V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

18.09.2018. - POTPISANI UGOVORI ZA SUFINANSIRANJE ŠEST PRIPRAVNIKA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potpisao je danas ugovore o sufinansiranju zapošljavanja šest pripravnika sa visokom stručnom spremom, koji će nakon godinu dana pripravničkog staža steći pravo na polaganje stručnog ispita.
On je naveo da je opština provela konkursnu proceduru na osnovu koje su potpisani ugovori o sufinansiranju šest pripravnika, koji će biti raspoređeni u različitim institucijama, a dio njih i u opštinskoj upravi.
"Opština Kozarska Dubica je i pored velikih finansijskih problema koje ima zbog dugova iz ranijeg perioda ipak našla prostora da sklopi ugovor sa šest pripravnika različitih smjerova", rekao je Reljić.
Prema njegovim riječima, ugovori su potpisani na godinu dana, a projekat finansira i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske koji obezbjeđuje 500 KM po pripravniku, a razliku do iznosa plate sa doprinosima od 739 KM snosi opština Kozarska Dubica.
"Nama će biti čast da budemo poslodavci našoj djeci koja su se vratila u svoj grad, a njihovo će znanje sigurno doprinijeti razvoju naše lokalne zajednice", zaključio je Reljić.
03.09.2018. - TRNINIĆ: PREVENTIVE KAMPANJE I AKTIVNOSTI DAJU REZULTATE
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas u Kozarskoj Dubici da preventivne kampanje i aktivnosti, čiji je cilj zaštita djece u saobraćaju, daju rezultate i da u ovoj godini u saobraćajnim nesrećama nije bilo poginulih lica mlađih od 18 godina.
"U odnosu na prošlu godinu kada je, nažalost, bilo četiri-pet smrtno stradalih uzrasta do 18 godina, u ovoj godini nemamo stradalih u toj kategoriji i nadam se da će taj trend biti nastavljen", rekao je novinarima Trninić, koji je danas posjetio Osnovnu školu "Majka Knežopoljka" u Knežici gdje je ozvaničen početak preventivne kampanje "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas".
On je naglasio da već niz godina Ministarstvo saobraćaja i veza, u saradnji sa Auto-moto savezom Republike Srpske i Agencijom za bezbjednost saobraćaja, sprovodi aktivnosti kojima se želi ukazati na djecu, koja su najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju.
"Jednu od tih aktivnosti sprovodimo i sada jer želimo da ukažemo učesnicima u saobraćaju da je počela školska godina i da veliki broj najmlađih učestvuje u saobraćaju, pogotovo u ovoj sredini, gdje je gotovo 50 odsto đaka putnika", rekao je Trninić.
On je podsjetio da je jedna od aktivnosti bila i tehnički pregled autobusa koji prevozi đake.
"Tu ne mogu biti baš najzadovoljniji. Pregledali smo više od 30 odsto autobusa, iako je to bilo na dobrovoljnoj osnovi. Bilo je više od 31 odsto neispravnosti na kočionim i upravljačkim sistemima i saobraćajnoj signalizaciji", naveo je Trninić.
On je dodao da je tada ukazano na propuste, te da autobusi nisu pušteni u saobraćaj dok nedostaci nisu otklonjeni.
Direktor republičke Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović podsjetio je na niz preventivnih aktivnosti koje se realizuju da bi se zaštitila djeca u saobraćaju.
"Moramo prilagoditi infrastrukturu potrebama djece, a opet djecu učiti kako da pravilno učestvuju u saobraćaju, uz poruku vozačima da uspore i obrate pažnju, posebno kada prolaze pored škole i naselja", rekao je Radović.
02.09.2018. - ODRŽAN MEMORIJALNI RUKOMETNI TURNIR "MAJOR MILAN TEPIĆ"
Pomoćnik ministra za sport u Vladi Republike Srpske Dragan Jaćimović prisustvovao je svečanom zatvaranju Memorijalnog rukometnog turnira "Major Milan Tepić" u Kozarskoj Dubici, gdje je najavio da će Ministarstvo porodice, omladine i sporta i u narednim godinama pomoći organizaciju tog turnira.
"Ovaj turnir je važan u Kozarskoj Dubici i moramo nastojati da njegovo održavanje podignemo na još viši nivo, da se sjetimo svima nama nemilih dana iz 1995. godine, herojske odbrane našeg grada i svih stradalih. Što se tiče podrške Ministarstva porodice, omladine i sporta, ona neće izostati", rekao je Jaćimović.
On je zahvalio svim ekipama na učešću u turniru i čestitao organizatoru, Rukometnom klubu "Kozara Mlijekoprodukt", na uspješnoj organizaciji.
"Mnogo više godina je proteklo od istorijskog čina majora Milana Tepića koji nas je svojim herojstvom sve zadužio, a ovo je prilika da se sjetimo svih onih koji su dali živote za odbranu Srpske. Zbog toga bi bilo dobro da narednih godina ova sportska manifestacija bude masovnije posjećena", naglasio je Jaćimović.
Turnir je zvanično otvorio načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Dušan Drljić koji je rekao da ovom manifestacijom počinju Septembarski dani odbrane opštine koji obuhvataju 17 manifestacija.
„Sve ove manifestacije su sjećanje na odbranu Kozarske Dubice i Republike Srpske u septembru 1995. godine, sjećanje na ljude koji su svoje živote ugradili u ovu zemlju, da se njihova imena i djela nikada ne zaborave“, istakao je Drljić.
Igračima turnira obratio se predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević koji je klubu domaćinu uručio lopte.
"Drago mi je da se djeca druže i da grad podržava ovaj turnir. Čast i zadovoljstvo mi je da sam ovdje, jer ovaj turnir ima sportski duh i predstavlja jedno lijepo druženje", istakao je Umičević.
Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba "Kozara Mlijekoprodukt" Saša Stojčić zahvalio je predsjedniku Rukometnog saveza na donaciji lopti koje će dobro doći igračima u daljim trenažnim procesima.
Memorijalni rukometni turnir "Major Milan Tepić" završen je uručivanjem nagrada i priznanja trima najuspješnijim ekipama, najboljem igraču, strijelcu i golmanu turnira.
Memorijalni rukometni turnir "Major Milan Tepić" održava se od 1997. godine povodom obilježavanja Septembarskih dana odbrane opštine Kozarska Dubica i sjeverozapadnih granica Republike Srpske od agresije Hrvatske države 1995. godine.
Osim domaćina i organizatora, Rukometnog kluba "Kozara Mlijekoprodukt", učestvovali su muški rukometni klubovi iz Prijedora i Banjaluke.
Kao sportska manifestacija turnir je uvršten u Kalendar takmičenja Rukometnog saveza Republike Srpske.
29.08.2018. - OPŠTINA KOZARSKA DUBICA PODRŽALA PROJEKAT "PRVI ŠKOLSKI DAN" UDRUŽENJA MLADIH "FOKUS"
Udruženje mladih "Fokus" iz Kozarske Dubice obezbijedilo je torbe i školski pribor za svih 150 prvačića u opštini Kozarska Dubica, u okviru projekta "Prvi školski dan" čija je vrijednost 6.400 KM.
Predsjednik Udruženja "Fokus" Nedim Krivdić rekao je da je školski pribor i đačke torbe danas dobio 51 privačić Osnovne škole "Sveti Sava" u Kozarskoj Dubici i izrazio nadu da će na ovaj način malo olakšati roditeljima opremanje prvačića za školu.
On je zahvalio svim donatorima iz lokalne zajednice, bez kojih projekat "Prvi školski dan" ne bi mogao biti realizovan.
Krivdić je prvačićima poželio uspješan početak školovanja i dobre ocjene, te napomenuo da će "Fokus" kroz svoje aktivnosti i ubuduće usmjeriti pažnju na najmlađe stanovnike opštine Kozarska Dubica.
Projekat "Prvi školski dan" je i ove godine podržala opština Kozarska Dubica, iznosom od 2.000 KM.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić naglasio je da se, uprkos teškoj finansijskoj situaciji, u budžetu uvijek moraju naći sredstva za učešće u ovakvim projektima, te pohvalio rad volontera "Fokusa" i značaj svih projekata koje realizuju.
Nakon prvačića Osnovne škole "Sveti Sava", školski pribor i đačke torbe sutra će dobiti učenici Osnovne škole "Majka Knežopoljka" u Knežici, a 3. septembra i učenici prvog razreda Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić".
28.08.2018. - REALIZACIJA INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA NA 30 LOKACIJA
Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić izjavio je danas da se na području te opštine, pretežno sredstvima Vlade Republike Srpske, infrastrukturni projekti realizuju na 30 lokacija.
"Završili smo polovinu radova i nastavljamo punom parom do kraja ovog mjeseca. Zahvaljujem Vladi Republike Srpske koja je više od milion KM obezbijedila samo za infrastrukturu, odnosno izgradnju puteva i saobraćajnica u Kozarskoj Dubici", naglasio je Reljić.
On je istakao i da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik urgirao da bude raspisan tender i počne izgradnja regionalnog puta Moštanica-Mrakovica.
"Taj projekat je izvjestan i obezbijeđeno je 12 miliona KM, kao i projekat rekonstrukcije dijela puta Gradiška-Kozarska Dubica čija je vrijednost oko dva miliona KM", naveo je Reljić.
On je najavio da će se i u ovoj i narednoj godini raditi punom parom i koristiti sve privilegije u komunikaciji sa Vladom Republike Srpske, da bi bilo realizovano što više projekata u Kozarskoj Dubici.
Prema Reljićevim riječima, stanovnici Kozarske Dubice najviše traže asfaltiranje, ali će opština realizovati i druge projekte, rekonstrukcije seoskih domova, projekte javne rasvjete, elektromreže i druge koji se tiču komunalne infrastrukture.
On je naveo da je za knežičko područje opština Kozarska Dubica spremila nekoliko projekata od kojih je najvažnija rekonstrukcija objekta Osnovne škole "Majka Knežopoljka" u Knežici, te prilaznog puta i trotoara prema školi.
"Već smo asfaltirali oko jedan i po kilometar puta, a raduje nas činjenica da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik donirati novac za rekonstruciju crkve u Čitluku. Na tom području biće asfaltirano oko dva i po kilometra puta i obezbjeđeno vodosnabdijevanje za najveće farmere", rekao je Reljić.
27.08.2018. - ZA REKONSTRUKCIJU CRKVE U ČITLUKU 50.000 KM
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će donirati 50.000 KM za rekonstrukciju Crkve Prepodobne majke Paraskeve izgrađene 1880. godine u selu Čitluk na području opštine Kozarska Dubica.
Dodik, koji je danas posjetio ovu crkvu, rekao je novinarima da je za njenu rekonstrukciju potrebno 60.000 KM i da će u naredne dvije sedmice sa računa predsjednika Republike Srpske uplatiti 50.000 KM.
"Znam da je problem i put, vidim u kakvom je stanju, i iskoristiću prvu priliku da naložim njegovu rekonstrukciju i asfaltiranje dijela makadama tokom ove i sljedeće godine", naveo je Dodik i istakao da u ovom kraju žive vrijedni ljudi koji se uglavnom bave poljoprivredom.
Dodik, koji je položio vijenac na spomen-obilježje poginulim borcima u proteklom ratu i razgovarao sa mještanima i farmerima knežičkog kraja, naglasio je da je narod Knešpolja, Kozare i Potozarja uvijek bio na strani slobode i dao velike žrtve da bi se ta sloboda i održala.
"Drago mi je što sam danas ovdje, žao mi je što nisam ranije došao. Želim da zahvalim za vaš doprinos u odbrambeno-otadžbinskom ratu i stvaranju Republike Srpske. Ni ona država, ni mi sada nismo uzvratili na pravi način poboljšavajući uslove vašeg života. Vjerujem da će od danas biti drugačije i ja sam tu da ispravim greške i jedne i druge države", istakao je Dodik.
On je rekao da je Republika Srpska stala na svoje noge u teškim uslovima, a stabilizovana je i ekonomski.
"Činjenica da smo konačno došli kod vas govori da imamo snagu i mogućnosti da nešto uradimo. Predlažem da prvi posao bude asfaltiranje dva i po kilometra makadamskog puta", rekao je Dodik.
Prema njegovim riječima, Republika Srpska je svih ovih godina odbila sve političke napade, ali se u političkom smislu nije lako nositi sa svima koji žele da ona nestane.
"Ovaj narod istinski hoće i razumije pitanje slobode koja je za njega najvažnija. Da smo imali državu za vrijeme Drugog svjetskog rata ne bi nam se desio Jasenovac, kako nam se desio, pa je devastirao sve ove krajeve", naveo je Dodik.
Dodik je naglasio da se ne smije odustati od Republike Srpske, koja je dio ispravljene istorijske nepravde prema Srbima."Jedino jaka Republika Srpska ima smisla", poručio je Dodik.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je Milorad Dodik prvi predsjednik koji je došao u Čitluk i posjetio crkvu staru više od 150 godina.
"Predsjednik je pokazao da mu je stalo do ovog naroda i ovog kraja, koji je dosta napaćen tokom Drugog svjetskog rata, i da je spreman da pomogne rekonstrukciju crkve, asfaltiranje puta i projekte vodosnabdijevanja koji su značajni za farmere", istakao je Reljić.
22.08.2018. - POLOŽEN ASFALT U JOŠIKU, RADOVI VRIJEDNI 45.000 KM
U selu Jošik, na području opštine Kozarska Dubica, završeno je asfaltiranje puta dužine od 500 metara, za koji je izdvojeno oko 45.000 KM, koje je Vlada Republike Srpske obezbijedila za infrastrukturne projekte u Kozarskoj Dubici.
"Sada je put koji prolazi kroz ovaj zaseok u Jošiku kompletno asfaltiran na veliko zadovoljstvo stanovnika iz desetak domaćinstava koji su ga čekali godinama", rekao je načelnik opštine Radenko Reljić.
On je dodao da će, uz podršku Vlade Srpske, opština nastaviti i dalje da gradi i ulaže u infrastrukturu.
"Pogotovo ovaj kraj u Jošiku je to zaslužio, jer ljudi ovdje još od Drugog svjetskog rata čekaju da dobiju neku pomoć ili projekat od vlasti", istakao je Reljić.
On je rekao da su nastojali da sve projekte koji se finansiraju iz sredstava Vlade Republike Srpske ravnomjerno raspodjele po području cijele opštine, te da građani pozdravljaju sve ove aktivnosti.
"Opština Kozarska Dubica ove projekte ne finansira iz svog budžeta, nego iz republičkog, pa ovu priliku koristim da u svoje ime, ime opštine, te naših stanovnika zahvalim Vladi i ministarstvu finansija koje je odobrilo ove projekte" rekao je Reljić.
On je dodao da će i u budućnosti koristiti svoju političku poziciju kako bi što više projekata privukli u opštinu i olakšali život u lokalnoj zajednici.
22.08.2018. - POČELI RADOVI U OKVIRU TREĆE FAZE PROJEKTA VODOSNABDIJEVANJA "KOMLENAC"
Izgradnjom rezervoara kapaciteta 500 metara kubnih u naselju Hadžibair u Kozarskoj Dubici, počeli su radovi u okviru treće faze vodovodnog sistema "Komlenac", vrijedni 2,5 miliona KM.
"Treća faza obuhvata snabdijevanje vodom naselja Hadžibair i okolnih sela, dok se drugi dio treće faze odnosi na snabdijevanje vodom knežičkog područja sa izgradnjom prelivnih bazena na Begovim poljima i Vranovcu", rekao je novinarima poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac.
On je naveo da dio radova na Hadžibairu košta oko 750.000 KM, te istakao značaj ovog projekta jer to gradsko naselje nije bilo priključeno na gradski vodovod.
"O tome se priča već 15-20 godina, građani su upućivali zahtjeve i sad konačno možemo reći da će ovaj problem biti riješen", dodao je Banjac.
Načelnik opštine Radenko Reljić rekao je da se nakon duže pauze konačno nastavlja sa trećom fazom izgradnje vodovoda u Kozarskoj Dubici, u kojoj je predviđeno da se riješi problem snabdijevanja građana na području Hadžibaira.
On je precizirao da je za nastavak ove faze opština obezbijedila milion KM, a 1,4 miliona KM Republika Srpska iz svog budžeta.
"Ukupna dužina cjevovoda koji će ovdje biti postavljen je oko 30 kilometara, što je velika investicija. Cijevi stižu u četvrtak i sljedeće sedmice biće njihovo polaganje", najavio je Reljić.
Direktor preduzeća "Vodovod" u Kozarskoj Dubici Željko Dragičević podsjetio je da je prva faza velikog projekta izgradnje izvorišta "Komlenac" završena 2015. godine, a koštala je 4.150.000 KM.
"Krajem prošle godine okončana je druga faza koja se odnosila na rekonstrukciju i modernizaciju gradske vodovodne mreže koja je bila dotrajala i stvarala je velike gubitke", objasnio je Dragičević i dodao da će treća faza biti realizovana u četiri dijela.
Nakon završetka radova u naselju Hadžibair, na gradski vodovod biće priključeno novih 200 domaćinstava, a zatim će se raditi na prostoru Suvaje i Komlenca, gdje će vodu dobiti novih stotinjak korisnika.
Na kraju treće faze izgradnje sistema vodosnabdijevanja "Komlenac" biće priključeno i više od 500 domaćinstava sa područja Međuvođa i Knežice.
Izvođač radova u trećoj fazi projekta je preduzeće "Eko-Euro tim" iz Krupe na Vrbasu, podizvođač je preduzeće "Šumil" iz Kozarske Dubica, a rok za izvođenje radova 18 mjeseci.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi