V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.11.2011. - Stipendije i za studente iz socijalno ugroženih porodica
Stipendije koje se isplaćuju iz budžeta opštine Kozarska Dubica u narednom periodu će moći da primaju i studenti iz socijalno ugroženih porodica koje predloži lokalni Centar za socijalni rad.
„Razlozi za donošenje ove odluke nalaze se u želji da se finansijski pomogne kategoriji studenata koji ispunjavaju opšte uslove konkursa za dodjelu stipendija, a čije se porodice nalaze u teškoj materijalnoj situaciji“, objasnio je načelnik Odjeljanja za privredu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica Dragan Mataruga.
On je podsjetio da su stipendije iz opštinskog budžeta već bile obezbjeđene za studente iz kategorija porodica poginulih boraca i djece ratnih vojnih invalida, studente sa posebnim potrebama i invalidna lica, djecu koja su bila smještena u domove za nezbrinutu djecu do punoljetstva i studente iz porodica sa četvoro i više djece, te da su te kategorije rangirane u posebnoj listi za dodjelu stipendija.
Mataruga je naglasio da će stipendije iz budžeta opštine Kozarska Dubica ubuduće automatski dobijati i učenici sa područja te opštine koji su sva četiri razreda srednje škole završili sa prosjekom ocijena 5,0, takozvani „vukovci“, pri upisu na prvu godinu fakulteta.
„Primjećeno je da zbog velikog broja prijava uspješnih studenata viših godina studija, studenti prve godine bivaju potisnuti na začelje rang liste, a obzirom da postoji želja da se svim vukovcima iz srednje škole garantuje dodjela stipendije, pristupili smo dopuni opštinske odluke o stipendiranju studenata“, objasnio je Mataruga.
Stipendije iz budžeta opštine Kozarska Dubica u tekućoj akademskoj godini prima 138 studenata koji se školuju u Republici Srpskoj i u inostranstvu.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi