V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

03.05.2016. - OPŠTINA OBEZBIJEDILA TRI AUTOBUSA ZA PREVOZ GRAĐANA U DONJU GRADINU
Opština Kozarska Dubica obezbijedila je tri autobusa i besplatan prevoz za Dubičane koji žele da prisustvuju pomenu i parastosu u Donjoj Gradini u nedjelju 8.maja.
Autobus iz Knežice ispred restorana „Dalas“ kreće 9.45 , drugi autobus polazi u 10 časova ispred Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“, a treći ispred crkve svetih apostola Petra i Pavla u 10.00 časova.
03.05.2016.- PROGRAM OBILJEŽAVANJA 71. GODIŠNJICE STRADANJA ŽRTAVA USTAŠKOG ZLOČINA GENOCIDA U DONJOJ GRADINI
Subota, 7. maj, 2016. godine
20:00 časova - Memorijalna akademija u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.
Muzičko-scenski performans pod nazivom "Dno" u izvođenju dramskog studia "Artist" iz Kozarske Dubice
Nedjelja, 8. maj, 2016. godine
09:00 časova - Sveta arhijerejska liturgija u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici
10:00 časova - Izložba dječijih likovnih radova na temu "Jasenovac" u Izložbenoj sali Spomen-područja Donja Gradina
11:00 časova - Okupljanje učesnika Pomena i parastosa u Spomen-području Donja Gradina
11:15-11:45 - Polaganje vijenaca na grobnom polju "Topole"
12:00 časova - Parastos i pomen žrtvama ustaškog zločina genocida na grobnom polju "Hrastovi"
13:00 časova - Obraćanje zvaničnika
30.04.2016. - ČESTITKA NAČELNIKA OPŠTINE I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE POVODOM VASKRSA
Povodom Vaskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti i sveštenstvu čestitku su uputili načelnik opštine Mile Zlojutro i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić. U čestitki se navodi: "U ime Opštine Kozarska Dubica i lično ime, upućujemo najiskrenije čestitke! Neka Vam ovaj praznik donese mir, zdravlje i sreću, te da proslavite sa najmilijima. Kao simbol vječnog života, ljubavi, nade i jedinstva želimo da ovaj veliki Dan probudi i održi snagu koja je potrebna da se sačuvaju porodične vrijednosti, uzajamna ljubav, poštovanje, tradicija i podstakne angažman za dobrobit svakog čovjeka i društva u cjelini. Čestitamo vam praznik, uz tradicionalne pozdrav- Hristos Voskrese!"
30.04.2016. - ČESTITKA NAČELNIKA OPŠTINE I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE POVODOM MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA- 1. MAJA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić povodom 1. mаjа – Međunаrodnog prаznikа rаdа uputili su čestitku predstаvnicimа sindikаtа, rаdnicimа i ostalim sugrađanima.
„Svim Dubičanima čestitаmo Međunаrodni prаznik rаdа - 1. mаj i želimo da ovogodišnje obilježavanje ovog datuma donese nagovještaj boljih dana za sve radnike i građane.
Međunarodni praznik rada i ove godine dočekujemo suočeni sa izazovima svjetske ekonomske i finansijske krize, koja svakako utiče i na prilike u našem društvu.
Uprkos teškoj situaciji nastojaćemo i dalje da stvorimo uslove zа nove investicije i nova zаpošljаvаnja i da na taj način, radeći zajedno, krenemo putem oporavka i napretka“, nаvedeno je u čestitki.
27.04.2016. - ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Povodom obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica, u Domu kulture održana je svečana sjednica Skupštine opštine uz prigodan kulturno-umjetnički program.
Na svečanosti su pored opštinskih zvaničnika i odbornika Skupštine opštine, prisustvovali gosti iz bratskih opštine, predstavnici susjednih opština i ostali gosti iz svih javnog, političkog i vjerskog života opštine.
“Ovo je najznačajniji datum koji se obilježava u Kozarskoj Dubici, danas je 71.godina kako su fašističke snage istjerane iz ovog grada”, izjavio je načelnik opštine Mile Zlojutro. On je rekao da je Kozarska Dubica poslije Drugog svjetskog rata bila zgarište, posebno dubička sela. “Ovaj narod je znao da izađe kao pobjednik i tada, izaći će i iz ovih ekonomskih nedaća”,naglasio je Zlojutro i dodao da je naša opština danas srednje razvijena opština, koja još nije dostigla nivo razvijenosti koji je imala do 1991.godine.
Proslavi Dana opštine prisustvovali su predstavnici iz bugarskog grada Etropole, a predstavnici bratske opštine Bela Palanka nisu ove godine sa nama zbog izbornih dešavanja u Srbiji, rekao je poslanik u Narodnoj Skupštini RS Darko Banjac.
“U Kozarskoj Dubici u toku su mnogi značajni projekti, i tim tempom sa proširenim timom nastavićemo i narednih godina”, naglasio je Banjac.
Svečanoj sjednici prisustvovao je i general Momir Zec, kome je prošle godine uručeno priznanje počasnog građanina Kozarske Dubice.
“To priznanje dobio sam za 1995. godinu kada je trajala agresija na naše prostore, ali to priznanje ne odnosi se samo na mene, nego i na narod Dubice i sve borce koji su uspjeli da odbrane širi prostor Kozare i da spriječe ponavljanje istorije iz 1941. godine kada je ovdje stradalo 62 odsto stanovništva od gotovo istog agresora”, naveo je Zec.
U umjetničkom dijelu programa ove manifestacije nastupali su kamerni mješoviti hor Srpskog pjevačkog društva "Višnjić", Odjeljenje muzičke škole Branko Smiljanić, učenica dubičke gimnazije Dajana Balaban i folklorna sekcija “Una”.
Svečanoj sjednici Skupštine opštine prethodilo je održavanje tradicionalne i 50. po redu sportske manifestacije „Trke oslobođenja“, koje su ove godine okupile 400 učesnika u devet kategorija, a uprkos lošem vremenu organizovano je 18 trka. Nagrade, diplome i zahvalnice prvoplasiranima učesnicima uručili su zvaničnici opštine Kozarska Dubica.
27.04.2016. - OBILJEŽAVANJE DANA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA, POLOŽENI VIJENCI NA TRGU NARODNIH HEROJA
U Kozarskoj Dubici danas se obilježava Dan opštine – 27. april, u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine u Drugom svjetskom ratu, a tim povodom kod spomen-obilježja u gradskom parku na Trgu narodnih heroja dužnu poštu stradalim Dubičanima odali su opštinski zvaničnici i gosti.
Vijence su položili narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac, delegacija opštine Kozarska Dubica, načelnik opštine Mile Zlojutro, zamjenik načelnika Dragan Jaćimović i predsjednik Skupštine Milovan Barišić, predstavnici bratske opštine iz Bugarske, zatim delegacija opštinskog SUBNOR-a i Boračke organizacije Kozarska Dubica.
Vijence na spomen-obilježje na Trgu narodnih heroja položile su i delegacije političkih partija, kao i delegacija Opštinskog Crvenog krsta.
Platane u gradskom parku i spomen obilježje podignuto u znak sjećanja na ustaški masakr 1944. godine, kada su ustaše na ovom mjestu objesili 17 Dubičana antifašista, samo su jedno od brojnih mjesta i obilježja, koja svjedoče o strahotama Drugog svjetskog rata.
“Ovo je najznačajniji datum u novijoj istoriji Kozarske Dubice koja je u drugom svjetskom ratu jedno od najstradalnijih mjesta u Evropi. Dubica je u blizini Jasenovca u kome je u Drugom svjetskom ratu bio zloglasni koncentracioni logor , a u kome je masovno stradao srpski narod”, izjavio je potpredsjednik Opštinskog SUBNOR-a Milorad Bukva.
Kozarska Dubica je jedna od opština koja je oslobođenje 27. aprila 1945. godine dočekala sa upola manjim brojem stanovnika nego s početka Drugog svjetskog rata, a od od 33.149 stanovnika živote je izgubilo 17.691 ili 53 odsto ukupnog stanovništva.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da se Kozarska Dubica danas sjeća svojih postadalih sugrađana i kroz niz manifestacije kojim se obilježava Dan opštine.
„Ovdje smo danas da se sjetimo crnih dana za Kozarsku Dubicu, jer je na ovom mjestu dubička mladost ubijana samo zato što su mislili drugačije, a ova imena koja su uklesana na spomen obilježju moraju ostati vječna uspomena“, rekao je Zlojutro.
Obilježavanje 27. Aprila- Dana opštine Kozarska Dubica biće nastavljeno danas u poslijepodnevnim časovama, kada će se održati jubilarna 50. Po redu Trka oslobodjenja, dok će u večernjim časovima biti održana svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica.
25.04.2016. - PRIPREME ZA OBILJEŽAVANJE DANA OPŠTINE TEKU PO PLANU
Obilježavanje Dana opštine Kozarska Dubica, 27. aprila, počeće ujutru u 9.00 časova kada će delegacije položiti vijence na spomen obilježje u gradskom parku koje je podignuto u pomen stradalima u Drugom svjetskom ratu, potvrđeno je na sastanku Organizacionog odbora.
Ovim povodom na Dan opštine u popodnevnim časovima sa početkom u 17 časova biće održana 50., jubilarna, "Trka oslobođenja".
Najboljim učesnicima dječijeg vrtića i osnovnih škola biće uručene medalje i diplome, a srednjoškolcima pehari, dok će najboljim seniorima biti uručene i novčane nagrade.
U večernjim časovima u Domu kulture u prisustvu gostiju biće održana svečana sjednica Skupštine opštine uz prigodan kulturno-umjetnički program.
Na svečanosti će prisustvovati gosti iz bratskih i susjednih opština i ostali gosti iz svih sfera javnog, političkog i vjerskog života opštine.
Za umjetnički dio programa zaduženo je Javno preduzeće "Centar za informsanje i kulturu", a učešće će uzeti Kamerni mješoviti hor Srpskog pjevačkog društva "Višnjić", Odjeljenje muzičke škole Branko Smiljanić, učenica dubičke gimnazije Dajana Balaban i folklorna sekcija "Una".
Organizacionim odborom predsjedava načelnik opštine Mile Zlojutro, a ostali članovi su predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić, predstavnici Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Odjeljenja za opštu upravu, JP "Centar za informisanje i kulturu" i Turističke organizacije.
22.04.2016. - POLOŽENI VIJENCI NA PLATOU SPOMEN-PODRUČJA DONJA GRADINA
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac položio je danas vijenac na platou Spomen-područja Donja Gradina povodom obilježavanja Dana sjećanja na proboj jasenovačkih logoraša, koji se dogodio na današnji dan 1945. godine.
"Samo u Jasenovcu ubijeno je više od 700.000 ljudi, među kojima je veliki broj djece. Zbog toga bi trebalo da pošaljemo poruku da će se o Donjoj Gradini pričati jer mogu slobodno da kažem da se o Donjoj Gradini i Jasenovcu ćutalo, odnosno da se o njima znalo samo u okviru granica bivše SFRJ", rekao je Banjac u Donjoj Gradini.
On je naglasio da bi 8. maja sa centralne manifestacije obilježavanja 71. godine od stradanja žrtava ustaškog genocida, trebalo poslati jasnu i glasnu poruku o Donjoj Gradini i Jasenovcu koja mora da izađe van granica Balkana.
"Zločinac je imao ime i prezime, kao što je i žrtva imala ime i prezime. Ovdje je stradao srpski narod i mi to moramo da prezentujemo", naglasio je Banjac i ponovio da je srpski narod drugi po stradanju u Drugom svjetskom ratu. On je najavio da će sa ovim ciljem u Narodnoj skupštini Republike Srpske biti formiran odbor za Donju Gradinu, te da će naredne godine početi izgradnja memorijalnog centra.
Banjac je istakao da Donje Gradina mora da bude izdvojena posebnim statusom od drugih institucija kulture u Republici Srpskoj, te da bi istina o ovom stratištu, uz pomoć Vlade Srbije, trebalo da bude bazirana na činjenicama i da kao takva bude i prezentovana.
Vijence u Donjoj Gradini položila je i delegacija opštinske organizacije SUBNOR-a Kozarska Dubica.
"Suština proboja jasenovačkih logoraša bila je da istina izađe iz logora Jasenovac, da javnost i svijet saznaju šta se tu dešavalo. Prije proboja, o logoru su se pričale razne priče - da je to radni ili privremeni logor", rеkao je član Predsjedništva SUBNOR-a opštine Kozarska Dubica Ostoja Zlokapa.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi