V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

02.06.2010. - Privredni rast ostvariti formiranjem poslovne zone i razvojem poljoprivrede
Privredni rast i povećenje broja zaposlnih u Kozarskoj Dubici može se postići formiranjem poslovne zone i intenziviranjem poljoprivredne proizvodnje za koju postoje optimalni prirodni i drugi uslovi, izjavio je Nino Jauz načelnik ove opštine.
On je istakao da je projekat formiranja poslovne zone u Kozarskoj Dubici ušao u fazu da su stvoreni svi neophodni uslovi za početak infrastrukturnih radova, te potvrdio da rukovodstvo opštine svakodnevno razgovara sa potencijalnim investitorima.
"Poslovna zona treba da vrati našu opštinu na mjesto gdje je Kozarska Dubica po industrijskoj proizvodnji i broju zaposlenih bila u prijeratnom periodu", rekao je Jauz.
On je dodao da osnovu privrede te opštine i dalje treba da čini intenzivna poljoprivredna proizvodnja.
"Svaki fening uložen u poljoprivredu se isplati, te smo zbog toga insistirali i uspjeli da u saradnji sa nadležnim ministarstvom Vlade Republike Srpske rješimo problem dodjele i zakupa zemljišta proizvođačima sa područja naše opštine", rekao je Jauz.
On je istakao da opština može da kroz određene smjernice stimuliše ili destimuliše ulaganja, te da rješenje problema zaposlenosti na nivou RS i svake opštine pojedinačno zahtjeva viziju i strateški pristup.
Prema podacima Biroa za zapošljavanje opštine Kozarska Dubica, koji su sastavni dio Informacije o stanju u privredi na području ove opštine, zaključno s krajem prošle godine, na evidenciji nezaposlenih nalazi se ukupno 3 487 lica, od kojih 2 020 aktivno traži zaposlenje.

U istom periodu, prema evidenciji Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja, u opštini Kozarska Dubica zaposlen je 4 571 radnik.

Prema podacima iz godišnjih izvještaja, preduzeća i zadruge sa sjedištem registracije u Kozarskoj Dubici u prošloj godini ostvarila su prihode u iznosu od 204.102 928 KM, što je za 1,67 odsto manje u odnosu na uporedni period 2008. godine.

U privredi opštine Kozarska Dubica po godišnjem obračunu za prošlu godinu ostvarena je prosječna bruto zarada po radniku u iznosu od 859 KM, što je za 2,51 odsto više u odnosu na 2008. godinu, a manja za 28,6 odsto u odnosu na prosječnu bruto platu isplaćenu u RS.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi