V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

06.08.2010. - Šteta od poplava 10. 169. 253 maraka
Ukupan iznos štete usljed poplava na području opštine Kozarska Dubica procijenjen je na 10. 169. 253 KM. Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dragan Mataruga je istakao da je u periodu maj-juni 2010. godine na području opštine Kozarska Dubica u nekoliko navrata bilo obilnih padavina i olujnog nevremena koji su izazvali izlijevanje riječica i potoka što je pruzrokovalo štete na stambenim i privrednim objektima, saobraćajnicama, poljoprivrednom zemljištu i usjevima.
“Štetu na poljoprivrednim usjevima prijavila su 1562 gazdinstva na površini od 5349 hektara. Nakon obilaska terena i utvrđivanja činjeničnog stanja Komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda utvrdila je štetu na poljoprivrednim usjevima u visini od 5. 627. 166 KM. Smatra se da su štete i veće, jer su obilne padavine prouzrokovale smanjenje prinosa poljoprivrednih kultura na cjelokupnoj površini opštine Kozarska Dubica, a ne samo na poplavljenim područjima”, rekao je Mataruga.
On je naglasio da su poplavljeni bili privredni, stambeni, pomoćni i drugi objekti u 98 domaćinstava, na kojima je procijenjena šteta u iznosu od 1. 276. 150 KM.
“Štete na saobraćajnicama, lokalnim i nekategorisanim putevima, štete od klizišta kao i oštećenja nasipa procjenjuju se na 3. 265. 937 KM”, rekao je Mataruga.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi