V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

10.05.2010. - Proglašeni najbolji likovni i literarni radovi rađeni na temu "Sjećanje na nevine žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac“
U petak su u Spomen-području Donja Gradina proglašeni najbolji likovni i literarni radovi rađeni na temu "Sjećanje na nevine žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac“.
Izložba najboljih likovnih i literarnih radova učenika iz svih srednjih i osnovnih škola u Republici Srpskoj organizovana je šestu godinu za redom povodom obilježavanja godišnjice stradanja žrtava ustaškog genocida, a radovi si izabrani na osnovu konkursa koji su objavili Prosvjetno-pedagoški zavod RS, Javna ustanova Spomen područje Donja Gradina i Institut Jasenovac iz Njujorka.
Novčane nagrade za najbolje obezbijedilo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske a pobjednicima je nagrade i diplome uručio načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz.
Za školske biblioteke uručene su knjige na temu Jasenovac i Donja Gradina, a prikazan je i dokumentarni film autora Sime Brdara pod nazivom „Krv i Voda“.
Treću nagradu za najbolje likovne radove u konkurenciji osnovnih škola podjelile su Milana Cinco iz škole „Srbija” sa Pala i Jovana Nikolić iz škole “Sveti Sava” iz Petrova, druga nagrada pripala je učenici Zorani Kozić iz škole „Vasa Čubrilović“ iz Gradiške, a prvu nagradu dobio je Mihajlo Klepić, učenika banjalučke škole „Branislav Nušić“.
U konkurenciji srednjih škola, treće mjesto za najbolji likovni rad pripalo je Nikolini Nikodinović učenici banjalučke Gimnazije, drugo učenici Srednje građevinske škole iz Banjaluke Tamari Popadić, a prva nagrada pripala je učenici Gimnazije iz Novog Grada Nikolini Kolundžija.
Prvonagrađena za najbolji literarni rad u konkurenciji osnovnih škola je Milica Kovačević, iz škole “Jovan Dučić”, Istočna Ilidža.
Rad učenika prijedorske gimnazije Nemanje Brdara proglašen je za najbolji literarni rad u konkurenciji srednjih škola.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi