V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.03.2024. - USKRŠNJA ČESTITKA KATOLIČKIM VJERNICIMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su župniku Marku Vidoviću i svim katoličkim vjernicima čestitku povodom Uskrsa, koji rimokatolička crkva i vjernici obilježavaju u nedelju, 31. aprila.
„U ime Opštine Kozarska Dubica i lično ime upućujemo najiskrenije čestitke povodom praznika Hristovog ukrsnuća sa željom da vam praznični dani budu ispunjeni zdravljem, srećom i porodičnim blagostanjem“, naveli su u čestitki Reljić i Rokić.
Svim katoličkim vjernicima poželjeli su da praznik Hristovog uskrsnuća provedu u miru i sreći, zajedno sa svojim najbližima.
„Želja nam je da ovaj veliki praznik ohrabri čovječanstvo, ojača nadu u bolju budućnost i bude nadahnuće za činjenje dobrih djela i jačanje zajedništva i pravednosti“, navodi se u čestitki načelnika opštine i predsjednika Skupštine opštine.
29.03.2024. - ORGANIZACIONI ODBOR UTVRDIO PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Dan opštine Kozarska Dubica- 27. april, ustanovljen statutarnom odlukom Skupštine opštine u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu i sve žrtve NOR-a, i ove godine biće obilježen nizom događaja protokolarnog, memorijalnog, sportskog i kulturnog karaktera.
S ciljem adekvatne pripreme za obilježavanje tog datuma, danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora, kojim je predsjedavao načelnik opštine Radenko Reljić.
Reljić je naveo da Organizacioni odbor čine predstavnici svih službi, organizacija, institucija i preduzeća uključenih u pripremu manifestacija, te da je utvrđen program obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica- 27. aprila.
U subotu, 27. aprila u 9.00 časova, biće organizovan tradicionalni prijem u kabinetu načelnika Opštine za goste i predstavnike bratskih opština.
Delegacije i gosti će u 10.00 časova položiti vijence i odati počast žrtvama NOR-a kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka na gradskom groblju Urije.
U 11.00 časova biće održana Svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica, na kojem će biti dodijeljena nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama i ustanovama.
Tradicionalna Trka oslobođenja počeće u 17.00 časova, a u 20.00 časova Svečana akademija u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.
28.03.2024. - U TOKU REKONSTRUKCIJA KOLOVOZA U KNINSKOJ ULICI
U Kozarskoj Dubici u toku su radovi na sanaciji dijela magistralnog puta Kozarska Dubica – Kostajnica na raskrsnici ulica Kninska i Majora Milana Tepića.
Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić rekao je da je održavanje ove saobraćajnice u nadležnosti Javnog preduzeća Putevi Republike Srpske, koje izvodi sanacione radove.
„Sanacijom je predviđena rekonstrukcija kolovoza u dužini od 600 metara“, precizirao je Babić.
Na lokaciji je raspoređena mehanizacija ovog preduzeća, a saobraćaj se odvija usporeno.
23.03.2024. - U REPUBLICI SRPSKOJ SUTRA DAN ŽALOSTI
Vlada Republike Srpske donijela je danas, na telefonskoj sjednici, Odluku da se 24. mart 2024. godine proglasi Danom žalosti u Republici Srpskoj zbog terorističkog napada u Moskvi, u kojem je živote izgubilo više od 130 ljudi, a više od 120 je ranjeno.
Zastave na institucijama biće spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan biće prilagođene Danu žalosti.
– Želimo da na taj način odamo počast nevinim ljudima koji su ubijeni u terorističkom napadu u Moskvi i iskažemo solidarnost sa prijateljskim narodom Rusije – naveo je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na društvenoj mreži Iks.
19.03.2024. - MINIĆ: PROIZVODNJA MLIJEKA U SRPSKOJ STABILNA
Proizvodnja mlijeka u Srpskoj stabilna je i perspektivna zahvaljujući svim mjerama podrške mljekarstvu. Ovo je rečeno tokom posjete ministra poljoprivrede Save Minića Kozarskoj Dubici. Posjetio je najvećeg prerađivača mlijeka u Srpskoj "Mlijekoprodukt" i farmu Milorada Arsenića.
Minić je posjetio i drvoprerađivačku kompaniju "Agroflora".
Milorad Arasenić je jedan od najvećih farmera na sjeverozapadu Srpske. Sa farme na kojoj je 160 muznih krava, svakog dana Mlijekoproduktu isporučuje 4.400 kilograma mlijeka. Za tri muzna robota, dobio je podsticaj Ministartsva poljoprivrede od 40 osto.
- Sve probleme rješavamo zajednički. Bude nekad i da se ne slažemo, to je normalno, ali, u svakom slučaju, ja kažem da smo na dobrom putu i da treba da nastavimo - rekao je Arsenić.
Otkupna cijena mlijeka u Mlijekoproduktu veća je nego u Federaciji i okruženju, uključujući i Hrvatsku.
- Sa svim mjerama koje se odnose na podršku mljekarstvu u Republici Srpskoj, izdvojenim 10 miliona KM za podršku po muznom grlu, kapitalnim investicijama, nabavci muznih robota, prerađivačkim kapacitetima, izgradnji objekata, regresiranom dizelu, možemo reći da je proozvodnja mlijeka ne samo stabilna, već i perspektivna - istakao je Minić.
U Kozarskoj Dubici posluje i "Agroflora" jedna od najvećih kompanija za preradu drveta u Srpskoj. Zapošljava 150 radnika, ali ima problem sa nedostatkom radne snage.
- Ranije smo bili buntovni i nezadovoljni, ali u zadnje vrijeme, zadnjih godinu, dvije dana, imamo puno veće razumijevanje Ministrstva prema nama, prema našoj firmi, govorim konkretno - kaže Zoran Subotić, direktor "Agroflora" Kozarska Dubica.
Godišnje prerade 20 hiljada kubnih metara drveta, a većinu proizvoda izvozi. Naglašeno je da je za drvopreradu važno da se domaćim kompanijama obezbijedi dovoljno drvnog sortimenata.
14.03.2024. - POTPISANI SPORAZUMI O SARADNJI ZA UNAPREĐENJE PRUŽANJA USLUGA SESTRINSTVA U ZAJEDNICI
Gradonačelnik Gradiške, načelnici Kozarske Dubice, Kostajnice i Novog Grada, kao i direktori domova zdravlja iz ovih lokalnih zajednica potpisali su danas sporazume o saradnji za unapređenje pružanja usluga sestrinstva u zajednici u okviru Projekta jačanja sestrinstva u BiH koji podržava Vlada Švajcarske.
“Na osnovu potpisanih sporazuma domovi zdravlja u narednom periodu dobiti neophodnu podršku za razvoj usluga sestrinstva u zajednici u vidu opremanja prostorija, patronažnih torbi i edukacije”, potvrdio je novinarima pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milan Latinović.
On je dodao da je u projekat uključeno i šest manjih lokalnih zajednica, a da je njegov cilj unapređenju usluga sestrinstva u zajednici i povećanju njihove dostupnosti, sa akcentom na ranjive i socijalno isključene grupe stanovništva.
“Ministarstvo proces unapređenja primarne zdravstvene zaštite provodi od 1996. godine kada je Narodna skupština donijela Akcioni plan za reformu i rekonstrukciju zdravstvenog sistema u Republici Srpskoj, sa akcentom na razvoj porodične medicine i službi kao što su zaštita mentalnog zdravlja u zajednici, razvoj ambulanti fizikalne rehabilitacije, a zatim su se razvijale i druge službe za zaštitu djece, žena, a sada i centara za javno zdravlje”, podsjetio je Latinović.
On je dodao da Švajcarska Vlada upravo u tom pravcu podržava razvoj usluga sestrinstva u zajednici, a da će projekat do 2026. godine biti realizovan i u novih šest opština na istoku Republike Srpske.
“Pored edukacije koja je najvažnija u smislu unapređenja sposobnosti medicinskih sestara kada je u pitanju njihovo kliničko znanje i odnos prema uslugama u zajednici, kroz projekat će biti uključena i određena medicinska oprema, prostor i vozilo za organizaciju rada u zajednici”, naveo je Latinović.
Šefica zdravstvenog sektora i regionalni savjetnik za socijalnu inkluziju u Ambasadi Švajcarske Katarina Nideger rekla je novinarima rekla je da Švajcarska kontinuirano podržava mnoge zdravstvene projekte u BiH.
“Primarno se fokusiramo na primarni nivo zdravstvene zaštite,a kroz to i na jačanje sestrinstva u zajednici, odnosno, polivalentne patronaže sa kojim jačamo pružanje kućne njege ljudima i pacijentima u njihovim domovima, posebno starijim ljudima i ljudima koji nisu u mogućnosti da sami dođu do domova zdravlja, te ljudima koji žive u ruralnim područjima udaljenim od matičnih zdravstvenih ustanova”, precizirala je Nideger.
Ona je dodala da je za realizaciju projekta ključna uključenost lokalnih zajednica i podrška Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da će u okviru projekta unapređenja sestrinstva lokalna zajednica pružiti podršku zajedno sa lokalnim domovima zdravlja da bi se zdravstvenim uslugama obuhvatili pacijenti sa cijelog područja opštine.
“Imamo teške pacijente kojima je potrebna svakodnevna briga i te pacijente je nekada jako teško transportovati jer se izaziva velika patnja i bol i za samog pacijenta i za njegovu porodicu. Ovim projektom ćemo obezbijediti adekvatnu zdravstvenu zaštitu i tim medicinskih sredstava koji će biti na raspolaganju i olakšati život ljudi koji imaju potrebu za svakodnevnom zdravstvenom zaštitom”, objasnio je Reljić.
Direktor JZU Dom zdravlja Novi Grad Slavica Vojnović-Lončar zahvalila je resornom ministarstvu i Vladi Švajcarske što su prepoznali potrebu za pružanje podrške razvoju sestrinstva u zajednici.
“Ta podrška očitovaće se u dodatnoj edukaciji naših medicinskih sestara i u tehničkoj podršci što će omogućiti adekvatan razvoj polivalentne patronaže koja omogućava dostupnost i sveobuhvatnost zdravstvenih ustanova na cjelokupnog području opštine”, rekla je Vojnović-Lončar.
08.03.2024. - ČESTITKA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA ŽENA - 8. MARTA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su čestitku svim sugrađankama povodom Međunarodnog dana žena poručivši da su žene pokretačka snaga svakog društva, od porodice do šire društvene zajednice.
“Želimo vam, prije svega dobro zdravlje, sreću i mir. Uživajte u lijepom danu i pažnji, koju zaslužujete svakog trenutka. Žene krase marljivost, brižnost, nježnost, plemenitost i humanost, upravo zato, žene zaslužuju i više pažnje nego što im se pruža kao i prilika da se ostvare u svim segmentima života, ravnopravno sa muškarcim”, navedeno je u čestitki.
04.03.2024. - EGIĆ: NAMJERA MINISTARSTVA DA POMOGNE SVAKOM UGROŽENOM BORCU
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je danas da je namjera resornog ministarstva da pomogne svakom ugroženom borcu i poručio da oni nisu zaboravljeni i da država misli na njih.
Egić je, nakon što je posjetio ratnog vojnog invalida Zorana Štekovića iz Ševarlija kod Kozarske Dubice, rekao da će Ministarstvo sa 5.000 KM interventno pomoći da se poboljšaju uslovi stanovanja za ovu višečlanu porodicu borca prve kategorije.
"Na poziv Boračke organizacije posjetili smo ovu višečlanu porodicu kako bi se upoznali sa uslovima u kojima žive, rade i borave. Odlučili smo da u skromnom iznosu od 5.000 KM pomognemo da se rekonstruiše objekat u kojem žive", rekao je Egić novinarima.
On je naveo da je i supruga Zorana Štekovića iz kategorije porodice poginulih boraca.
"Ta porodica je dobro osjetila strahote proteklog rata i zaslužuje pomoć koja neće izostati", rekao je Egić.
On je dodao da će Ministarstvo podržati akciju prikupljanja sredstava za stambeno zbrinjavanje ove podrodice.
Egić je rekao da je namjera Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite da pomogne svakom ugroženom borcu Republike Srpske u skladu sa mogućnostima.
"Želimo da na taj način ugroženim borcima poručimo da nisu zaboravljeni i da nisu sami i da država za koju su se borili, prolijevali krv i ratovali tolike godine, misli na njih", rekao je Egić.
On je naveo da je razgovarao danas sa zamjenikom načelnika opštine Kozarska Dubica Markom Tankosićem i predsjednikom Opštinske boračke organizacije Nenadom Bulićem o problematici boračke populacije na području ove opštine.
Bulić je rekao da je Opštinska boračka organizacija u Kozarskoj Dubici pokrenula akciju za proširenje stambenog prostora porodici Šteković, te je zahvalio ministru Egiću na interesovanju i brizi za ovu porodicu i njihove probleme.
On je pozvao sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu Štekovićima.
Zoran Šteković je rekao da mu mnogo znači pomoć saboraca i ministra Egića, te dodao da je prioritet sanacija porodične kuće i staje.
Zoran je otac petoro djece. Sa njim i suprugom Nadom u istom domaćinstvu žive sinovi, snahe i unučad - devetoro njih u dvije sobe nedovršene kuće u kojoj su podrumske prostorije iskorištene za smještaj stoke.
Svi ljudi koji žele da pomognu porodici Šteković mogu da akontaktiraju Boračku organizaciju opštine Kozarska Dubica putem brojeva telefona 052/424-700 i 065/858-951.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi