V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

16.07.2012. - Upriličena tradicionalna manifestacija “Smotra folklora”
Sinoć je u Kozarskoj Dubici u organizaciji Javnog preduzeća „Centar za informisanje i kulturu“, a pod pokroviteljstvom opštine održana tradicionalna manifestacija „Smotra folklora“. Na ovogodišnjoj manifestaciji, koju je u ime načelnika opštine otvorio njegov zamjenik Rajko Marčeta, učestvovalo je pet folklornih grupa, odnosno ansambli iz bugarske opštine Etropole i Bela Palanka, KUD “Mladost” iz Međeđe, Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” iz Kozarske Dubice i domaćin Folklorni ansambl “Una”.
Prema riječima zamjenika načelnika opštine ova tadicionalna manifestacija se organizuje u okviru „Dubičkog kulturnog ljeta“ i građani su mogli da uživaju u svečanom defileu i izuzetnom programu koji su učesnici priredili. On je ukazao na značaj ovakvih manifestacija i istakao da upravo one u ljetnom periodu daju na sadržajnosti kulturnih dešavanja u opštini i doprinose tome da se stanovnici osjećaju prijatnije u svom gradu.
Dragan Jaćimović direktor Javnog preduzeća „Centar za informisanje i kulturu“ je istakao da su ove godine po prvi put učesnici gosti iz bratskih opština Etropole i Bela Palanka, te Bošnjačka zajednica kulture “Preporod”. On je naglasio da je pored revijalnog kulturno-umjetničkog programa, kao i prethodnih godina, organizovana izložba ručnih radova u centru grada i proglašenje pobjednika i uručenje nagrada takmičarima projekta „Uredi svoj vrt“.
„Radenko Goronja nagrađen je sa 300 KM kao takmičar koja ima najljepše uređeno dvorište, drugo mjesto u ovoj kategoriji, odnosno nagrada od 200 KM pripala je Milinku Bursaću, a Nada Mutić i Mirzeta Talić podijelile su nagradu od 100 KM za treće mjesto. Za kategoriju najljepši balkon nagrađeni su Željko Špica sa 200 KM, Mira Bijelić sa 100 KM i Vesna Goronja sa 50 KM, dok je Mješovita srednja škola“Nikola Tesla“ nagrađena sa 1000 KM za najlljepše uređeno školsko dvorište“, rekao je Jaćimović i dodao da su svim učesnicima smotre folklora uručene zahvalnice.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 6-2
  Da li ste zadovoljni dinamikom modernizacije puteva i ulica na podrucju opštine Kozarska Dubica?

  Da
  Ne
  Anketa 6-1
  Da li placate komunalnu naknadu?

  Da
  Ne