V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

19.08.2010. - Premijer Republike Srpske prisustvovao tradicionalnoj “Večeri ojkače”
Sinoć je u Kozarskoj Dubici u povodu obilježavanja pravoslavnog praznika Preobraženja gospodnjeg kod drevnog manastira Moštanica upriličena manifestacija “Veče ojkače-Moštanica 2010”.
Ovom tradicionalnom događaju pored više desetina hiljada građana prisustvovao je i premijer Republike Srpske Milorad Dodik koji se u neformalnoj atmosferi sastao sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Ninom Jauzom i njegovim saradnicima.
Premijer RS je zatim, u pratnji domaćina i crkvenih vjerodostojnika, obišao krug manastira Moštanica koji je u završnoj fazi rekonstrukcije, a koji datira iz 16. vijeka.
Uz čestitke organizatorima na uspješno održanoj manifestaciji "Veče ojkače 2010", Dodik se pridružio opštenarodnom veselju, podjelivši tako s brojnim stanovnicima Potkozarja radost narodnog zborovanja.
Manifestaciju “Veče ojkače-Moštanica 2010” otvorio je načelnik opštine Nino Jauz. On je podsjetio da se ova manifestacija već drugu godinu za redom održava u organizaciji opštine Kozarska Dubica i Centra za informisanje i kulturu.
“Sretan sam što je ovo predivno mjesto ponovo centar okupljanja ojkačkih grupa koje su u revijalnom programu pokazale ljepotu ove tradicionalne pjesme potkozarskog kraja”, rekao je Jauz i naglasio značaj očuvanja tradicije jednog naroda.
Manifestacija je organizovana u sklopu „Dubičkog kultuirnig ljeta“ i okupila je je 14 ojkačkih grupa potkozarskih opština.
Moštanica je trinaesti put centar okupljanja ojkačkih grupa, a manifestacija je podržana od strane Ministrastva prosvjete i kulture.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi