V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.05.2010. - Ministar Čađo posjetio opštinu Kozarska Dubica
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo posjetio je danas opštinu Kozarska Dubica i obišao novu lokaciju za izdavanje ličnih dokumenata koja je vraćena u prostor Policijske stanice.
On je ovom prilikom istakao da lokalna zajednica i ministarstvo imaju čime da se ponose jer je ova opština jedna od rijetkih koja ima instaliran video-nadzor koji je već pokazao sve elemente koji ga čine korisnim i isplativim. “Zahvaljujući video-nadzoru u Kozarskoj Dubici su u skorijem periodu otkriveni izvršioci nekoliko krivičnih djela. To je jedan značajan korak u dizanju nivoa bezbjednosti u samom gradu i na području cijele opštine. Osim toga imao sam priliku da obiđem prostor za izadvanje ličnih dokumenata koji je, takođe, doveden u jednu funkciju koja je primjerena 21. vijeku i tako građani na jedan civilizovan način mogu da zadovolje svoje potrebe koje ispunjava Ministarstvo unutrašnjih poslova”, rekao je Čađo.
On je istakao da je ovom prilikom kao član Vlade Republike Srpske na sasatnku sa načelnikom opštine Ninom Jauzom razgovarao i o drugim pitanjima koja se tiču rada lokalne samouprave. “Ohrabren sam onim što je rukovodstvo ove lokalne zajednice u proteklom vremenu učinilo, počevši od stvaranja pretpostavki da se urade projekti i pripremi sve ono što je potrebno za realizaciju vrlo ozbiljnih projekata, od kojih je jedan od najvitalnijih za šire područje opštine izgradnja vodovoda koji treba da pokriva sjeverozapadni dio opštine. Mnogi projekti na području opštine su, zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom zajednicom, realizovani uz pomoć Vlade i siguran sam da će Vlada imati sluha kada su u pitanju i drugi projekti. Imajući ovo sve u vidu građani Dubice mogu sa optimizmom da čekaju blisku i dalju budućnost”, rekao je Čađo. Nino Jauz načelnik opštine je rekao ovom prilikom da je bezbjedonosna situacija ne samo u gradu nego na području cijele opštine na visokom nivou. “Moram da istaknem osjetljivost samim tim što je Kozarska Dubica pogranična opština koja ima dva granična prelaza i samim tim tranzitno smo područje. Danas smo na neki način izvršili promociju video-nadzora koji je u funkciji već unazad dva do tri mjeseca. Video-nadzorom je pokriveno 12 tačaka, između ostalog to su školska dvorišta, Sportska dvoran, vjerski objekti, značajnije raskrsnice u gradu i svi ulazi u grad sa ukupno 19 kamera. U saradnji sa policijskom stanicom već je riješeno nekoliko težih i lakših kriminalnih djela i krađe. Zahvaljujući kamerama djeluje se i preventivno i ipak sada se građani mogu osjećati bezbjednije nego što sau bili prije”, istako je Jauz i dodao da je otkrivenost krivičnog djela u Kozarskoj Dubici 76 odsto.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 6-2
  Da li ste zadovoljni dinamikom modernizacije puteva i ulica na podrucju opštine Kozarska Dubica?

  Da
  Ne
  Anketa 6-1
  Da li placate komunalnu naknadu?

  Da
  Ne