V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

13.09.2010. - Sufinansiranje prevoza učenika
Opština Kozarska Dubica je u školskoj 2010/2011. godini preuzela sufinansiranje mjesečnih karata za prevoz djece iz pojedinih kategorija.
Prema riječima Dragana Mataruge načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti namjera nam je da olakšamo školovanje djece roditeljima koji plaćaju više od dvije mjesečne karte. „Opština je preuzela sufinansiranje jedne mjesečne kartu za djecu iz porodica gdje troje djece koristi usluge prevoza na putu do škole ili dvije mjesečne karte za porodice gdje četvoro djece koristi tu mogućnost i to za iznos koji je predviđen za plaćanje od strane roditelja. To je predstavljalo znatno opterećenje za ove porodice i namjera nam je da im olakšamo tu situaciju“, rekao je Mataruga.
On je istajao da će opština Kozarska Dubica će i u ovoj školskoj godini sufinansirati troškove prevoza svih srednjoškolaca sa područja opštine koji nastavu pohađaju u Mješovitoj srednjoj školi “Nikola Tesla”, i to u iznosu od 30 odsto od ukupne cijene mjesečnih karata. Osim toga djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, kao i djeca iz porodica sa četvoro i više djece koja školu pohađaju u susjednim opštinama će imati plaćene troškove prevoza u iznosu od 30 odsto. Iz opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti pozivaju učenike iz ovih kategorija koji školu pohađaju u susjednim opštinama da se jave u Opštinu u kancelariju 24 kako bi ostvarili pravo na sufinansiranje prevoza.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi