V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

16.06.2010. - Počele pripreme terena za izgradnju botaničke bašte
U dvorištu Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u Kozarskoj Dubici počeli su radovi na uređenju terena za izgradnju botaničke bašte.
Botanička bašta će se nalaziti na površini od 7500 metara kvadratnih, a prvenstveno će koristiti đacima i školama sa područja opštine.
“Ovdje će se izvoditi nastava u prirodi i moći će se saditi razne biljne vrste u skladu sa projektom koji je izrađen i koji će biti prezentovan javnosti. Inače konstrukcija finansiranja za ovu botaničku baštu je takva da će manji dio sredstava izdvojiti opština, a veći dio donatorske organizacije. Zbog toga smo izradili projektnu dokumentaciju i već smo poduzeli neke aktivnosti da privučemo potencijalne donatore”, rekao je Miloš Ćibić načelnik Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove u Opštini Kozarska Dubica.
On je istakao da je ovakva zelena površina predviđena Regulacionim planom, te da je riječ o lijepom i ugodnom sadržaju koji se odlično uklapa u ambijent dvorišta osnovne škole i sportskog centra.
“Pored biljnih vrsta u botaničkoj bašti biće i drugih sadržaja. Izgradiće se fontana sa jednim malim jezerom za barsko bilje, staze, klupe i ljetnikovac koji će moći koristiti đaci za odvijanje nastave, kao i svi građani za odmor”, rekao je Ćibić.
Prema njegovim riječima izgradnja botaničke bašte je dugoročan projekat, a ove godine će se izvršiti priprema terena. “Komunalno preduzeće “Komunalac” koje izvodi prve radove je izvršilo košenje terena i uklanjanje divlje deponije koja se ovdje nalazila. Nakon ovoga će uslijediti obrada terena i ako bude mogućnosti na jesen ćemo krenuti sa prvim radovima u botaničkoj bašti”, rekao je Ćibić.
On je istakao da će botanička bašta znatno uljepšati ovaj prostor, obzirom da će zamijeniti divlju deponiju, a osim toga značaj je veći što će se u njoj uzgajati biljne vrste koje nisu karakteristične za ovo podneblje. “Prva ulaganja u ovaj projekat se kreću oko 6 000 KM, dok je za konačnu realizaciju neophodno mnogo više sredstava za što su neophodne donacije”, rekao je Ćibić.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi