V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

12.05.2010. - Potpisan sporazum o realizaciji projekta vrijednog 364 000 KM
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Ranko Škrbić i Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica potpisali su danas sporazum o realizaciji projekta rekonstrukcije centralne zgrade Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici.
“Ukupna vrijednost ovog projekta koji je podržan od strane Svjetske banke je 364 000 KM, a od čega je opština Kozarska Dubica izdvojila preko 100 000 KM, a Ministarstvo zdravlja, odnosno Vlada RS 250 000 KM. Ovim sredstvima će biti rekonstruisana glavna zgrada Doma zdravlja u Dubici i ovo nije sve jer uskoro, nakon potpisivanja ovog sporazuma i nakon početka radova, ulazimo u narednu fazu za što smo iz razvojnog programa izdvojili 250 000 KM za dovršetak radova u samom Domu zdravlja i za terenske ambulante koje pripadaju Domu zdravlja”, rekao je ministar Škrbić nakon potpisivanja sporazuma. On je pecizirao da je plan da do polovine septembra, odnosno u roku od 90 dana nakon potpisivanja ugovora, kako je to definisano sporazumom, izvođač radova završi sve radove i preda na upotrebu ovaj centralni objekat. “Ukupna ulaganja za zdravstvo na teritoriji opštine Dubica do ovog trenutka, u zadnje 4 godine, su bile 440 000 KM. U ovoj godini, računajuću adaptacije i rekonstrukcije koje su planirane i opremu koju planiramo da implementiramo u objekte, će biti uloženo oko milion KM”, precizirao je Škrbić.
Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog sporazuma i najavio u narednom periodu dodatno uređenje kruga Doma zdravlja, zatim ambulanti porodične medicine u selima Knežica i Demirovac, a što će biti finansirano iz razvojnog programa Vlade RS i iz sredstava opštinskog budžeta.
“U narednoj godini mi planiramo da se započne rješavanje pitanja ambulanti u selima Slabinja, Sreflije kao i u drugim nekim mjesnim zajednicama, što je utvrđeno Odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica. Danas je veoma bitno pitanje Instituta “Mlječanica”. Imamo najavu resornog ministarstva koje je osnivač ovog Instituta da su veoma vjerovatna dodatna ulaganja u sam kompleks Instituta kojim bi on trebao pored svog zdravstvenog dijela da ima i jedan rekreativni turistički kapacitet”, rekao je Jauz i dodao da kada je riječ o sferi zdravstva u Kozarskoj Dubici mora da pohvali rad Doma zdravlja i kompletno rukovodstvo ove ustanove.
Radenko Reljić direktor dubičkog Doma zdravlja je istakao da u zadnjih 50 godina nisu ulagana sredstva u centralni objekat ove ustanove. “Unazad dvije godine imamo već drugu posjetu resornog ministra koji podržava naše projekte i to će u svakom slučaju doprinijeti kvalitetnijem pružanju zdravstvene zaštite i stvoriti kvalitetnije uslove za rad. Mi, zasada, imamo dvije lokalne ambulante to su Knežica i Međuvođe u koje, takođe, ništa nije ulagano preko 50 godina i najavljena rekonstrukcija, odnosno ulaganje, će biti od velikog značaja”, rekao je Reljić i podsjetio da ovaj Dom zdravlja ima registrovanih 34 000 pacijenata i ukupno 16 timova porodične medicine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 6-2
  Da li ste zadovoljni dinamikom modernizacije puteva i ulica na podrucju opštine Kozarska Dubica?

  Da
  Ne
  Anketa 6-1
  Da li placate komunalnu naknadu?

  Da
  Ne