V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.04.2016. – NAJAVA: SUTRA PROMOCIJA KNЈIGE "IZGUBILA ŽIVOTNU BITKU, POBIJEDIĆE LAFORINU BOLEST"
U Kozarskoj Dubici sutra će biti organizovana promocija knjige "Izgubila životnu bitku, pobijediće Laforinu bolest", autora doktorice Snježane Gajić, majke Tatjane i Milane, djevojčica koje su oboljele od te rijetke i teške bolesti.
Knjiga je posvećena Tatjani koja je izgubila bitku sa Laforom, svoj Lafora djeci svijeta i djeci oboljeloj od rijetkih bolesti, ali i mlađoj Milani koja vodi ozbiljnu borbu sa ovim opakim oboljenjem.
Na promociji će učestvovati autor knjige doktorica Snježana Gajić, recenzent Tihomir Levajac, pjesnikinja doktor Olivera Stanković, prijatelj djevočica Draško Stanivuković i prijateljica porodice Gajić doktorica Zdenka Škorić Kovačić, dječiji kardiolog.
Sredstva koja se prikupe prodajom knjige "Izgubila životnu bitku, pobijediće Laforinu bolest" biće uplaćena u fond za pronalazak lijeka protiv Lafore, na kome radi istraživački tim u Torontu na čijem je čelu doktor Minasian.
Istraživanja su u završnoj fazi i očekuje se da će lijek biti u primjeni za nekoliko mjeseci.
Promociju knjige doktorice Snježane Gajić organizuju Opština Kozarska Dubica i JP "Centar za informisanje i kullturu", a biće održana sutra u velikoj sali Skupštine opštine Kozarska Dubica u 19.00 časova.
08.04.2016. - KROZ PROJEKAT ENERGETSKE EFIKASNOSTI OBEZBJEĐENA SREDSTVA ZA POTPUNU REKONSTRUKCIJU OSNOVNE ŠKOLE "SVETI SAVA"
U okviru projekta energetske efikasnosti, u iznosu od 750.000 KM biće finansirana rekonstrukcija objekta Osnovne škole "Sveti Sava" u Kozarskoj Dubici, sa ciljem poboljšanja energetska efikasnost i smanjena izdvajanja za materijalne troškove.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da su projekti energetske efikasnosti od velikog značaja i izrazio zadovoljstvo što se prvo realizuju na najbitnijim objektima, školskim i predškolskim ustanovama.
"Realizacija će dovesti do unapređenja nastavnog procesa jer će dobar dio sredstava koji se uštedi biti usmjeren upravo u tom pravcu", izjavio Zlojutro.
Direktor OŠ "Sveti Sava" u Kozarskoj Dubici Bogdan Marelj potvrdio je da se ta škola, izgrađena 1974. godine, susreće sa brojnim problemima koji će biti riješeni po realizaciji projekta, kojim je predviđena izrada nove krovne izolacije, izolacije vanjskih zidova, postavljanje nove stolarije i led rasvjete.
"Zamijeniće se i kotlovi u kotlovnici i postojeći radijatori u cijelom objektu. Imajući u vidu planirane radove, značaj ovog projekta je ogroman i dobićemo gotovo novi školski objekat, te ćemo postići veliku uštedu energije", rekao je Marelj.
On je istakao zasluge poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darka Banjca u procesu dobijanje sredstava kroz projekat energetske efikasnosti, koji se u Republici Srpskoj finansira iz sredstava Svjetske banke.
"On je naš bivši učenik i samim tim ne čudi da ima želju da pomogne obnovu škole u kojoj je pohađao osnovno obrazovanje", rekao je Marelj.
Banjac je istakao da su projekti energetske efikasnosti veoma dobro pripremljeni i najavio skoro potpisivanje memoranduma, na osnovu kojeg će se biti rekonstruisana još jedna obrazovna ustanova u Kozarskoj Dubici. On je naglasio zadovoljstvo što je još jedan projekat odobren opštini Kozarska Dubica i najavio da će nastaviti raditi u tom pravcu.
Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić potpisala je juče u Banjaluci memorandum o razumijevanju za unapređenje energetske efikasnosti sa osam gradonačelnika i načelnika opština i 12 direktora javnih ustanova u Srpskoj. Među potpisnicima sporazuma je i opština Kozarska Dubica, odnosno načelnik te opštine Mile Zlojutro i direktor Osnovne škole "Sveti Sava" Bogdan Marelj.
07.04.2016- U OKVIRU PROJEKTA "COTON" PREDSTAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA O POTREBAMA LOKALNE PRIVREDE
U opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas su predstavljeni rezultati istraživanja o potrebama privrede sa područja opštine u kontekstu kapaciteta sa kojima raspolažu tehničke i druge škole, a u okviru projekta "COTON" istaživanjem je obuhvaćeno 53 preduzeća.
"Iz prognoza koja se odnose na period od tri godine, dobili smo informacije da će lokalnim preduzećima biti potrebna 132 nova radnika, a najviše iz poljoprivrednog, drvnog i metalo-prerađivačnog sektora", izjavila je asistent na projektu "COTON" iz Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora Sanja Karanović.
Ona je navela da je osnovni cilj tog projekta, koji se realizuje na cijelom području Republike Srpske i Unsko-sanskog kantona, unapređenje kvaliteta praktične nastave u srednjim tehničkim i drugim školama u kontekstu onoga što zahtjeva lokalna privreda.
"Nažalost, mi smo identifikovali da se na području opštine Kozarska Dubica, praktična nastava organizovano izvodila u Banji Mlječanici i lokalnom Domu zdravlja i to za smjer fizioterapeut, a postoji i pojedinačno izvođenje praktične nastave kojim je obuhvaćen nedovoljan broj učenika", navela je Karanovićeva.
Ona je precizirala da je 86 odsto anketiranih privrednika na području opštine Kozarska Duibica izrazilo želju da se uključi u proces organizacije praktične nastave i kreiranje nastavnih planova i programa.
Karanovićeva je najavila da će u drugu fazi projekata "COTON", u cilju unapređenja u oblasti praktične nastave, biti uključen Srednjoškolski centar "Nikola Tesla".
Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović izjavio je da, u procesu kreiranja upisnih politika na svim nivoima školovanja, veliki problem predstavlja veza između privrede i školstva.
"Opština mora i nastoji da bude ta veza, da bi utvrdili koja su to zanimanja zanimljiva za naše mlade jer je evidentno da sve veći broj mladih ljudi odlazi, ne samo iz Kozarske Dubice, već iz cijelog regiona", izjavio je Jaćimović.
On je kao ključnu naveo potrebu da se obrati pažnja na zanimanja koja su zanimljiva djeci, a koja su s druge strane usklađena i sa potrebama privrede.
06.04.2016. - PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Organizacioni odbor kojim predsjedava načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro utvrdio je program obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica - 27. aprila.
Dan opštine Kozarska Dubica ustanovljen je u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu, a programom su obuhvaćeni događaji protokolarnog, kulturnog i sportskog karaktera, koji će se održati u periodu od 11. do 28. aprila.

- od 11. do 27. aprila u Narodnoj biblioteci u Kozarskoj Dubici – Izložba slika "Kozara-spomenik slobode" autora Marine Ljubičić, kustosa muzeja na Mrakovici. Otvranje je predviđeno za 12.00 časova.

- 21. aprila u 20.00 časova u Domu kulture u Kozarskoj Dubici – Koncert SPD "Višnjić",

- 23. aprila od 8.30 časova u Sportskoj dvorani – Međunarodni aprilski rukometni turnir za dječake (2004. godište i mlađi),

- 23. aprila u 20.00 časova u Domu kulture u Kozarskoj Dubici – Svečana akademija KUD-a "Knešpolje",

- 24. aprila od 10.00 časova u Sportskoj dvorani – Međunarodni košarkaški turnir za mlađe kategorije (2001. i 2002. godište),

- 24. aprila od 20.00 časova u Domu kulture u Knežici – Godišnji koncert KUD-a "Knešpolje",

- 27. APRIL
- U 9.00 časova- polaganje vijenaca u parku na Trgu narodnih heroja,
- U 17.00 časova – Trka oslobođenja
- U 20.00 časova – Svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica

- 28. aprila u 19.00 časova u Narodnoj biblioteci u Kozarskoj Dubici – Književno veče zavičajnog književnika Rajka Lukača i promocija knjige "Zvono nad međama". Gost – šef Odsjeka Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije Mladen Vesković.
05.04.2016. – OBAVJEŠTENJE: ROK ZA PREDAJU ZAHTJEVA ZA DODJELU PLASTENIKA PRODUŽEN DO 11. APRILA
Opština Kozarska Dubica obavještava zainteresovana lica da je rok za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika od 100 metara kvadratnih sa dodatnom opremom putem sufinansiranja, produžen do ponedjeljka, 11. aprila, do 15.30 časova.
Na osnovu objavljenog Javnog poziva, pravo na učešće u projektu imaju povratnici i nezaposlena lica nastanjena u ruralnom području opštine Kozarska Dubica, koji posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili zemljište ustupljeno na korištenje u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.
Sredstva za realizaciju projekta obezbjeđena su na osnovu Sporazuma zaključenog između Opštine Kozarska Dubica, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i humanitarnih organizacija "MAID" i "LDSC", a primarni cilj projekta je ekonomsko osnaživanje povratnika i mladih nezaposlenih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima.
Podnosioci zahtjeva imaju obavezu sufinansiranja 20 odsto od nabavne cijene plastenika sa pratećom opremom, u iznosu od 490,00 KM, kao i obavezu da prisustvuju edukaciji iz oblasti plasteničke proizvodnje u trajanju od dva dana.
Sve dodatne informacije, uključijući i obrazce zahtjeva, zainteresovani mogu dobiti u Odjeljenju za poljoprivredu Opštine Kozarska Dubica, ili na broj telefona 052/416-022. Javni poziv i obrazci zahtjeva dostupni su u na Oglasnoj tabli internet prezentacije opštine Kozarska Dubica.
05.04.2016. - NAJAVA: PREDSTAVLЈANЈE REZULTATA ISTRAŽIVANЈA O POTREBAMA PRIVREDE
U opštinskoj upravi Kozarska Dubica u četvrtak, 7. aprila, biće održan sastanak fokus grupe na kome će biti predstavljeni rezultati istraživanja potreba privrede sa područja opštine Kozarska Dubica u kontekstu kapaciteta sa kojima raspolažu tehničke i druge škole.
Istraživanja su rađena u okviru projektu "COTON" /Contributing to increased functionality and employability in Republika Srpska and Una-Sana Canton/, koji ima za cilj doprinos povećanju funkcionalnosti i mogućnosti zapošljavanja u Republici Srpskoj i Unsko-sanskom kantonu.
Projekat "COTON" podržava Vlada Švajcarske, a realizuje se u okviru aktivnosti programa PrilikaPlus kojeg implementira Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.
Sastanak fokus grupe će se održati u četvrtak, 7. aprila u 11:00 časova u maloj sali Skupštine opštine Kozarska Dubica.
Iz Odjeljenja za privredu opštine Kozarska Dubica potvrđeno je da će sastanku prisustvovati privrednici koji su učestvovali u istraživanju u okviru projekta "COTON".

01.04.2016. - SASTANAK O AKTUELNOSTIMA I POLOŽAJU BOŠNJAKA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro razgovarao je danas sa potpredsjednikom Republike Srpske Ramizom Salkićem i potpredsjednikom Narodne skupštine Senadom Bratićem o aktuelnostima i položaju Bošnjaka u lokalnoj zajednici.
"Upoznao sam goste sa stanjem u opštini, stanjem u budžetu i privredi, a imamo visok stepen saglasnosti da je stanje, u smislu položaja Bošnjaka kao građana ovog grada, zadovoljavajuće, da dijele sudbinu domicilnog stanovništva kada su ekonomija i društvene aktivnosti u pitanju", izjavio je Zlojutro nakon sastanka.
On je potvrdio da je nedovoljan broj Bošnjaka radi u lokalnoj zajednici i dodao da je izvjesno da će to u narednom periodu biti predmet novih zakonskih rješenja.
"Poslije ovog razgovora očekujem da gospodin Salkić i gospodin Bratić zagovaraju Kozarsku Dubicu kao grad u kome se suživot odvija normalno i u kome nema nikakve posebne diskriminacije. Mi iz Dubice nismo izgubili obraz ni u daleko teža vremena, nećemo ni u ovom koja su teška, ali na drugi način", zaključio je Zlojutro.
Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić potvrdio je da je načelnika Zlojutra zamolio da proba učiniti koliko god je moguće da Kozarska Dubica bude mjesto života i jednakih mogućnosti za sve građane, bez obzira kako se zovu i kojem narodu pripadaju.
"Iskreno se nadam da će neke stvari biti popravljene u budućnosti jer uvijek može bolje", rekao je Salkić i dodao da će, koliko bude mogao, podržati projekte koje predlaže opština Kozarska Dubica i povratnici.
On je dodao da je obradovan činjenicom da je Kozarska Dubica jedna od opština koja uspješno funkcioniše i ima bolji ekonomski život, bez obzira što postoje problemi kada je u pitanju budžet.
01.04.2016. - BANJAC: REALNA POTREBA SANACIJE I UREĐENJA KORITA RIJEKE MLJEČANICE
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac izjavio je da postoji realana i opravdana potreba da programom sanacije vodozaštitnih objekata u Kozarskoj Dubici bude obuhvaćena i sanacija korita rijeke Mlječanice u Mirkovcu, na području mjesne zajednice Međuvođe.
"Direktor JU "Vode Srpske" Milan Kikić danas je sa nama, na licu mjesta vidio taj problem i obećao da će čišćenje korita rijeke Mlječanice morati da bude izvršeno, jer je to realan problem koji nije rješavan u sadašnjem projektu, te da će se iz Fonda solidarnosti morati pronaći dodatna sredstva da bi se taj problem riješio", izjavio je Banjac.
On je naglasio da je taj problem posebno izražen u Mirkovcu kod mosta, jedine putne komunikacije prema 20 do 30 domaćinstava, te podsjetio da je rijeka Mlječanica već izlazila iz svog korita i ugrožavala sela Hajderovci, Čelebinci i dio sela Međuvođe.
"Nadam se da će obećanje biti održano i da će Javna ustanova "Vode Srpske" taj projekat, čija je vrijednost oko 500.000 KM, realizovati tokom naredne godine, a ja sam tu kao narodni poslanik da na to napominjem", rekao je Banjac.
On je najavio da će direktor JU „Vode Srpske“ Milan Kikić u Kozarskoj Dubici danas obići lokacije na kojoj se izvode radovi na sanaciji savskog nasipa i lokaciju već završenog projekta sanacije odbrambenog nasipa u Vriocima.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi