU JABUŠLJE TRI I SELU ŠEVARLIJE
Ispred tri stambene zgrade u naselju Jabušlje tri u Kozarskoj Dubici završeno je asfaltiranje površine od 1.800 metara kvadratnih, uz tranzitni put, a u selu Ševarlije u zaseoku Malinić asfaltirano je 500 metara puta.
Asfaltiranje u Jabušlju finansiralo je Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" kroz program održavanja puteva, a za put u Ševarlijama sredstva je obezbijedila Vlada Republike Srpske.
Načelnik opštine Radenko Reljić, koji je posjetio lokacije na kojima se izvode radovi, naglasio je da se ovi projekti rade na veliko zadovoljstvo građana i bez ulaganja sredstava opštine.
On je rekao da je izvođač radova u Jabušlju lokalno preduzeće "Sloga", a vrijednost utrošenog asfalta oko 40.000 KM, te da su troškovi asfaltiranja puta u Ševarlijama u istom iznosu, a izvođač radova je "Niskogradnja Marjanović" iz Prijedora.
Vlada Republike Srpske će ove godine za infrastrukturne radove u Kozarskoj Dubici izdvojiti 750.000 KM, a sredstva su namijenjena za asfaltiranje puteva, obnovu škola, izgradnju i rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije.
"Uz sredstva drugih investitora ulaganja u infrastrukturu će premašiti 1,5 miliona KM", precizirao je Reljić.
17.08.2018. - NA BESPLATNO LJETOVANJE U BEČIĆE OTPUTOVALO 25 DJECE
Na besplatno ljetovanje u Bečiće otputovalo je 25 djece iz Kozarske Dubice, koja će, u okviru programa socijalizacije djece Republike Srpske, na moru boraviti do 25. avgusta.
"Na odredište su stigli sinoć oko 22.00 časa, a problema u putu nije bilo. Djeca su se smjestila u svoje sobe i danas nastavljaju odmor prema planiranom programu", potvrđeno je iz Centra za socijalni rad Kozarska Dubica.
I ove godine džeparac im je obezbijedila opština Kozarska Dubica, a sa djecom iz Kozarske Dubice su i mališani iz Novog Grada, Stanara, Petrova, Kalinovika i Zvornika.
Projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske" realizuje se od 2002. godine, a u Kozarskoj Dubici od 2004. godine.
Fond za dječiju zaštitu realizuje ovaj projekat na osnovu Zakona o dječijoj zaštiti Republike Srpske u cilju zadovoljavanja razvojnih potreba djece, razvijanja osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacije dječijih potencijala.
Kategorije koje kontinuirano učestvuju u projektu su djeca iz socijalno ugroženih porodica korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica, djeca iz porodica boračkih kategorija, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca, te talentovani sportisti.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi