V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.09.2018. - OTVOREN OSMI REGIONALNI SAJAM PRIVREDE, POLJOPRIVREDE I TURIZMA "KOZARSKA DUBICA 2018"
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić otvorio je danas u Kozarskoj Dubici Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma "Kozarska Dubica 2018", na kojem učestvuje više od 100 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH /FBiH/ i Srbije.
"Ovo je dobra privredna manifestacija sa znatnim brojem izlagača, kojih ima više od 100 iz različitih oblasti - poljoprivrede, turizma, prehrambene industrije, hemijske industrije i drugih", rekao je Mirjanić.
On je dodao da Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma "narasta i po strukturi izlagača i po obimu".
"Značajno je to što se upravo sučeljavaju svi izlagači iz različitih oblasti i uspostavljaju poslovne odnose i kontakte, razmjenjuju iskustva oko primjene novih tehnologija i tehnika u proizvodnji, a biće održana i predavanja i rasprave na teme koje mogu unaprijediti sajamske sadržaje", dodao je Mirjanić.
On je naglasio da je veoma važno da sajamske manifestacije ovakve vrste postanu mjesto gdje se privrednici dogovaraju i uspostavljaju poslovne odnose, te se predstavljaju javnosti.
"To je suština sajmske manifestacije kao tržišne institucije", rekao je Mirjanić i dodao da sajam u Kozarskoj Dubici pokazuje da je privreda u Srpskoj u zamahu.
Prema njegovim riječima, vidi se da mjere koje Vlada već godinama preduzima, stvarajući ambijent za privređivanje, daju efekta.
"One će u narednom periodu davati i još veće efekte, kada se počnu primjenjivati i dodatne mjere koje Vlada namjerava da preduzima kada je riječ o jačanju privrede", najavio je Mirjanić.
On je zaključio da jačati privredu znači u pravom smislu riječi jačati Republuku Srpsku, njenu samostalnost i samobitnost.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radanko Reljić istakao je da je ovo veliki dan za poslovnu zajednicu u ovoj opštini.
"Nadam se da će ovaj događaj doprinijeti da se uspostave novi poslovni kontakti, a s ciljem da se otvore nova radna mjesta", dodao je Reljić.
On je podsjetio da opština Kozarska Dubica svim izlagačima nudi priliku koju nemaju drugi gradovi - poslovnu zonu u kojoj investitorima daje mnoge pogodnosti.
"Već imamo investitore koji su došli iz inostranstva, ovdje rade i zapošljavaju", naglasio je Reljić i dodao da će opština Kozarska Dubica i u budućnosti nastojati da organizuje ovakve sajamske manifestacije, uz podršku Vlade Republike Srpkse i resornih ministarstava.
Predsjednik organizacionog odbora osmog Regionalnog sajma privrede, poljoprivrede i turizma Rodoljub Topić izjavio je da je Kozarska Dubica dokazala da ima šta da pokaže sa stanovišta svojih privrednih društava, poljoprivrednih proizvođača i turističke ponude.
"U ime organizatora zahvaljujem predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je generalni pokrovitelj sajma, i predsjedniku Vlade Željki Cvijanović, koja je, takođe, pomogla održavanje manifestacije", rekao je Topić i dodao da je većina izlagača iz Kozarske Dubice i banjalučke regije.
On je naglasio da su pokroviteljima i prijateljima sajma dodijeljene zahvalnice.
Zahvalnicu organizatora sajma danas je u Kozarskoj Dubici primio izaslanik predsjednika Srpske Marinko Umičević.
Manifestacija je okupila veliki broj privrednika iz cijele regije, ekonomske stručnjake, članove privrednih komora, brojne učesnike, goste i građane.
Osmi Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma u Kozarskoj Dubici biće završen sutra u 19.00 časova, do kada svi zainteresovani mogu posjetiti sajam i učestvovati u brojnim sajamskim sadržajima.
22.09.2018. - OBILJEŽEN DAN 11. PJEŠADIJSKE BRIGADE
U Kozarskoj Dubici danas je obilježen Dan 11. pješadijske brigade Vojske Republike Srpske, koja je u svom sastavu imala oko 5.700 vojnika od kojih je 195 poginulo, a 562 teže i lakše ranjeno.
Tim povodom danas je u Spomen-hramu Sveta Petka služen pomen za poginule borce u odbrambeno-otadžbinskom ratu, položeno cvijeće ispred spomen ploča sa imenima poginulih boraca iz naše opštine,a zatim je organizovano druženje boraca.
Načelnik opština Kozarska Dubica Radenko Reljić istakao je da je ova slavna brigada prošla trnovit put i kroz najbitnije ratne operacije, probijanje koridora, a da je na kraju rata učestvovala u odbrani Kozarske Dubice i zapadnih granica Srpske.
Prema njegovim riječima, 11. pješadijska brigada nastala je početkom rata, raspadom bivše Jugoslavije i bila je u sastavu Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske, a tokom svog ratnog puta podnijela je velike ljudske žrtve.
“Naš narod i vojska su stvorili Republiku Srpsku, a uspomene na borce, učesnike rata i ratne događaje moramo čuvati od zaborava, te uživati u slobodi koju smo teško stekli”, poručio je Reljić.
Predsjednik Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić podsjetio je da je 11. pješadijska brigada mobilisana 30. juna 1991. godine, a 21. septembra iste godine upućena je na prvi borbeni zadatak.
On je podsjetio na ratni put 11. pješadijske brigade iz Kozarske Dubice na ratištima širom Republike Srpske, te ocijenio da u današnje vrijeme treba raditi na poboljšanju društvenog položaja i materijalnog statusa demobilisanih boraca.
“Za to se moramo boriti i na tome raditi i mislim da Boračka organizacija odgovara tom zadatku i da čak i prednjači u nekim idejama i incijativama. Moramo se masovnije okupljati, a naša poruka je da čuvamo jedinstvo i ono što smo pokazali moralom u ratu”, poručio je Ćibić.
21.09.2018. - ODRŽANA TRADICIONALNA ŠKOLSKA BICIKLIJADA
Tradicionalna "Školska biciklijada" odražana je danas u Kozarskoj Dubici, a na manifestaciji je učestvovalo oko 130 učenika iz ove opštine i susjedne Kostajnice.
"Školska biciklijada" održava se u okviru obilježavanja Septembarskih dana odbrane opštine Kozarska Dubica od hrvatske agresije 1995. godine, a tim povodom kod Spomen-krsta na obali rijeke Une cvijeće je položila četvoročlana delegacija učenika iz ove opštine.
Rekreativno-zabavnu manifestaciju, koji organizuje Auto-moto društvo Kozarska Dubica, otvorio je načelnik Opštine Radenko Reljić, koji je naveo da je ovo dobar primjer uspješne saradnje između opštinskih vlasti i rukovodstva Auto-moto društva.
"Milina je vidjeti ovoliko djece na biciklijadi, posebno ako imamo u vidu da je kod nas biciklizam jedno vrijeme nepravedno bio zapostavljen, iako je bavljenje ovim sportom veoma dobro za ljudsko tijelo i duh", rekao je Reljić.
On je poručio da takve aktivnosti treba podržati u budućnosti i da treba da se organizuju češće, ne samo jednom godišnje.
Maršrutu dugu 12 kilometara biciklom je prešlo 130 učenika osnovnih škola u Kozarskoj Dubici, srednjoškolaca iz Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" i učenika Osnovne škole "Petar Mećava" iz Kostajnice.
Sekretar Auto-moto društva Kozarska Dubica Milutin Bundalo naveo je da se "Školska biciklijada" organizuje 16. put, posvećena je obilježavanju Septembarskih dana odbrane ove opštine i zapadnih granica Srpske, te "Danu bez automobila" - 22. septembar, a dio je redovnih aktivnosti pod zajedničkim nazivom "Pažljivo na putu do škole".
"I ovom manifestacijom danas pokazujemo da je vrijedilo boriti se za ovu mladost, da smo ostali i da smo još uvijek tu", rekao je Bundalo.
Pokrovitelji "Školske biciklijade" su Auto-moto savez Republike Srpske i opština Kozarska Dubica.
19.09.2018. - U DONJOJ GRADINI POLOŽENO CVIJEĆE KOD MJESTA STRADANJA ZORANA BULIĆA
Obilježavanje 23 godine od odbrane opštine Kozarska Dubica nastavljeno je danas polaganjem vijenaca na obilježje mjesta stradanja u Donjoj Gradini, gdje je u septembru 1995. godine u hrvatskoj agresiji život izgubio pripadnik interventnog voda policije Zoran Bulić.
„Dvadeset tri godine su puno, a tuga je sve veća. Zoran fali u svakom pogledu, kod ćerki, kod odluka, a provesti ove godine bilo je jako teško“, izjavila je Nada Bulić, supruga stradalog Zorana, koja je poručila da trebamo biti složni i voljeti Republiku Srpsku.
„Danas je drugi dan u kojem obilježavamo odbranu Kozarske Dubice i zapadnih granica Republike Srpske. Uz velike ljudske žrtve, ovaj dio prostora je odbranjen i kao rezultat svega toga uživamo u slobodi Republike Srpske“, rekao je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je dodao da se porodicama poginulih i nestalih boraca mora posvetiti više pažnje, posebno njihovoj djeci.
„Oni moraju biti prioritet kod zapošljavanja i mi vodimo računa o tim kategorijama kao najvećim žrtvama za slobodu ovog naroda i države“, naglasio je Reljić.
Tadašnji komandir čete u Donjoj Gradini Marinko Gvozden izjavio je da je uvjeren da je u Kozarskoj Dubici i Donjoj Gradini 18. i 19. septembra 1995. sačuvana i odbranjena Republika Srpska.
„Tada se to zvalo napad na zapadnokrajiške opštine Republike Srpske, međutim u 23 godine rađene su mnoge analize i sve se svodi na to da je ovo bio ključni momenat odbrane Republike Srpske“, rekao je Gvozden.
On je dodao da je bitka koja se vodila u Donjoj Gradini bila jako teška, te da je ponosan na svoje saborce koji nisu dozvolili prodor hrvatske vojske.
Na obilježju mjesta stradanja Zorana Bulića, vijence su danas položili opštinski zvaničnici, Opštinska boračka organizacija, pripadnici Policijske stanice Kozarska Dubica i članovi Opštinskog odbora SNSD-a.
18.09.2018. - U KOZARSKOJ DUBICI OBILJEŽENO 23 GODINE OD ODBRANE ZAPADNIH GRANICA REPUBLIKE SRPSKE
Služenjem parastosa kod Spomen-krsta na obali rijeke Une u Kozarskoj Dubici počeo je danas program obilježavanja 23 godine od odbrane zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije, u kojoj je sa područja naše opštine, kao i Novog Grada i Kostajnice ubijeno 138 ljudi, a materijalna šteta u naseljenim mjestima se procjenjuje na 180 miliona KM.
Parastosu, koji je služio paroh dubički Slobodan Malinović, prisustvovali su član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, delegacija Narodne skupštine Srpske, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, izaslanik predsjednika Srpske Miladin Dragičević, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević.
Parastosu su prisustovali i general Momir Zec i nekadašnji komandant odbrane Kozarske Dubice Pantelija Ćurguz, kao i lider SDS-a Vukota Govedarica, te brojni drugi zvaničnici, koji su po završetku parastosa položili vijence kod Spomen-krsta stradalim civilima i vojnicima u agresiji hrvatske vojske 18. i 19. septembra 1995.
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je da je odbranom Kozarske Dubice od hrvatske agresije u septembru 1995. godine odbranjena cijela Krajina i zapadna granica Republike Srpske.
“Da nije bilo Dubice i hrabrih ljudi koji su se borili, bojim se da bi danas Republika Srpska izgledala puno drugačije i lošije. Zahvaljujući hrabrosti naroda ovog kraja, prvenstveno boraca, odbranjena je Kozarska Dubica, a time praktično i cijela Krajina”, izjavio je Ivanić
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović rekao je da je cilj agresije hrvatske vojske, podržane logistikom NATO pakta, na zapadne granice Srpske 18. i 19. septembra 1995. godine bio da Srba ne bude zapadno od Drine.
“Zahvaljujući našim hrabrim borcima, organizovanom narodu, našoj borbi za slobodu, dobro smo se organizovali i odbranili ovaj prostor”, rekao je Savanović .
Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da je napad hrvatske i muslimanske vojske na zapadnokrajiške opštine Republike Srpske bio velika strategijska ofanziva na cijeli prostor Republike Srpske.
18.09.2018. - POTPISANI UGOVORI ZA SUFINANSIRANJE ŠEST PRIPRAVNIKA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potpisao je danas ugovore o sufinansiranju zapošljavanja šest pripravnika sa visokom stručnom spremom, koji će nakon godinu dana pripravničkog staža steći pravo na polaganje stručnog ispita.
On je naveo da je opština provela konkursnu proceduru na osnovu koje su potpisani ugovori o sufinansiranju šest pripravnika, koji će biti raspoređeni u različitim institucijama, a dio njih i u opštinskoj upravi.
"Opština Kozarska Dubica je i pored velikih finansijskih problema koje ima zbog dugova iz ranijeg perioda ipak našla prostora da sklopi ugovor sa šest pripravnika različitih smjerova", rekao je Reljić.
Prema njegovim riječima, ugovori su potpisani na godinu dana, a projekat finansira i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske koji obezbjeđuje 500 KM po pripravniku, a razliku do iznosa plate sa doprinosima od 739 KM snosi opština Kozarska Dubica.
"Nama će biti čast da budemo poslodavci našoj djeci koja su se vratila u svoj grad, a njihovo će znanje sigurno doprinijeti razvoju naše lokalne zajednice", zaključio je Reljić.
03.09.2018. - TRNINIĆ: PREVENTIVE KAMPANJE I AKTIVNOSTI DAJU REZULTATE
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas u Kozarskoj Dubici da preventivne kampanje i aktivnosti, čiji je cilj zaštita djece u saobraćaju, daju rezultate i da u ovoj godini u saobraćajnim nesrećama nije bilo poginulih lica mlađih od 18 godina.
"U odnosu na prošlu godinu kada je, nažalost, bilo četiri-pet smrtno stradalih uzrasta do 18 godina, u ovoj godini nemamo stradalih u toj kategoriji i nadam se da će taj trend biti nastavljen", rekao je novinarima Trninić, koji je danas posjetio Osnovnu školu "Majka Knežopoljka" u Knežici gdje je ozvaničen početak preventivne kampanje "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas".
On je naglasio da već niz godina Ministarstvo saobraćaja i veza, u saradnji sa Auto-moto savezom Republike Srpske i Agencijom za bezbjednost saobraćaja, sprovodi aktivnosti kojima se želi ukazati na djecu, koja su najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju.
"Jednu od tih aktivnosti sprovodimo i sada jer želimo da ukažemo učesnicima u saobraćaju da je počela školska godina i da veliki broj najmlađih učestvuje u saobraćaju, pogotovo u ovoj sredini, gdje je gotovo 50 odsto đaka putnika", rekao je Trninić.
On je podsjetio da je jedna od aktivnosti bila i tehnički pregled autobusa koji prevozi đake.
"Tu ne mogu biti baš najzadovoljniji. Pregledali smo više od 30 odsto autobusa, iako je to bilo na dobrovoljnoj osnovi. Bilo je više od 31 odsto neispravnosti na kočionim i upravljačkim sistemima i saobraćajnoj signalizaciji", naveo je Trninić.
On je dodao da je tada ukazano na propuste, te da autobusi nisu pušteni u saobraćaj dok nedostaci nisu otklonjeni.
Direktor republičke Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović podsjetio je na niz preventivnih aktivnosti koje se realizuju da bi se zaštitila djeca u saobraćaju.
"Moramo prilagoditi infrastrukturu potrebama djece, a opet djecu učiti kako da pravilno učestvuju u saobraćaju, uz poruku vozačima da uspore i obrate pažnju, posebno kada prolaze pored škole i naselja", rekao je Radović.
02.09.2018. - ODRŽAN MEMORIJALNI RUKOMETNI TURNIR "MAJOR MILAN TEPIĆ"
Pomoćnik ministra za sport u Vladi Republike Srpske Dragan Jaćimović prisustvovao je svečanom zatvaranju Memorijalnog rukometnog turnira "Major Milan Tepić" u Kozarskoj Dubici, gdje je najavio da će Ministarstvo porodice, omladine i sporta i u narednim godinama pomoći organizaciju tog turnira.
"Ovaj turnir je važan u Kozarskoj Dubici i moramo nastojati da njegovo održavanje podignemo na još viši nivo, da se sjetimo svima nama nemilih dana iz 1995. godine, herojske odbrane našeg grada i svih stradalih. Što se tiče podrške Ministarstva porodice, omladine i sporta, ona neće izostati", rekao je Jaćimović.
On je zahvalio svim ekipama na učešću u turniru i čestitao organizatoru, Rukometnom klubu "Kozara Mlijekoprodukt", na uspješnoj organizaciji.
"Mnogo više godina je proteklo od istorijskog čina majora Milana Tepića koji nas je svojim herojstvom sve zadužio, a ovo je prilika da se sjetimo svih onih koji su dali živote za odbranu Srpske. Zbog toga bi bilo dobro da narednih godina ova sportska manifestacija bude masovnije posjećena", naglasio je Jaćimović.
Turnir je zvanično otvorio načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Dušan Drljić koji je rekao da ovom manifestacijom počinju Septembarski dani odbrane opštine koji obuhvataju 17 manifestacija.
„Sve ove manifestacije su sjećanje na odbranu Kozarske Dubice i Republike Srpske u septembru 1995. godine, sjećanje na ljude koji su svoje živote ugradili u ovu zemlju, da se njihova imena i djela nikada ne zaborave“, istakao je Drljić.
Igračima turnira obratio se predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević koji je klubu domaćinu uručio lopte.
"Drago mi je da se djeca druže i da grad podržava ovaj turnir. Čast i zadovoljstvo mi je da sam ovdje, jer ovaj turnir ima sportski duh i predstavlja jedno lijepo druženje", istakao je Umičević.
Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba "Kozara Mlijekoprodukt" Saša Stojčić zahvalio je predsjedniku Rukometnog saveza na donaciji lopti koje će dobro doći igračima u daljim trenažnim procesima.
Memorijalni rukometni turnir "Major Milan Tepić" završen je uručivanjem nagrada i priznanja trima najuspješnijim ekipama, najboljem igraču, strijelcu i golmanu turnira.
Memorijalni rukometni turnir "Major Milan Tepić" održava se od 1997. godine povodom obilježavanja Septembarskih dana odbrane opštine Kozarska Dubica i sjeverozapadnih granica Republike Srpske od agresije Hrvatske države 1995. godine.
Osim domaćina i organizatora, Rukometnog kluba "Kozara Mlijekoprodukt", učestvovali su muški rukometni klubovi iz Prijedora i Banjaluke.
Kao sportska manifestacija turnir je uvršten u Kalendar takmičenja Rukometnog saveza Republike Srpske.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi