V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

31.05.2010. - Fond za razvoj u ovoj godini vrijedan 220 000 KM
Ovogodišnji Fond za razvoj opštine Kozarska Dubica, koji za generalni cilj ima poboljšanje poslovne klime na lokalnom nivou, a naročito u oblasti poljoprivrede i preduzetništva, vrijedan je 220 000 KM.

Program korištenja sredstava Fonda za razvoj danas su jednoglasno usvojili odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica, a raspodjela planiranih finansijskih sredstva biće usmjerena na kreditiranje privrednih subjekata kroz opštinski kreditno-garantni fond, obezbjeđenje direktnih posticaja zapošljavanju, podršku projektu revitalizacije zasada šljive, izdvajanjem za formiranje reprocentra u svinjogojstvu i podršku organizovanju Miholjdanskog sajma stoke.

"Prošlogodišnja iskustva govore da se ovakvim pristupom može omogućiti rast postojećih i osnivanje novih subjekata, što bi doprinijelo smanjenju nezaposlenosti i povećanju životnog standarda svih građana Kozarske Dubice", rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dragan Mataruga.

On je istakao da lokalna zajednica ima važnu ulogu u kreiranju povoljnijeg poslovnog okruženja, te da je namjera izvršene vlasti opštine Kozarska Dubica da obezbjeđenjem povoljih kreditnih i podsticajnih sredstava pruži konkretnu podršku razvoju poljoprivrede, otvaranju i rastu malih i srednjih preduzeća i samostalnih radnji na području opštine.

Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su juče Informaciju o stanju u privredi na području opštine za 2009. godinu, kao i Etički kodeks zaposlenih u Administrativnoj službi opštine Kozarska Dubica.

Pored više tačaka dnevnog reda iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa, na zasjedanju su usvojeni i izvještaji o radu i materijalno-finansijskom poslovanju Javne ustanove "Narodna biblioteka" i Dječijeg vrtića "Pčelica" za prošlu godinu, te Izvještaj o radu Lokalne agencije za razvoj.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi