V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

10.11.2011. - Komisija Vlade RS razmotriće zahtjev za izdvajanje šumske uprave Kozarska Dubica iz Šumskog gazdinstva “Prijedor“
Na tematskoj sjednici Vlade RS koja je juče održana u Rogatici odlučeno je da Komisija Vlade RS razmotri zahtjev za izdvajanje Šumskog privrednog područja „Kozaračko“ iz Šumskog gazdinstva „Prijedor“ u samostalno Šumsko gazdinstvo „Kozara“ sa sjedištem u Kozarskoj Dubici.
Na prošlonedjeljnoj sjednici SO Kozarska Dubica odbornici su usvojili Elaborat o ekonomskoj opravdanosti izdvajanja Šumskog privrednog područja „Kozaračko“ iz Šumskog gazdinstva „Prijedor“, a osnovne argumente za donošenje ove važne odluke prezentovao je načelnik opštine Nino Jauz koji je prisustvovao sjednici Vlade Republike Srpske u Rogatici.
„Vraćanje šumskog gazdinstva u Kozarsku Dubicu predstavlja najbolje rješenje, koje omogućuje racionalizaciju troškova proizvodnje, a s druge strane ne ugrožava dalje funkcionisanje postojećeg Šumskog gazdinstva“, navodeno je u Elaboratu. U ovom dokumentu je konstatovano da važeća šumsko-privredna osnova daje relevantne pokazatelje o samoodrživosti i tržišnoj konkurentnosti šumskog gazdinstva u Kozarskoj Dubici, a u prilog tome idu i pozitivni rezultati poslovanja, prije i poslije pripajanja Šumskom gazdinstvu „Prijedor“ 2005.godine. Šumska uprava Kozarska Dubica je na kraju prošle godine ostvarila dobit od 343 000 KM , ali se, kao i ranijih godina, ta sredstva ne koriste za razvoj i investiciona ulaganja na području Kozarske Dubice već za pokrivanje gubitaka drugih šumskih uprava u okviru Šumskog gazdinstva „Prijedor“.
Jedan od niza zaključaka koje je Vlada RS, takođe, donijela ovom prilikom je da sva šumska gazdinstva Javnog preduzeća "Šume RS" koja su poslovala s gubitkom u roku od šest mjeseci do godinu predstave plan pozitivnog poslovanja, a ako to ne učine, biće smijenjeni direktori tih gazdinstava.
Na sjednici je donesena i odluka o formiranju komisije koja će dati prijedloge za zakonske izmjene zbog unapređenja poslovanja u oblasti šumarstva.
Osim ministara, ovoj tematskoj sjednici Vlade Republike Srpske prisustvovali su predstavnici "Šuma RS", svih šumskih gazdinstava, Privredne komore RS , Republičkog inspektorata i načelnici opština.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi