V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

Potpisani ugovori o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu opštine
Danas su potpisani ugovori između 23 poljoprivredna proizvođača i opštine Kozarska Dubica o zakupu 56 hektara poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi u vlasništvu opštine.
Prema riječima Dragana Mataruge načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti ovo je prvi slučaj da se potpisuje ovakva vrsta ugovora, a sve s ciljem da se obradivo zemljište iskoristi i ustupi poljoprivrednim proizvođačima.
“Na osnovu ovog ugovora poljoprivredni proizvođači su dobili zemlju u zakup na deset godina. Oni, osim što su dobili neophodno zemljište za obradu, mogu od sada da ostvaruju i podsticaje od strane resornog ministarstva kako bi proširivali dalje svoju proizvodnju”, rekao je Mataruga i dodao da se na ovaj način nastavlja rješavanje pitanja poljoprivrednog zemljišta za poljoprivredne proizvođače sa područja opštine, a koje je započeto protekle godine. Prema njegovim riječima poslije potpisivanja ugovora slijedi procedura uvođenja u posjed poljoprivrednih proizvođača. On je naglasio da je od ukupno 380 hektara zemljišta pod gazdinstvom opštine, zainteresovanost proizvođača bila samo za dodjeljenih 56 hektara jer je ostali dio zemljišta raspoređen na više različitih lokacija.
“Mi smatramo da je ovakav način dodjele zemljišta od izuzetnog značaja i da je i ranije trebalo uraditi isto. Ovo je samo nastavak svih aktivnosti koje radimo po pitanju rješavanja poljoprivrednog zemljišta”, rekao je Mataruga i podsjetio da je u toku 2009. godine blizu 1000 hektara u vlasništvu države putem koncesije i zakupa dodjeljeno poljoprivrednim proizvođačima, te da je ono čime se lokalna uprava ponosi činjenica da je svaki kvadrat zemljišta dodjeljen proizvođačima sa područja opštine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi