V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

24.05.2010. - Otvoren seoski put i osveštan hram
Proteklog vikenda u selu Brekinja otvorena je asfaltirana dionica puta u dužini od 1300 metara, te osveštan obnovljeni hram Uspenja Presvete Bogorodice.
Nino Jauz načelnik opštine je presjecanjem svečane vrpce otvorio asfaltirani put čije uređenje je počelo protekle godine.
“Ova dionica puta od 1.300 metara je nadovezana na ranije asfaltirani dio puta. Asfaltiranje ovog putnog pravca finansirano je iz opštinskog budžeta u skladu sa Programom sanacije i rekonstrukcije gradskih saobraćajnica i lokalnih puteva na području opštine”, rekao je Jauz i dodao da je radove izvodilo preduzeće “Sloga” iz Kozarske Dubice.
Jauz je podsjetio da je u proteklih godinu i po dana iz budžetskih sredstava opštine, zahvaljujući Vladi Republike Srpske, asfaltirano oko 35 kilometara lokalnih puteva.
“Za asfaltiranje nove dionice puta i za uređenje crkvenog dvorišta u Brekinji Opština Kozarska Dubica izdvojila je 210 000 KM. U narednom periodu na ovom području planirano je povezivanje asfaltiranih puteva u selima Pobrđani i Brekinja, a do kraja godine biće završeno asfaltiranje dva kilometara puta u Velikom Dvorištu, te puta u Malom Dvorištu”, rekao je Jauz.
U ovom selu, takođe, vladika banjalučki Jefrem je osveštao hram Uspenja Presvete Bogorodice i služio svetu arhijerejsku liturgiju. Izgradnja ovog hrama počela je prije 12 godina na mjestu nekadašnje crkve koja je porušena za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi