V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.05.2010. - Održan prvi “Gastro dan” u Kozarskoj Dubici
U ponedjeljak je na centralnom gradskom trgu u Kozarskoj Dubici održana po prvi put privredno-turistička manifestacija „Gastro dan 2010“ koju je otvorio ministar trgovine i turizna Republike Srpske Predrag Gluhaković.
Manifestaciju je organizovala Turistička organizacija opštine, a učestvovalo je sedamnaest izlagača kojima su povodom učešća uručene zahvalnice.
Prema riječima ministra Gluhakovića turistički potencijal Kozarske Dubice ima poseban značaj za Republiku Srpsku. „Ovaj prostor ima Instritut “Mlječanica”, jedno posebno lječilište na prostoru Republike Srpske i BiH, sigurno imamo jedan veliki resurs u vjerskom turizmu, a i ova lokalna zajednica ne zaostaje sa kapacitetima i resursima u pogledu lovnog i ribolovnog turizma”, rekao je Gluhaković. On je podsjetio da Kozarska Dubica ima i granični prelaz koji treba prekategorizovati čime će se stvoriti još bolji uslovi za razvoj ove lokalne zajednice.
On je istakao da je u privrednom i trgovinskom smislu Kozarska Dubica prepoznatljiva po mljekarskoj industriji, te da je namjera resornog ministartva Vlade RS da lokalnu zajednicu ispromoviše na pravi način i predstavi sve njene kapacitete i resurse.
"Siguran sam da menadžment lokalne zajednice ima jasnu viziju razvoja, koja će rješavanjem infrastrukture i ostalih pitanja u pogledu privrede i drugih grana, uz pomoć Vlade RS i njenih kreditnih linija ići u pravcu razvoja", rekao je Gluhaković.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz izjavio je da grad ima značajne potencijale u oblasti lovnog, ribolovnog, vjerskog, banjskog i etno turizma.
"Do sada nismo imali razvijene kapacitete da bismo uopšte pravili neku turističku ponudu, međutim, izgradnjom hotela " Zepter“, čije otvaranje je najavljeno za dva mjeseca, dobićemo adekvatne smještajne kapacitete", rekao je Jauz i dodao da će turističku ponudu opštine dodatno obogatiti najavljeno ulaganje u Institut "Mlječenica" i razvoj etno turizma na kojem će insistirati lokalna zajednica.
"Turističku ponudu treba uređivati što više sa domaćim resursima i zbog toga se odlučujemo u pravcu etno turizma gdje bismo od domaćih proizvođača kroz etno, kulturne i druge vidove sadržaja jačali domaće proizvođače", objasnio je Jauz.
U sklopu manifestacije, a u prisustvu brojnih građana, izveden je prateći kulturno-umjetniči program.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 6-2
  Da li ste zadovoljni dinamikom modernizacije puteva i ulica na podrucju opštine Kozarska Dubica?

  Da
  Ne
  Anketa 6-1
  Da li placate komunalnu naknadu?

  Da
  Ne