V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.05.2018. - ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O REVIZIJI REGULACIONOG PLANA "CENTRALA ZONA KOZARSKA DUBICA"
U opštini Kozarska Dubica danas je održana javna raprava o Nacrtu revizije Regulaconog plana "Centralna zona Kozarska Dubica".
"Odlukom Skupštine opštine krajem 2016. godine ušli smo u proceduru revizije Regulaconog plana "Centralna zona Kozarska Dubica" iz više razloga, od kojih je primaran taj što je rok važenja tog regulacionog plana istekao", izjavio je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Kozarska Dubica Vladislav Stevanović.
On je naglasio da je postojalo i više inicijativa pravnih i fizičkih lica, te opštine Kozarska Dubica da se izmjeni dio plana.
"Nosiocu izrade plana, preduzeću "Geoput", opština je dala precizan projektni zadatak, među kojima je kvalitetno rješavanje pristupnog puta prema Osnovnoj školi "Sveti Sava", raskrisnice kod Policijske stanice, proširenje ulice Mladena Stojanovića prema graničnom prelazu, raskrnice kod Pošte i drugi", precizirao je Stevanović.
On je naveo da je u okviru projektnih zadataka izražen zahtjev da se u prostoru kod Sportske dvorane unesu novi sadržaji, te nađe mogućnost za obezbjeđenje većeg prostora za parkiranje u centru grada.
"Što se tiče zahtjeva preduzeća i javnih ustanova, posebno je interesantan zahtjev preduzeća "Elektrokrajina" da se postojeći krug u preduzeću riješi na način koji omogućava nova kapitalna ulaganja sa ciljem daljeg unapređenja snabdijevanja opštine električnom energijom", rekao je Stevanović.
On je dodao da je postojao i zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da se razdvoji imovina opštine i MUP-a na postojećoj lokaciji kako bi i oni investirali u tom dijelu, dok su građani prije svega željeli da im se omogući pristup njihovoj imovini, placevima i objektima.
"Projektantu smo prepustili da stručno uradi taj posao, a nakon ove javne rasprave postupak se privodi kraju i nadam se da će ovaj plan, u čiju je reviziju opština uložilia oko 40.000 KM, biti usvojen na junskom zasjedanju Skupštine opštine", zaključio je Stevanović.
Projektant i prostorni planer firme "Geoput" d.o.o. Banjaluka Dragoljub Bajić rekao je da je projektnim zadatkom definisano šta je potreba lokalne zajednice i drugih zainteresovanih lica tokom izrade revizije Regulacionog plana "Centralna zona Kozarska Dubica".
"Bilo je dosta izmjena važećeg Regulacionog plana, koji je zastario i to smo sve uvrstili u ovu reviziju i sve projektne zadatke koje nam je opština dala uspješno smo realizovali", rekao je Bajić.
On je dodao da je revizijom Regulacionog plana u značajnoj mjeri udovoljeno i zahtjevima investitora, a da su većim dijelom uvrštene i usaglašena i primjedbe koje su upitili građani.
22.05.2018. - PLANIRANA REALIZACIJA KAPITALNIH INVESTICIJA VRIJEDNIH 12 MILIONA MARAKA
Opština Kozarska Dubica danas će uputiti zahtjev predsjedniku i Vladi Republike Srpske za finansiranje kapitalnih investicija vrijednih 12 miliona KM, čija je realizacija planirana u ovoj godini, potvrdio je načelnik te opštine Radenko Reljić.
“To je prije svega pet miliona KM za memorijalni kompleks `Donja Gradina`, tri miliona maraka za rekonstrukciju Banje Mlječanica, dva miliona KM za rekonstrukciju magistralnog puta Kozarska Dubica-Gradiška, milion maraka za kapitalne investicije na području opštine i milion KM koje su već odobrene”, precizirao je Reljić.
On je naveo da bez tog novca, koji će uložiti Vlada Republike Srpske, opština ne bi mogla investirati jer je budžet u izuzetno teškoj situaciji.
“Izgradnju Memorijalnog kompleksa `Donja Gradina` zajednički će finansirati vlade Republike Srpske i Srbije, a predsjednik /Republike Srpske Milorad/ Dodik uložio je sav svoj autoritet da se izgradi taj kompleks kako bi se širila istina o stradanju srpskog naroda”, rekao je Reljić na konferenciji za novinare.
On je naveo da će dodatnim ulaganjem biti prošireni smještajni i terapijski kapaciteti Banje Mlječanica, a da će sredstva za sanaciju magistralnog puta Kozarska Dubica-Gradiška biti obezbijeđena na osnovu urgencije i zahtjeva opštine, s obzirom da ta saobraćanica godinama nije adekvatno održavana.
Reljić je naveo da će opština Kozarska Dubica od Vlade Republike Srpske tražiti 100.000 KM za rekonstrukciju i izgradnju kanalizacione mreže u prigradskom naselju Parnice i dodao da se na području grada već realizuje nekoliko važnih projekata na veliko zadovoljstvo građana Kozarske Dubice.
“Imamo odobrena sredstva za rekonstrukciju glavne gradske ulice, a odobren je i projekat vrijedan 500.000 KM za rekonstrukciju zgrade Osnovnog suda, koji je vraćen u Kozarsku Dubicu, a u toku ljeta novi izgled dobiće i Sportski centar u našoj opštini”, rekao je Reljić.
On je najavio da će Mješovitoj komisiji za granice između BiH i Hrvatske biti upućen zahtjev da se granični prelaz Kozarska Dubica-Hrvatska Dubica trajno kategoriše kao međunarodni granični prelaz za putnički saobraćaj i ocijenio da je taj zahtjev u potpunosti opravdan.
Reljić je podsjetio da je nedavno sa Ministarstvom finansija Republike Srpske i izvođačem radova potpisan ugovor o realizaciji treće faze projekta vodosnabdijevanja sa izvorišta “Komlenac”.
18.05.2018. - OBAVJEŠTENJE: SASTANAK U DOMU MJESNE ZAJEDNICE PUCARI
Komisija za profesionalno usavršavanje i savjetovanje odbornika i predsjednika Savjeta mjesnih zajednica poziva sve zainteresovane da u ponedjeljak, 21. maja u domu mjesne zajednice Pucari prisustvuju sastanku na kojem će se razgovarati o nadležnostima opštine i načinu fukncionisanja Savjeta mjesnih zajednica Pucari Klekovci, Sreflije, Moštanica i Rakovica.
Na sastanku će biti prezentovan i Pravilnik o podsticajima u poljoprivredi, koji je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.
Satanak će biti održan u domu Mjesne zajednice Pucari sa početkom u 20.30 časova.
17.05.2018. - DODIK: POLITIKA SNSD-a PREPOZNAJE SE KAO POLITIKA VELIKIH PROJEKATA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se politika SNSD-a u Kozarskoj Dubici prepoznaje kao politika velikih projekata koji se realizuju.
"SNSD ima podršku u ovoj opštini, naši ljudi, aktivisti i naš načelnik, predsjednik i svi ostali rade veoma vrijedno na afirmaciji politike koja je važna za građane ove opštine. Želimo da pomognemo, da podignemo standard i uradimo sve što je moguće u tom pogledu", rekao je Dodik novinarima u Kozarskoj Dubici.
On je precizirao da će u ovoj godini biti potpuno rehabilitovan magistralni put od Gradiške do Kozarske Dubice, što će ga učiniti daleko sigurnijim za prevoz.
Dodik je najavio i mnogo projekata na izgradnji lokalne infrastrukture, u koje će biti uloženo više od milion KM.
"Već ranije smo te projekte činili veoma upečatljivim. Mislim da se politika SNSD-a ovdje prepoznaje kao politika velikih projekata, koji se realizuju. Ranije smo uradili veliki zahvat u vezi sa vodovodom koji je građen u ovoj opštini i neke puteve. Mislim da imamo dobru konekciju lokalnih i republičkih organa vlasti i SNSD ovdje svakako može `sa obrazom` da se pojavi na izborima", ocijenio je Dodik.
On je naglasio da je SNSD u veoma teškim okolnostima u svim godinama učinio da Republika Srpska bude stabilna u okruženju u kojem se nalazi u okviru BiH i međunarodnih faktora koji ovdje djeluju.
"Očuvali smo dignitet i dostojanstvo Republike i učinili sve da razvijemo mnoge projekte koji su važni i za ovu lokalnu zajednicu", rekao je Dodik.
On je podsjetio na ranije realizovane projekte koji se odnose na odbranu od visokih voda da ne bi Kozarska Dubica prošla kao što je bilo 2014. godine.
"Mislim da smo to sada i završili i da možemo sa sigurnošću reći da obim voda iz te godine ne bi trebalo da bude opasan i nanese štetu koju smo ovje imali", naveo je Dodik.
On je potvrdio da je sa rukovodstvom Opštinskog odbora SNSD-a u Kozarskoj Dubici razgovarao o aktuelnim pitanjima i zahtjevima da bi se zajednički našao odgovor kako i šta treba činiti da SNSD dobije veliku podršku koju zaslužuje.
Predsjednik Opštinskog odobra SNSD-a u Kozarskoj Dubici Jovica Šuman rekao je će u toj opštini vrlo brzo započeti realizacija važnih projekata, uz projekte čija je relizacija već u toku.
"Ovdje se već radi zgrada opštine, renoviramo sportski centar, radićemo na putevima, a naš cilj je da SNSD bude ubjedljivi pobjednik ovdje u Kozarskoj Dubici, a naravno i naši kandidati i za predsjednika Republike i člana Predsjedništva BiH", kaže Šuman.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da je ta opština već gradilište u kojem se realizuje nekoliko velikih projekata, među kojima sanacija zgrade opštine, ulica u gradu, sanacija zgrade Osnovnog suda i javne rasvjete za koje su procedure pri kraju.
"Ovo je izborna godina i predsjedniku Dodiku je stalo do ovog grada, voli u njega doći, a svakako je bitno da očekujemo veliku pobjedu na ovim izborima", rekao je Reljić.
On je istakao da se predsjednik Dodik već dokazao kao veliki borac za Republiku Srpsku i istinski patriota, te izrazio očekivanje da će građani Kozarske Dubice to prepoznati.
14.05.2018. - POTPISAN UGOVOR O IZVOĐENJU RADOVA NA TREĆOJ FAZI PROJEKTA VODOSNABDIJEVANJA SA IZVORIŠTA "KOMLENAC"
U opštini Kozarska Dubica danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na trećoj fazi projekta vodosnabdijevanja sa izvorišta "Komlenac", vrijedan 2,4 miliona KM.
Ugovorenim radovima predviđeno je proširenje vodovodnog sistema "Komlenac" ka jugozapadu opštine i to za prigradsko naselje Hadžibair, područje Knežice, Komlenca i Suvaje, sa oko 1.000 novih korisnika.
"Današnjim potpisom nastavili smo veliki strateški projekat koji se odnosi na snabdijevanje vodom za piće područja opštine, što je bio veliki problem posljednjih godina", izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je naveo da je u prethodnim fazama projekta završeno vodosnabdijevanje centralnog gradskog područja i područja dubičke Ravni, a da će po okončanju treće faze vodosnabdijevanjem sa izvorišta "Komlenac" biti obuhvaćeno prigradsko naselje Hadžibair i izgrađen potisni cjevovod prema području Međuvođe i Knežice.
"U narednih godinu i po dana 80 odsto područja opštine Kozarska Dubica trebalo bi da ima zdravu pijaću vodu, što dokazuje svih 100 analiziranih uzoraka", naglasio je Reljić.
On je precizirao da od ukupne vrijednosti treće faze projekta, opština Kozarska Dubica obezbjeđuje milion KM, a da će ostatak sredstva obezbjediti Vlada Republike Srpske.
Prema njegovim riječima, iz programa UNDP-a obezbijeđeno je 100.000 KM za proširenje treće faze projekta za naselja Komlenac i Vrioci koja su izostavljena iz prvobitnog projektovanja, a da će ostatak sredstava obezbijediti opština i Vlada Srpske.
Šef Tima za upravljanje projektom "Vodovoda i kanalizacija Republike Srpske" iz Ministarstva finansija Srpske Radmila Mihić pohvalila je angažman opštine Kozarska Dubica na cjelokupnom projektu izgradnje sistema vodosnabdijevanja "Komlenac".
"Završićemo i treću konačnu fazu i sve ono što smo planirali i prijavili Evropskoj investicionoj banci da ćemo uraditi kroz ovaj kreditni angažman. Dobro je što je rekonstruisan cijeli sistem, od izvorišta, koje je bilo veliki problem, preko stare gradske mreže do proširenja na druga područja opštine", izjavila je Mihićeva.
Ona je ocijenila da je, prema procjenama stručnjaka koji su odobrili projektni plan, vodovodni sistem na području opštine Kozarska Dubica znatno unaprijeđen.
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac podsjetio je na uspješno realizovane prethodne faze projekta i naveo da će se realizacijom treće faze u sistem vodosnabdijevanja sa izvorišta "Komlenac" uključiti 1.000 novih korisnika iz naselja Hadžibair i područja Knežice.

"Napokon će stanovnici Hadžibaira dobiti vodu. Riječ je o 200 do 220 domaćinstava. Nakon toliko godina, to će biti riješeno do septembra-oktobra i mislim da je to izuzetno bitno", rekao je Banjac i dodao da je jednako važno i priključenje stanovništva knežičkog područja.
On je naglasio da predstoji angažovanje svih opštinskih struktura da bi se od Vlade Republike Srpke obezbijedilo 1,5 miliona KM, koliko nedostaje.
"To meni neće predstavljati nikakav problem, a koliko znam ni načelniku opštine i ubijeđen sam da ćemo imati dovoljno snage i mudrosti da obezbijedimo i taj dio sredstava", rekao je Banjac.
On je najavio da će naredne godine biti pokrenut projekat kojim će se u sistem vodosnabdijevanja sa izvorišta "Komlenac" priključiti i sela Pobrđani, Brekinja i druga, kako bi se zaokružio sistem na području opštine Kozarska Dubica.
Izvođač radova u trećoj fazi projekta vodosnabdijevanja sa izvorišta "Komlenac", izabran na međunarodnom tenderu, je preduzeće "Eko-euro tim" d.o.o. iz Krupe na Vrbasu.
13.05.2018. - NAJAVA: POTPISIVANJE UGOVORA ZA PROJEKAT PROŠIRENJA VODOVODNOG SISTEMA "KOMLENAC"- FAZA III
U Kozarskoj Dubici će u ponedjeljak, 14. maja, biti potpisan ugovor za projekat proširenja vodovodnog sistema "Komlenac" prema jugozapadu opštine, potvrdio je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Vladislav Stevanović.
Ugovorom će biti definisana izgradnja vodovodne mreže za naselje Hadžibair, Komlenac, Suvaja i Knežica.
Osim opštinskih zvaničnika, potpisivanju ugovora prisustvovaće i predstavnici Ministarstva finansija Republike Srpske, poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Darko Banjac i predstavnici izvođača radova.
Potpisivanje ugovora predviđeno je u kabinetu načelnika opštine Kozarska Dubica u 11.00 časova.
04.05.2018. - OTVOREN NOVI PROIZVODNO-POSLOVNI OBJEKAT FIRME "KARL KINE"
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić prisustvovao je danas otvaranju novog proizvodno-poslovnog objekta firme "Karl Kine" u Poslovnoj zoni "Lipova Greda" u Kozarskoj Dubici.
"Puštanjem u rad ovog skladišta, koje ima četiri komore, firma potvrđuje svoju orijentaciju da će na ovim prostorima duže i šire surađivati sa našim koopernatima", rekao je Mirjanić novinarima.
On je dodao da je "Karl Kine" firma koja uživa ugled u cijelom svijetu u programu kiselog programa prerade povrća.
"Na ovim područjima već se potvrdila kao pouzdan partner za naše proizvođače. Imaju oko 300 kooperanata i vrlo pravilan odnos prema proizvođačima sirovina što je alfa i omega uspjeha svake prerađivačke industrije", ocijenio je Mirjanić.
On je dodao da firma redovno izmiruje svoje obaveze i da je stekla povjerenje kooperanata.
"Sada na toj osnovi treba širiti. Mi nismo zadovoljni samo sa ovim nivoom saradnje jer bi željeli da ovdje napravi kapacitet za preradu", naglasio je Mirjanić i dodao da rukovodstvo firme "Karl Kine" ozbiljno razmatra tu želju.
On je naglasio da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske daje podršku i za dosadašnji i budući rad te kompanije, ali da će insistirati da se ide "korak dalje" i pokuša dogovoriti izgradnja kapaciteta za preradu u Kozarskoj Dubici ili bilo gdje u Republici Srpskoj.
Direktor firme "Karl Kine" u BiH Harald Feiling precizirao je da objektat u Poslovnoj zoni "Lipova Greda" ima 2.000 kvadratnih metara proizvodne površine, u kojem su smještene i četiri hladnjače, u kojima se dnevno može hladiti oko 150 tona krastavaca, koji se transportuje u Njemačku.
01.05.2018. - PRVOMAJSKA ČESTITKA
Načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić uputili su prvomajsku čestitku svim građanima Kozarske Dubice.
„Lokalna zajednica je fokusirana na poboljšanje životnog standarda i povećanje zaposlenosti. Svi zajedno moramo raditi više u interesu radnika i svih građana, te doprinijeti jačanju privrede, privlačenju investicija i otvaranju radnih mjesta“, stoji u čestitki.
“Čestitamo Vam 1. maj – Međunarodni praznik rada i želim da ga provedete u miru i zdravlju sa svojim porodicama i prijateljima”, poručili su Reljić i Barišić.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi