V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.05.2016. - USVOJEN IZVJEŠTAJ O IZVRŠENЈU BUDŽETA I IZVJEŠTAJI O RADU JAVNIH USTANOVA
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Izvještaj o izvršenju Budžeta opštine Kozarska Dubica za period januar-decembar 2015. godine, te izvještaje o radu nekoliko javnih ustanova i organizacija za prošlu godinu.
Na zahtjev predlagača, sa dnevnog reda današnje, 38. redovne sjednice Skupštine opštine, povučen je izvještaj o radu JZU Dom zdravlja "Kozma i Damjan", dok su izvještaji o radu JU "Centar za socijalni rad", JU "Narodna biblioteka", JU "Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica", SUBNOR i Udruženje penzionera dobili podršku odbornika za rad i aktivnosti u protekloj godini.
Razmatrana je i Informacija o planu upisa učenika u prvi razred u školskoj 2016/2017. godini u JU Srednjoškolski centar "Nikola Tesla", utvrđen prema zakonskim procedurama i rokovima, kojim je na osnovu broja učenika završnih razreda osnovnih škola predviđen upis 144 učenika u šest odjeljenja.
Razmatrana je i usvojena i Informacija o stanju u poljoprivredi na području opštine Kozarska Dubica u 2015. godini i Informacija o realizaciji Akcionog plana prevencije maloljetničkog prestupništva.
Odbornici su jednoglasno usvojili Odluku o davanju saglasnosti za zaključenje Sporazuma o saradnji na realizaciji projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem obezbjeđenja javnih stambenih jedinica, između Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i Opštine Kozarska Dubica izgradnjom stambenog objekta za kolektivno stanovanje.
Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić precizirao je da će se stambeni objekat sa 15 stanova graditi na lokalitetu "Špilja" u Ulici 18. septembra u Kozarskoj Dubici, a da će stambenim fondom, čiji korisnici će biti raseljena i interno raseljena lica, povratnici, izbjeglice i druga socijalno ugrožena lica koja borave u kolektivnim i alternativnim smještajima i kojima je potrebno stambeno zbrinjavanje, upravljati opština Kozarska Dubica.
Na današnjem zasjedanju Skupštine opštine Kozarska Dubica jednoglasno je usvojena Odluka o prenosu prava vlasništva i prava na posjed na nekretninama, kojom se regulišu međusobna prava i obaveze između Opštine Kozarska Dubica i Republike Srpske u postupku eksproprijacije nekretnina u svrhu realizacije projekta "Rekonstrukcija i sanacija Savskog nasipa na području opštine Kozarska Dubica".
Odlukom skupštine opštine data je saglasnost za zaključenje ugovora o rješavanju imovinskih odnosa prenosom prava vlasništva i posjeda u vezi poslovnog prostora "Dom Demirovac", između vlasnika "Hemijska prerada kukuruza", "Pošte Srpske" i Opštine Kozarska Dubica.
Radi postavljanja automatske protivgradne stanice prvog reda Javnom preduzeću "Protivgradna preventiva Republike Srpske" a.d. Gradiška, odlukom Skupštine opštine, dato je na korištenje gradsko građevinsko zemljište od oko 100 kvadratnih metara, a na osnovu zahtjeva Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica rješen je status zemljišta za potrebe izgradnje spomen-obilježja u katastarskoj opštini Gunjevci.
30.05.2016. - ODRŽAN SEDMI "GASTRO DAN"
U Kozarskoj Dubici u subotu, 28. maja, održana je manifestacija "Gastro dan 2016", koju je organizovala Turistička organizacija naše opštine. Na ovoj privredno turističkoj manifestaciji učestvovalo je devet izlagača gastro-delicija, etno-trpeze, moderne kuhinje, pekarstva, poslastičarskih proizvoda dubičkih restorana, pekara, lovaca i ribolovaca, te udruženja građana. U takmičarskom dijelu učestvovalo je 17 ekipa koje su se, pod sloganom "Opasulji se i napravi ekipu", takmičile u pripremi pasulja.
„Ova godina je proglašena međunarodnom godinom mahunarki i druga pasuljijada u Kozraskoj Dubici je jedna od brojnih manifestacija koje se organizuju širom svijeta, a posvećene su važnosti konzumiranja mahunarki u zdravoj ishrani ljudi, istakla je direktor opštinske Turističke organizacije Marijana Kotur.
Sedmi po redu "Gastro dan 2016" kojim je otvoreno i „Dubičko ljeto“, zvanično je otvorio načelnik opštine Mile Zlojutro , a prisutnima se obratila i direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović.
Posjetioci su uživali u specijalitetima koje su izložili dubički izlagači, a bilo je slanih i slatkih jela, tradicionalne i moderne kuhinje,raznovrsnih pića.
Tročlani žiri u sastavu vkv kuvar Mile Vujinović, Snježana Đurišić osnivač udruženja Slou Fud Potkozarje Podgrmeč, Darko Starješina predsjednik Art Fortuna iz Zagreba ocijenili su najukusniji pasulj, na treće mjesto postavili su ekipu“ Specijalaca“, druga je bila ekipa „Atak na batak“, a prvo mjesto osvojila je ekipa „Varna“ iz Gornjih Podgradaca. Radislav Paspalj iz pobjedničke ekipe rekao je da će i naredne godine braniti titulu na Gastro danu u Kozarskoj Dubici.
Predsjednik žirija Mile Vujinović rekao je da je žiri imao težak zadatak i da su nijanse odlučile pobjednike.
Pokrovitelj manifestacije je opština Kozarska Dubica koja je prvoplasirane nagradila novčanim nagradama od 200,100 i 50 maraka. Medijski pokrovitelj Gastro dana je Centar za informisanje i kulturu. U zabavnom dijelu manifestacije nasupali su dubički tamburaši i kulturno umjetničko društvo "Una".
27.05.2016. U GRADIŠCI PRIKAZAN DOKUMENTARNI FILM "ČETIRI KOCKE ŠEĆERA"
U Gradišci je sinoć prikazan dokumentarni film "Četiri kocke šećera" autora Borislave Cvijić, o stradanju u jasenovačkim logorima smrti.
Direktor Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" Tanja Tuleković rekla je da je film rezultat istraživačkog rada, truda i misije očuvanja sjećanja na žrtve ustaškog genocida u koncentracionom logoru Jasenovac, te podsticaj za prikupljanje građe za buduću muzejsku postavku "Spomen-područja Donja Gradina".
"Lične priče onih koji su preživjeli golgotu najbolje predstavljaju stradanja naroda u Drugom svjetskom ratu, a JU `Spomen-područje Donja Gradina` pokrenula je inicijativu za prikupljanje starih fotografija, predmeta i dokumenata iz ovog perioda", kaže Tulekovićeva.
Autor filma, Borislava Cvijić, istakla je da je u dokumentarcu predstavljen život žrtava prije, za vrijeme i nakon zločina NDH.
Cilj filma je da pokaže kako su žrtve genocida živjele prije rata, kako su se snašle u užasu tokom rata i kako su našle snagu da prežive", navela je Cvijićeva.
Cvijićeva, koja je profesor Srpskog jezika u Tehničkoj školi u Gradišci, istakla je da se o stradanjima u Drugom svjetskom ratu danas malo govori u nastavi.
"Brisanjem kulture sjećanja mi ćemo stvoriti generacije kojima srpske žrtve u 20. vijeku neće značiti ništa, a bez pijeteta prema žrtvama, ne može biti stvarana zdrava budućnost", rekla je Cvijićeva. Ona je završila školu o proučavanju Holokausta u Jerusalimu, te je, poučena radom Jevreja, pokušala da u Republici Srpskoj prikaže samo jednu od priča.
U dokumentarnom filmu "Četiri kocke šećera" prikazano je svjedočenje Gojka Bjelajca /78/ iz Sovjaka kod Gradiške o životu prije boravka u logoru, boravku u dječijem logoru u Sisku i načinu na koji je preživo.
27.05.2016. – NAJAVA: SUTRA MANIFESTACIJA "GASTRO DAN 2016"
U Kozarskoj Dubici sutra će biti održana manifestacija "Gastro dan 2016", koju organizuje Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica.
"Sedmi po redu "Gastro dan 2016" zvanično otvara i manifestaciju "Dubičko ljeto 2016", ovogodišnjoj manifestaciji okupiće oko 30 učesnika, među kojima i 16 ekipa koje će se, pod sloganom "Opasulji se i napravi ekipu", takmičiti u pripremi pasulja.
Direktor Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica Marijana Kotur potvrdila je da se ove godine, zbog velikog interesovanja građana, manifestacija prvi put organizuje na dan vikenda.
Pored uobičajenog izložbenog dijela gastro-delicija, etno-trpeze, moderne kuhinje, pekarstva, poslastičarskih proizvoda dubičkih restorana, pekara, lovaca i ribolovaca, te udruženja građana, u zabavnom dijelu programa manifestacije učestvovaće KUD "Una" i Dubički tamburaši. Kvalitet i ukus skuvanog pasulja ocjenjivaće žiri, a najuspješnije ekipe očekuju novčane nagrade.
Otvaranje manifestacije planirano je sutra u 11.00 časova na platou ispred zgrade opštine Kozarska Dubica, a degustacija i ocjenjivanje počeće u 14.30 časova. Pokrovitelj manifestacije, kojoj će prisustvovati i predstavnici Turističkih organizacija drugih opština, i ove godine je opština Kozraska Dubica.
27.05.2016. – NAJAVA: TRIDESETOSMA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Tridesetosma redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica biće održana u ponedjeljak, 30. maja sa početkom rada u 9.00 časova. Prema predloženom dnevnom redu na sjednici će biti razmatran Izvještaj o izvršenju Budžeta opštine Kozarska Dubica za period januar-decembar 2015. godine. Biće razmatrani i izvještaji o radu JZU Dom zdravlja "Kozma i Damjan", JU "Centar za socijalni rad", JU "Narodna biblioteka", JU "Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica", SUBNOR-a i Udruženja penzionera za 2015. godinu.
Odbornici Skupšine opštine razmatraće i informaciju o planu upisa učenika u prvi razred u školskoj 2016/2017 godini u JU Srednjoškolski centar "Nikola Tesla", informaciju o stanju u poljoprivredi i informaciju u realizaciji Akcionog plana prevencije maloljetničkog prestupništva. U okviru predloženih 26 tačaka dnevnog reda biće razmatrano i više odluka iz nadležnosti opštinskih Odjeljenja.
26.05.2016. – "MLIJEKOPODUKT" OBILJEŽIO SVJETSKI DAN MAJKI
Kompanija "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice obilježila je Svjetski dan majki, pa je tim povodom u centru Kozarske Dubice postavljen info-pult na kome je emitovan video-materijal o značaju mlijeka. Promoterke su djeci dijelile čokoladno mlijeko "Moja kravica", a mališani su crtali razne crteže koje su namijenili svojim majkama.
Marketing-menadžer "Mlijekoprodukta" Vlado Sandić izjavio je da ova kompanija posvećuje veliku pažnju majkama i djeci, koji su stubovi društva.
"Upravo nas je ta neprocjenjiva vrijednost svake majke i djeteta inspirisala za jednu ovakvu manifestaciju, a usput smo željeli da podsjetimo Dubičane na važnost konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za sve, a posebno za djecu", istakao je Sandić.
Specijalista pedijatar u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici Stana Nikoletić izjavila je da su mlijeko i mliječni proizvodi neprocjenjivi za razvoj djece i omladine.
"Mi zagovaramo da se mlijeko uzima od prve godine jer po svom sastavu i energetskoj vrijednosti odgovara potrebama ljudi. Preporučujemo dnevni unos od pola litra ili barem jednu čašu dnevno, što je najvažnije kod djece, sportista ili ljudi koji se bave fizičkim radom", rekla je Nikoletićeva.
Prije Kozarske Dubice, manifestaciju posvećenu majkama kompanija "Mlijekoprodukt" organizovala je u Banjaluci i Bijeljini.
23.05.2016. – „DAN OTVORENIH VRATA“ U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU „NIKOLA TESLA“
U Srednjoškolskom centru "Nikola Tesla" u Kozarskoj Dubici danas su, u okviru manifestacije "Dan otvorenih vrata", maturantima osnovnih škola prezentovana ponuđena zanimanja i vannastavne ativnosti.
U školskoj 2016/2017. godini u toj srednjoškolskoj ustanovi planiran je upis učenika u šest odjeljenja, a prezentaciji je prisustvovalo 160 učenika devetog razreda iz tri osnovne škole u Kozarskoj Dubici.
"Zanimanja su predstavljali profesori, a u okviru prezentacije mašinske struke koristili smo i ogledna sredstva", rekla je direktor Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" Senada Zlokapa. Ona je dodala da se učenicima obratio i privrednik, vlasnik mašinske radionice "Šuvak", kod koga će se sprovoditi praktična nastava, a kome nedostaje obučeni mladi radni kadar.
U Srednjoškolskom centru "Nikola Tesla" učenici će moći da biraju između četiri struke sa atraktivnim zanimanjima: jedno odjeljenje gimnazije od 24 učenika, jedno odjeljenje prehrambenog tehničara u okviru poljoprivredne struke i prerade hrane, jedno odjeljenje koje će činiti pekari i prerađivači mlijeka, po jedno odjeljenje fizioterapeuta i farmaceutskih tehničara u okviru zdravstva, te u okviru mašinstva i obrade metala jedno odjeljenje automehaničara i varilaca.
Tokom jednočasovne prezentacije maturantima osnovnih škola predstavljene su i vannastavne aktinosti koje se nude u Srednjoškolskom centru - dramska, recitatorska, folklorna sekcija, hor i spotske aktivnosti.
Vannastavne aktivnosti maturantima osnovnih škola biće predstavljene na posebnoj manifestaciji pod nazivom "Veče srednjoškolaca" koja će biti održana 2. juna u Domu kulture u Kozarskoj Dubici u 20.00 časova, a kojoj mogu prisustvovati i ostali zainteresovni građani.
23.05.2016. – ODRŽAN "DUB DOG FEST 2016"
Od 305 izloženih pasa u više od 50 rasa, šampionsku titulu trećeg „Dub dog festa“ u Kozarskoj Dubici osvojio je tornjak iz Bosne i Hercegovine, koji je svom vlasniku donio i pobjedu na drugoj specijalizovanoj izložbi pastirskih pasa druge FCI grupe.
Ovo je samo jedna u nizu manifestacija u okviru kinološko-sportskog spektakla održanog juče na Sportskom centru u organizaciji Kinološkog društva „Dub dog“.
Tako je sibirski haski vlasnika iz Slovenije pobjednik druge specijalizovane izložbe pasa pete FCI grupe ,pobjednik klupske izložbe Kangala je iz Turske, a šarplaninac iz Hrvatske je odnio pobjedu na petoj državnoj izložbi pasa svih rasa.
Otvarajući „DUB dog fest 2016“ načelnik opštine Mile Zlojutro je izrazio nadu da će ova manifestacija živjeti u budućnosti i postati najznačajnija izložba u našem gradu.
Ovdje se ne radi samo o izložbi pasa, već i o skupu ljudi koji su ljubitelji ovih životinja i koji pronose lijepe vijesti o Kozarskoj Dubici i nose najljepšu sliku našeg grada.
„Dub dog fest 2016“ je sastavni dio i nastavak obilježavanja 20. godišnjice od osnivanja Kinološkog saveza Republike Srpske, te uvertira za međunarodnu izložbu pasa svih rasa 2017.godine, čiju smo organizaciju dobili, rekao je predsjednik Kinološkog društva “Dub dog“ Zoran Kos.
On je rekao da će naredne godine 18. juna Kinološko društvo „Dub dog“ biti domaćin međunarodne izložbe pasa svih rasa, a dan prije i državne izložbe, prvog balkanskog kupa za šarplanince.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi