V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

15.07.2010. - Kružni tok olakšao odvijanje saobraćaja
U Kozarskoj Dubici završeni su radovi na izgradnji prvog kružnog toka koji je uveliko olakšao odvijanje saobraćaja u gradu. Riječ je o jednom u nizu projekata koji se realizuju kako bi se poboljšalo odvijanje saobraćaja u gradu.
Prema riječima Miloša Ćibića načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stembeno komunalne poslove kružni tok je izgrađen na raskrsnici ulica Vojvode Putnika i Vidovdanske, a radovi na njegovoj izgradnji započeli su prije mjesec dana za šta je izdvojeno 24 000 KM.
“Raskrsnica na kojoj je izgrađen kružni tok bila je u saobraćajnom pogledu nepravilna, stvarale su se velike gužve posebno u ljetnom periodu i danima kada je aktuelna pijaca u gradu”, pojasnio je Ćibić. On je istakao da je iz tog razloga, takođe, urađeno i proširenje Vidovdanske ulice sa rednim parking mjestima kako bi se izbjegle gužve prilikom zaustavljanja, jer se u toj ulici nalaze trgovačke radnje, te da će se slična rekonstrukcija raditi u ulici Vojvode Putnika i u blizini zgrade suda.
”Izvršeni su radovi na spajanju dvije slijepe ulice kod graničnog prelaza i zahvaljujući tome saobraćaj se sada odvija bez zastoja u tom dijelu grada. Izgradnja kružnih raskrsnica potvrđeno daje dobre rezlutate jer povećavaju protočnost vozila pet puta u odnosu na standardne raskrsnice i zbog toga je predviđena gradnja još jednog kružnog toka na lokaciji u blizini zgrade opštine i gradskog parka”, rekao je Ćibić.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi