V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

09.12.2010. - Opštine definisale prioritete u oblasti upravljanja imovinom
U Kozarskoj Dubici, u organizaciji Misije OEBS-a u BiH, održan je sastanak mreže opština na temu upravljanja imovinom, tokom kojeg su nekoliko opština Republike Srpske i Federacije BiH definisale prioritete u oblasti modela upravljanja imovinom lokalnih zajednica. U radnom dijelu sastanka učestvovalo je rukovodstvo opštine Kozarska Dubica, a goste je sa najznačajnijim prirodnim kapacitetima opštine, njenim ekonomskim i privrednim karakteristikama upoznao načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz.
"Ovo je drugi sastanak mreže na kome su članovi upriličili individualne prezentacije o prioritetima u oblasti upravljanja opštinskom imovinom, usvojili akcioni plan mreže i dogovorili buduće korake u njenoj implementaciji", precizirala je koordinator mreže opština Hazima Pecirep.
Učesnici sastanka usaglasili su mišljenje da je upravljanje imovinom veoma značajno i osjetljivo pitanje, kako na nivou opština, tako i na entitetskom i državnom nivou.
Šef Odsjeka za imovinsko-pravne poslove opštine Kozarska Dubica Ilija Tadić naglasio je da je cilj koji je opština htjela postići stvaranje savremenog metoda upravljanja imovinom lokalne zajednice.
Službnik za lokalnu upravu Misije OSCE-a u BiH-a Tania Mendes naglasila je da je ključni aspekt mreže da se opštinama omogući da uče jedna od druge i podsjetila da je prilikom prethodnog sastanka mreže opština u Sarajevu zaključeno da više pažnje treba posvetiti oblasti interne opštinske organizacije, popisu opštinske imovine, te procjeni njene vrijednosti.
Pored opštine Kozarska Dubica, mrežu sačinjavaju opštine Gacko, Nevesinje, Travnik, Sarajevo Centar, Ugljevik, Tuzla, Gračanica, Srebrenik i opština Novi Grad Sarajevo, a postojanje mreže dio je projekta KAF /CAF/, koji je baziran na principima samoprocjene opština BiH, međuopštinskog učenje i saradnje zasnivane na principu dobrovoljnosti.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi