V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

04.02.2016. - POČINJE IZGRADNJA SPOMEN-OBILJEŽJA U MJESNOM PODRUČJU AGINCI
Na osnovu programa i odluke predsjedništva Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica u mjesnoj boračkoj organizaciji Aginci počele su aktivnosti na izgradnji spomen-obilježja poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata – potvrdio je načelnik Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu opštine Kozarska Dubica i predsjednik Skupštine opštinske Boračke organizacije Dušan Drljić.
On je precizirao da je tim povodom u prostorijama Opštinske boračke organizacije 2. februara ove godine održan sastanak kojem su prisustvovali načelnici tri Odjeljenja u opštinskoj upravi Kozarska Dubicai i predstavnici mjesne boračke organizacije Aginci.
"U skladu sa ranije usvojenim odlukama, razmatrane su mogućnosti u vezi započinjanja radova na izgradnji spomen-obilježja u mjesnoj boračkoj organizaciji Aginci, a prisutni su se usaglasili da radovi na izgradnji tog spomen-obilježja počnu odmah, jer je finansijska konstrukcija načelno obezbjeđena", izjavio je Drljić.
On je naveo da će radovi na izgradnji spomen obilježja u Agincima biti finansirani sredstvima Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Opštinske boračke organizacije, opštine Kozarska Dubica i pojednica – predstavnika privrednih subjekata sa mjesnog područja Aginci i mještana, koji će učestvovati u toj aktivnosti.
03.02.2016. – NAJAVA: SUTRA O OSNIVANЈU ZAVIČAJNOG MUZEJA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
U mjesnom domu u Knežici u opštini Kozarska Dubica, sutra će biti održan sastanak o inicijativi za osnivanje Zavičajnog muzeja opštine Kozarska Dubica, a na osnovu zaključka koji je prethodno usvojila Skupština opštine.
Iz opštinske uprave Kozarska Dubica potvrđeno je namjera da muzej bude smješten upravo u Knežici u Domu kulture, čiji su vlasnici SUBNOR i Zemljoradnička zadruga "Knežica", a muzejska postavka u značajnom obimu obuhvatala bi istorijsku građa iz Narodno-oslobodilačke borbe.
Sastanku, koji je planiran u 13.00 časova, prustvovaće načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro sa saradnicima, a očekuje se i dolazak pomoćnika ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duška Milunovića.
01.02.2016. - SPORTSKE ORGANIZACIJE PREDLOŽILE 15 KANDIDATA ZA IZBOR NAJBOLjEG SPORTISTE
Organizacioni odbor manifestacije "Izbor sportiste godine" utvrdio je danas konačan program ovogodišnje manifestacije, koja će biti održana u petak, 5. februara u 19.00 časova u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.
Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica potvrdio je da su u predviđenom roku sportske organizacije dostavile prijedloge kandidata i sportskih kolektiva, na osnovu kojih će petočlani žiri izabrati najboljeg sportistu opštine Kozarska Dubica u 2015. godinu, najbolju sportsku ekipu, mladi sportski talenat, te najboljeg trenera i sportskog radnika.
Tica je precizirao da su sportske organizacije podnijele 15 prijedloga za izbor sportiste godine, dok je devet kandidata predloženih za izbor mladog sportiste talenta.
Šest sportskih ekipa predloženo je za izbor najbolje ekipe, četiri sportske organizacije kandidovale su tri kandidata za najuspješnijeg sportskog radnika, a između šest kandidata, žiri će izabrati najuspješnijeg trenera.
"Sva potrebna dokumentacija i prijave dostavljene su petočlanom žiriju, koji će danas održati prvi radni sastanak, na kojem će evaluirati pristigle prijedloge", izjavio je Tica i dodao da je za predsjedika ovogodišnjeg žirija za izbor sportiste godine izabran Dragan Jaćimović.
Za najuspješnije sportiste opštine Kozarska Dubica i najbolju sportsku ekipu obezbjeđene su novčane nagrade, pehari i poklon bon.
Pokrovitelj 45. po redu "Izbora sportiste godine" je opština Kozarska Dubica, a za programski dio manifestacije zaduženo je Javno preduzeće "Centar za informisanje i kulturu" Kozarska Dubica.
28.01.2016. - POTPISAN UGOVOR O IZVOĐENJU RADOVA U DRUGOJ FAZI IZGRADNJE VODOVODNOG SISTEMA
U opštini Kozarska Dubica danas je ozvaničen početak realizacije druge faze projekta "Rekonstrukcija vodovodnog sistema Kozarska Dubica", čija je ukupna vrijednost 2.244.515 KM.
Ugovor, kojim su definisani predstojeći radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u gradskom području opštine Kozarska Dubica, te radova na prespajanju u jedinstveni vodovodni sistem "Komlenac" naselja Draksenić, Demirovac, Gradina i Međeđa, potpisali su načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i direktor za tehnička pitanja u preduzeću "Integral inženjering" a.d. Laktaši Dragan Jevtović, u prisustvu predstavnika Ministarstva finansija Republike Srpske i opštinskih zvaničnika.
"Mi smo danas potpisali ugovor sa izvođečem radova, koji je izabran na međunarodnom javnom konkursu, a ja se nadam da će i vrijeme dozvoliti da poslovi što prije počnu i budu završeni u krećem od projektovanog roka od 18 mjeseci", izjavio je Zlojutro.
On je podsjetio da je u Kozarskoj Dubici uspješno završena prva faza projekta "Komlenac", na osnovu koje građani te opštine napokon piju zdravu vodu sa novog izvorišta.
"Danas smo razgovarali sa predstavnicima Ministarstva finansija i o mogućnostima da što prije započne i treća faza projekta, koja podrazumijeva izgradnju novog vodovoda sa Jezerina do Knežice", potvrdio je Zlojutro. On je naveo da su sve faze projekta izgradnje novog sistema vodosnabdijevanja u Kozarskoj Dubici ukupno vrijedne oko 12 miliona KM.
Šef tima za upravljanje projektom "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske" i pomoćnik ministra u Ministarstvu finansija Republike Srpske Radmila Mihić izjavila je da je Kozarska Dubica jedna od 24 opštine koje trenutno participiraju u tom projektu, koji je od strane Evropske investicione banke ocijenjen kao jedan od najbolje upravljanih projekata na Balkanu.
"Zbog velikih problema u vodosnabdijevanju, koje je opština Kozarska Dubica iskazala odmah na početku realizacije tog projekta, ova opština je jedna od prvih u kojoj započinje i druga faza realizacije, što je rezultat dobre saradnje i inicijative i dokazuje da je Kozarska Dubica potpuno svjesna svog problema u vodosnabdijevanju", naglasila je Mihićeva. Ona je navela da se od izvođača radova očekuje maksimalan kvalitativni nivo i poštovanje predviđenih rokova.
27.01.2016. - POZITIVNO PRIHVAĆENO IDEJNO RJEŠENJE BUDUĆEG MEMORIJALNOG CENTRA U DONJOJ GRADINI
Vršilac dužnosti direktora Javne ustanove Spomen područje "Donja Gradina" Tanja Tuleković izjavila je danas da su zaposleni u spomen-području pozitivno iznenađeni idejnim rješenjem budućeg Memorijalnog centra Donja Gradina, čiji je autor profesor Slobodan Maldini.
"Spomen područje godišnje posjeti između 10.000 i 12.000 hiljada posjetilaca i važno nam je da ovdje imamo muzej i sve prateće objekte, te da organizujemo jednu izložbu, koja će biti stalna postavka da bi konačno mogli dokazati da se ovdje zaista dešavao zločin-genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima" izjavila je novinarima Tulekovićeva.
Ona je navela da je Donja Gradina jedinstveno mjesto po zločinu u Drugom svjetskom ratu i naglasila da to mjesto mora konačno imati stalnu postavku kako bi se taj zločin predstavio svjetskoj javnosti.
Tulekovićeva je najavila da će do kraja ove godine biti raspisan tender za izvođača radova, a da bi naredne godine mogli bi početi radovi na izgradnji Memorijalnog centra Donja Gradina.
Vlada RS prihvatila je nedavno idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje Memorijalnog centra u Spomen- području Donja Gradina, autora Slobodana Maldinija, a u povodu obilježavanja 27. januara – Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta u Narodnoj biblioteci u Kozarskoj Dubici izloženi su naslovi izdavačke djelatnosti Javne ustanove Spomen područje "Donja Gradina".
27.01.2016. - BANJAC: UČITI MLADE GENERACIJE O STRADANJU SRBA
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac položio je danas vijenac na platou Spomen područja Donja Gradina, odajući poštu nevino stradalim žrvama ustaškog zločina genocida u zloglasnom koncentracionom logoru Jasenovac.
"Srpski narod je drugi po stradanju u konc-logorima u Drugom svjetskom ratu, a samo u zloglasnom ustaškom logoru Jasenovac umoreno je na različite načine više od 500.000 Srba, odnosno 700.000 nevinih žrtava srpske, romske i jevrejske nacionalnosti", izjavio je novinarima Banjac.
On je istakao i činjenicu da je u ustaškom logoru Jasenovac tokom Drugog svjetskog rata stradao veliki broj djece, te da su zločinci koristili specifično oružje - "srbosjek" , kojim su ubijali svoje žrtve.
"Jasenovca, Donje Gradine i nevinih žrtava treba da se sjetimo svakog dana, da našu djecu, mlade generacije od Trebinja do Novog Grada, kao i one Srbe koji žive van Republike Srpske, učimo o stradanju srpskog naroda, te pamtimo zločine i zločince kojima se znaju imena i prezimena", poručio je Banjac.
On je dodao da su Srbi narod koji zna da prašta, ali da ne smije zaboraviti zločince i nevine žrtve.
"Donja Gradina je mjesto koje nas podsjeća na prošlost, mjesto na kojem moramo mladim pokoljenjima prenositi istinu šta se tu desilo", istakao je Banjac.
Na osnovu rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih nacija iz 2005. godine, danas se obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta.
27.01.2016. – NAJAVA: POTPISIVANJE UGOVORA O IZVOĐENJU RADOVA U DRUGOJ FAZI IZGRADNJE VODOVODNOG SISTEMA "KOMLENAC"
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i direktor za tehnička pitanja u preduzeću "Integral inženjering" a.d. Laktaši Dragan Jevtović potpisaće sutra ugovor o izvođenju radova prema projektu "Rekonstrukcija vodovodnog sistema Kozarska Dubica – Faza II", čija je ukupna vrijednost 2.244.515 KM.
Ugovorom je predviđeno izvođenje radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u gradskom području opštine Kozarska Dubica, te prespajanje u jedinstveni vodovodni sistem "Komlenac" dijela naselja Draksenić, Demirovac, Gradina i Međeđa.
Potpisivanje ugovora biće izvršeno u 13.00 časova u kabinetu načelnika opštine Kozarska Dubica, a sastanku će prisustvovati i predstavnik Ministarstva finansija Republike Srpske Bojan Macura.
27.01.2016. - SVETOSAVSKA AKADEMIJA U DOMU KULTURE
U Domu kulture u Kozarskoj Dubici sinoć je održana tradicionalna Svetosavska akademija, čiji sadržaj je činio dramski prikaz legende iz djetinjstva Rastka Nemanjića i muzički program koji su izveli učenici svih obrazovnih ustanova u našoj opštini.
"Osnovna škola `Sveti Sava` domaćin je ovogodišnje Svetosavske akademije, kojom sve obrazovne ustanove u Kozarskoj Dubici obilježavaju školsku slavu posvećenu najvećem srpskom svetitelju i prosvjetitelju Svetom Savi", rekao je direktor te škole Bogdan Marelj. On je dodao da su u pripremi programa Svetosavke akademije učestvovali učenici svih osnovnih škola u Kozarskoj Dubici, te učenici Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla", kao i polaznici Osnovne muzičke škole ''Branko Smiljanić''. Nastavnik srpskog jezika i književnosti u OŠ "Sveti Sava" Nevzeta Marin rekla je da učenici rado učestvuju u pripremi i programu Svetosavske akademije, koja je postala tradicija u Kozarskoj Dubici.
"Već od početka školske godine počinjemo sa prikupljanjem materijala, razgovaramo i pripremamo program akademije, a ove godine smo pripremili dramski prikaz legende o Svetom Savi iz perioda njegovog djetinjstva", navela je Marinova. Ona je dodala da predstava nosi naziv "Zlatno jagnje", jer se Sveti Sava u djetinjstvu bojao vukova, ali mu se uz božiju pomoć ukazalo zlatno jagnje, koje ga je ohrabrilo da prevlada svoj strah. Marinova je naglasila da su učenicima OŠ "Sveti Sava" u pripremu programa pomogli učenici OŠ "Majka Knežopoljka", "Vuk S. Karadžić", a da su u program akademije uključeni i učenici Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla". Nastavnik muzičke kulture u OŠ "Sveti Sava" Igor Ćibić izjavio je da dramski dio programa Svetosavke akademije upotpunjuje hor te i OŠ "Vuk Stefanović Karadžić", nastup solo izvođača na gitari Emilije Arsenić i solo glas učenice Marije Gajić.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi