V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.05.2010. - Vatrogasna jedinica dobila novo terensko vozilo i čamac sa opremom za spašavanje na vodi
Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici u Kozarskoj Dubici uručeno je novo terensko vozilo i čamac sa opremom za spašavanje na vodi.
Vozilo i čamac su obezbijedili Vatrogasni savez Republike Srpske i opština Kozarska Dubica, a ukupna vrijednost ove donacije iznosi 55 000 KM.
Nino Jauz načelnik opštine je istakao da je veoma bitno da bezbijednost građana bude na visokom nivou i da se, obzirom na sam sistem bezbijednosti u Republici Srpskoj, dužna pažnja mora posvetiti civilnoj zaštiti i vatrogasnim jedinicama.
“Upravo s tim ciljem mi nastavljamo sa stvaranjem najboljih uslova za rad i jačanjem u pogledu tehnike i ljudstva u Odsjeku Civilne zaštite i u Profesionalnoj vatrogasnoj jednici. Dubici je nedostajao sistem spašavanja na vodi i ovaj čamac će da omogući rad ljudima koji su obučeni i osposobljeni za spašavanje na vodi”, rekao je Jauz i dodao da je, takođe, u cilju stvaranja boljih uslova za rad Regulacionim planom grada predviđeno da se Vatrogasni dom iz centra grada zbog nepogodnosti za brze intervencije preseli uz magistralni put. Milan Zlokapa komandir Profesionalne vatrogasne jedinice u Kozarskoj Dubici rekao je da je nova oprema uveliko unaprijedila rad dubičkih vatrogasaca. On je napomenuo d aovoj službi još nedostaju takozvane motorne ljestve za spašavanje prilikom požara na stambenim zgradama, kao i prostor za održavanje fizičke spremnosti pripadnika jednice.
Prema riječima Đure Trbaraca šefa opštinskog Odsjeka Civilne zaštite za upravljanje čamcem sa opremom za spašavanje na vodi osposobljeno je 13 vatrogasaca.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi