V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.08.2010. - Omladinska banka finansira 13 projekata mladih
Odbor Omladinske banke Kozarska Dubica dodijelio je danas bespovratna novčana sredstva za finansiranje 13 projekata neformalnih grupa mladih sa područja ove opštine, čija je ukupna vrijednost 44. 345 KM.
Iz fonda Omladinske banke projekti mladih biće finasirani u iznosu od 20. 011 KM, dok će ostatak vrijednosti projekata biti finansirani kroz doprinose iz zajednice i donatora.
Dodjeli čekova članovima neformalnih grupa mladih pored članova kreditnog odbora, prisustvovali su menadžer programa Fondacije za razvoj zajednice "Mozaik" Željko Pauković i načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz.
"Omladinska banka je projekat čiji je cilj povećati učešće mladih u procesima lokalnog razvoja ruralnih sredina kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje pokreću i vode mladi, na način da ta populacija bude uključena u proces donošenja odluka i realizaciju projekata i ideja koji pokazuju da su mladi resurs, a ne problem", rekao je Pauković.
On je čestitao članovima kreditnog odbora Omladinske banke Kozarska Dubica i rukovodstvu opštine na uspješnoj realizaciji projekta i aktivnoj relizaciji Omladinske politike, koju je usvojila Skupština opštine Kozarska Dubica.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz potvrdio je da se projekat Omladinska banka prvi put realizuje u Kozarskoj Dubici i izrazio zadovoljstvo činjenicom da odobreni projekti doprinose boljem, kvalitetnijem i sadržajnijem životu mladih ljudi, naročito u ruralnim sredinama.
Jauz se zahvalio Fondaciji "Mozaik" i organizaciji USAID koji zajedno sa opštinom Kozarska Dubica obezbjeđuju sredstva za finsiranje odobrenih projekata.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi