V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.09.2010. - Održan drugi sastanak Organizacionog odbora za utvrđivanje programa obilježavanja 15. godišnjice odbrane od hrvatske agresije
Danas je održan drugi sastanak Organizacionog odbora opštine Kozarska Dubica za utvrđivanje programa obilježavanja 15. godišnjice odbrane područja ove opštine od hrvatske agresije u septembru 1995. godine.
Nino Jauz načelnik opštine koji je predsjednik Organizacionog odbora je istakao da je na sastanku utvrđen program za obilježavanje 18. i 19. septembra, kao i Dana 11. (111.) dubičke brigade.
„Na ovom sastanku Organizacioni odbor je dogovorio da se od sledeće godine u sklopu obilježavanja septembarskih dana upriliče prigodni kulturni i sportski sadržaji. Ovom prilikom Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti je zaduženo da u saradnji sa školama u proljeće 2011. godine raspiše konkurs za izbor najboljeg likovnog i literarnog rada urađenog na ovu temu, a koji će biti nagrađeni“, rekao je Jauz.
Prema njegovim riječima programom "Septembarski dani" predviđeno je da se 18. septembra u 10:00 časova u Spomen hramu Svete Petke služi parastos za poginule civile i vojnike i polože vijenci, a potom u 10:30 časova polože vijenci kod spomen krsta na platou preko puta preduzeća Unaplod.
„Programom je predviđeno da se kod spomen krsta obrate predstavnici opštine i Boračke organizacije. Sutradan, 19. septembra u 11:00 časova delegacije će položiti cvijeće na spomen obilježje Zoranu Buliću u Donjoj Gradini, gdje će se prisutnima obratiti predstavnici Boračke organizacije“, precizirao je Jauz.
On je istakao da će 21. septembra u sklopu obilježavanja ovih dana biti organizovana tradicionalna „Biciklijada“ koja će krenuti ispred platoa kod spomen krsta.
Dan 11. (111.) dubičke brigade biće obilježen 25. septembra kod Crkve Svete Petke.
„Ovom događaju, koji će početi u 11:30 časova, prisustvovaće 600 zvanica, a prisutnima će se obratiti predstavnici opštine i Boračke organizacije. Obraćanje je predviđeno u 12 časova“, rekao je Jauz.
On je naglasio da septembarski dani imaju veliki istorijski značaj za srpski narod, a posebno za opštinu Kozarska Dubica i Republiku Srpsku.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi