V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.12.2023. - ZAKAZANA XXI REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica zakazao je XXI redovnu sjednicu Skupštine opštine, koja će biti održana u četvrtak, 21. decembra, po završetku Godišnje sjednice lokalnog parlamenta.
Dnevim redom XXI redovne sjednice predloženo je razmatranje 17 tačaka.
Biće razmatran prijedlog Odluke o visini poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Kozarska Dubica za 2024. godinu, Plan aktivnosti za otklanjanje i realizaciju preporuka po izvještaju revizije učinka „Upravljanje turističkim organizacijama“ i Program održavanja saobraćajnica u zimskim uslovima za sljedeću godinu.
Na dnevnom redu sjednice je i Odluka o izmjeni odluke o komunalnim taksama i Odluka o utvrđivanju početne visine mjesečne zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu opštine Kozarska Dubica za 2024. godinu.
Predviđeno je i razmatranje i donošenje nekoliko odluka iz nadležnosti Odjeljenja za prostorno uređenje i Odjeljenja za poljoprivredu, te imenovanje načelnika opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje.
13.12.2023. - NIKOLJDANSKI PAKETIĆI ZA SVE UČENIKE PRVOG RAZREDA I POLAZNIKE VRTIĆA
Opština Kozarska Dubica obezbjedila je tradicionalne nikoljdanske paketiće za učenike prvog razreda u svim osnovnim školama i polaznike Dječijeg vrtića „Pčelica“.
Načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Goran Dragaš potvrdio je da je opština obezbjedila 290 paketića, te da podijela počinje u petak, 15. decembra, da bi svi mališani na vrijeme dobili nikoljdanske poklone.
Dragaš je naveo da će paketiće uručiti zvaničnici opštine Kozarska Dubica 15. decembra u Dječijem vrtiću „Pčelica“ i osnovnim školama „Vuk Karadžić“ i „Majka Knežopoljka“, dok će u Osnovnoj školi „Šveti Sava“ podijela biti izvršena u ponedjeljak, 18. decembra.
Nikoljdanske paketiće, poklon Opštine Kozarska Dubica, dobiće 176 polaznika vrtića i 114 prvačića.
13. 12.2023. - POČELO NOVOGODIŠNJE UKRAŠAVANJE ULICA
U susret predstojećim praznicima u Kozarskoj Dubici počelo je ukrašavanje opštine i postavljanje prazničnih ukrasa u Svetosavskoj ulici i užoj gradskoj zoni.
Načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić potvrdio je da poslove ukrašavanja vrše preduzeća "Đukanović" i "Elmont", te da koriste nakit, svjetiljke i ukrase od prethodnih godina.
Babić je precizirao da će božićne i novogodišnje dekoracije, osim glavne ulice i gradskog trga, biti postavljene i u Ulici Vojvode Putnika, te u dijelu ulica Majora Milana Tepića i Vidovdanske.
Uoči novogodišnjih i božićnih praznika Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica organizovaće nekoliko tradicionalnih manifestacija, među kojima "Dubičke zimske večeri" 29. i 30. decembra, te "Vinske susrete" 28. decembra, a u planu je i održavanje dječije Nove godine na gradskom trgu, potvrdila je direktor ove organizacije Marijana Kotur.
11.12.2023. - KAMPANJA "PETARDE NISU IGRAČKE" ZA MIRNE I DOSTOJANSTVENE PRAZNIKE
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje u periodu od 11. decembra ove godine do 15. januara 2024. godine preventivnu kampanju “Petarde nisu igračke” sa ciljem podizanje svijesti građana o opasnostima koje sa sobom nosi nezakonita i nestručna upotreba pirotehnike, ali i upoznavanje sa odredbama zakona.
"Imajući u vidu da je za novogodišnje i božićne praznike moguća intenzivnija upotreba pirotehničkih sredstava, naročito od strane djece i maloljetnika, kao i upotreba istih na javnim mjestima gdje se okuplja veći broj građana, policijski službenici MUP-a Republike Srpske preduzeće niz preventivnih mjera i radnji kako bi građani Republike Srpske nastupajuće praznike obilježili u bezbjednom okruženju, na miran i dostojanstven način" saopšteno je iz MUP-a.
U saradnji sa nadležnim gradskim i opštinskim inspekcijskim službama provodiće se pojačane aktivnosti u cilju sprečavanja neovlašćene prodaje pirotehničkih sredstava, a vlasnicima ili odgovornim licima u pravnim licima koja imaju zakonsko ovlašćenje za prodaju pirotehničkih sredstava, skrenuće se dodatna pažnja na obavezu poštivanje zakonskih odredbi u pogledu kupovine/prodaje pirotehnike.
"S obzirom da je upotreba pirotehnike naročito svojstvena djeci i maloljetnicima, u dogovoru sa rukovodstvom i nastavnim osobljem u vaspitno-obrazovnim ustanovama, policijski službenici realizovaće predavanja za učenike o posljedicama upotrebe pirotehničkih sredstava, kako bi se spriječilo nastupanje neželjenih posljedica po lica. Pirotehnička sredstva nisu igračke, a jedan mali trenutak nepažnje zauvijek nam može promijeniti život. Zato, budimo oprezni!", ističe se i saopštenju.
08.12.2023. - ZAKAZANA GODIŠNJA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić zakazao je Godišnju sjednicu skupštine opštine koja će se održati 21. decembra u 9.00 časova.
Na dnevnom redu sjednice biće tri tačke.
Odbornici Skupštine opštine razmatraće Program rada Skupštine opštine Kozarska Dubica za 2024. godinu, Prijedlog budžeta opštine za narednu godinu i Odluku o izvršenju Budžeta opštine za 2024. godinu.
30.11.2023. - NA SASTANKU U KOZARSKOJ DUBICI UTVRĐEN PROGRAM EDUKACIJE SUDIJA I TUŽILACA ZA NAREDNU GODINU
U Kozarskoj Dubici danas je održan zajednički sastanak upravnih odbora Centara za edukaciju sudija i tužilaca Republike Srpske i Federacije BiH, Pravosudne komisije Brčko distrikta i predstavnika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, a na sastaku je utvrđen i program edukacija za narednu godinu sa temama koje se odnose na oblasti krivičnog i građanskog prava.
Direktor Centra za edukaciju sudija i javnih tužilaca Republike Srpske Tomislav Čavić rekao je da je tema sastanka utvrđivanje zajedničkog programa rada za sljedeću godinu, odnosno programa kontinuirane obuke za sudije i tužioce, uključujući i novoimenovane.
“Kroz našu saradnju 60 odsto godišnjeg programa rada odrađujemo zajednički jer je saradnja između centara za edukaciju sudija i tužilaca Republike Srpske i Federacije BiH na najvišem mogućem nivou”, rekao je Čavić.
On je naveo da centri imaju listu stalnih edukatora iz svih oblasti, koji se biraju na osnovu javnog konkursa, te da se po potrebi angažuju i povremeni edukatori, eksperti iz pojedinih pravnih oblasti koji mogu prenijeti znanja i iskustva članovima pravosudne zajednice.
On je istakao da su teme edukacija aktuelne za pravosudnu zajednicu i partnere, a koje sudijama i tužiocima trebaju da pomognu u njihovom radu, kao što su korupcija, organizovani kriminal iz krivičnog prava, te nasilje u porodici i femicid, koji su u posljednje vrijeme u žiži javnosti.
“Svi subjekti društva usmjereni su da se spriječi ta vrsta kriminaliteta i naravno da su potrebne obuke sudija i tužilaca na tu temu”, rekao je Čavić.
On je rekao da su Centari za edukaciju sudija i tužilaca Republike Srpske i Federacije BiH prošle godine navršili 20 godina postojanja, te da je ostvarena izuzetna saradnja sa institucijama koje se bave edukacijama u svim zemljama u okruženju u kojima su osnovane Pravosudne akademije.
Direktor Centra za edukaciju sudija i tužilaca Federacije BiH Arben Murtezić rekao je novinarima da je propisano da se najmanje jednom godišnje održavaju zajedničke sjednice upravnih odbora.
“Edukacija sudija i tužilaca, bez obzira na loš imidž koji pravosuđe ima, jeste ono što je nama prioritet i imperativ. Na edukaciji se mora nastaviti i raditi jer se javljaju novi oblici poslovanja u građanskom dijelu i novi oblici izvršenja krivičnih djela i treba ići u korak s tim”, rekao je Murtezić.
On je naveo da je javnost uvijek više zainteresovana za oblast krivičnog prava, manje za građanske, koji zauzimaju najveći dio prostora u sudovima.
Murtezić je ocijenio da su Centri za edukaciju sudija i tužilaca Republike Srpske i Federacije BiH uspjeli da ostvare kontinuitet obuka, sa minimalnim budžetskim sredstvima, te istakao da su ponosni na zajednički rad i rezultate.
Čavić i Murtezić naglasili su i izuzetno gostoprimstvo načelnika opštine Kozarska Dubica Radenka Reljića i predsjednika Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici Dragana Kalabe.
Predsjednik Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici Dragan Kalaba rekao je da je današnji sastanak u Kozarskoj Dubici važan u oblasti pravosuđa, te da je inicirao da sastanak bude održan u Kozarskoj Dubici da bi se pravosudna zajednica upoznala sa gradom, načinom djelovanja i radom Osnovnog suda u toj opštini i šire.
“Nadam se da ćemo, zajedno sa načelnikom opštine Kozarska Dubica, biti uspješni domaćini ovog skupa i zajedničkog sastanka. Učinićemo sve što možemo da se gosti osjećaju ugodno i u profesionalnom smislu izvrše svoje obaveze”, rekao je Kalaba.
On je istakao da su edukacije veoma važne za sve nosioce funkcija u pravosuđu.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je Kozarska Dubica danas počastvovana prisustvom eminentnih stručnjaka iz oblasti pravosuđa.
“Opština Kozarska Dubica je danas pokrovitelj ovog sastanka, koji se održavaju širom Republike Srpske i Federacije BiH. Ljudi na čelnim pozicijama u pravosuđu rade težak i odgovoran posao i nadam se da će ponijeti lijepe utiske iz Kozarske Dubice”, rekao je Reljić.
23.11.2023. - ODRŽANA CENTRALNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA OPŠTINE
U opštini Kozarska Dubica danas je održana centralna javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine za 2024. godinu, koji je utvrđen u iznosu 14.518.100 KM ili za 626.100 KM više u odnosu na ovogodišnji budžet.
Javnu raspravu otvorila je načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Danijela Kočan, koja je potvrdila da će primjedbe, prijedloge i sugestije izražene tokom javne rasprave o Nacrt budžeta biti uobzirene u postupku utvrđivanja Prijedloga budžeta opštine, koji će se naći pred odbornicima Skupštine opštine Kozarska Dubica na narednom zasjedanju.
Ona je navela da će u pripremi prijedloga budžeta za narednu godinu biti razmatrani i zahtjevi i sugestije koji su Odjeljenju za finansije upućeni u pisanoj formi.
U javnoj raspravi o Nacrtu budžeta zahtjeve i sugestije danas su izrazili rukovodioci javnih preduzeća “Centar za socijalni rad” i “Centar za informisanje i kulturu”, starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice u Kozarskoj Dubici, predsjednik opštinskog Udruženja starješina Vojske Republike Srpske i predsjednik Fudbalskog kluba “Moštanica”.
Utvrđivanje programa i provođenjem javne rasprave o Nacrtu bužeta opštine utvrđeno je opštinskom Odlukom o oblicima, proceduri i načinu učešća građana, korisnika budžeta i drugih subjekata u procesu pripreme i donošenja budžeta i drugim propisima koji se odnose na postupak donošenja budžeta lokalne zajednice.
22.11.2023. - SUTRA CENTRALNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA OPŠTINE ZA 2024. GODINU
Centralna javna rasprava o Nacrtu budžeta Opštine Kozarska Dubica za 2024.godinu biće održana sutra, 23. novembra u velikoj skupštinskoj sali sa početkom u 11.00 časova.
Svim zainteresovanim građanima, institucijama, javnim preduzećima, organizacijama ovo je prilika da daju svoje mišljenje, prijedloge, sugestije i zahtjeve o ovom dokumentu.
Na 20.redovnom zasjedanju 16.novembra odbornici Skupštine opštine su usvojili Nacrt budžeta opštine za 2024.godinu koji je utvrđen u iznosu 14.518.100 KM.
Iz Odjeljenja za finansije pozvali su budžetske korisnike, predstavnike javnih preduzeća, ustanova i mjesnih zajednica, privredne i društvene subjekte, nevladine organizacije, udruženja građana i sve zainteresovane da uzmu učešće u razmatranju Nacrta budžeta opštine.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi