V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.09.2011. - Održan seminar o informisanju javnosti o ulozi NATO-a
U sklopu desetosedmičnog programa informisanja BiH javnosti o NATO-u, kao i o značaju programa u okviri Partnerstva za mir i evroatlanskih integracija, juče su predstavnici Štaba NATO snaga u BiH, na čelu sa zamjenikom komandanta ove vojne alijanse brigadirom Džonom Olsenom, u Kozarskoj Dubici održali seminar na temu "Prošlost, sadašnjost i budućnost NATO-a".
Velimir Vezmar šef kabineta načelnika opštine, koje se sasaradnicima prije početka predavanja sastao sa zamjenikom komandanta NATO Štaba u Sarajevu, je istakao da su ovom prilikom razgovarali o značaju programa u okviru Partnerstva za mir i evroatlanskih integracija. On je naglasio da je ovaj seminar prilika da se građani pobliže upoznaju sa političkim, ekonomskim i vojnim aspektima članstva u NATO-u.
Zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadir Džon Olsen je podsjetio da se seminar organizuje u 63 opštine u Republici Srpskoj.
"Prednosti za BiH ako pristupi NATO-u ogledaju se u četiri apekta - bezbjednost, jer je pružanje bezbjednosti misija ovog Saveza, i stabilnost, a kada imate bezbjednost i stabilnost, onda je tu i ekonomski razvoj, te uticaj članica NATO-a na proces donošenja odluka u Savezu i svim njegovim tijelima", reko je Olsen.
Organizator seminara je NATO Štab Sarajevo u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Norveške i NATO koordinacionog tima Savjeta Ministara u cilju informisanja javnosti o NATO-u.
Seminar je namijenjen široj publici, studentima, poslovnim ljudima, predstavnicima političkih partija i opštinske uprave, kao i svim zainteresovanim stanovnicima, s ciljem promovisanja principa i vrijednosti ove vojne alijanse, sa naglaskom na političke, ekonomske i vojne prednosti članstva u evroatlantskom vojnom savezu.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi