V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.07.2012. - U Milića gaju obilježena 71. godišnjica ustanka naroda i narodnosti protiv fašizma
Dan ustanka naroda i narodnosti protiv fašizma, 27. juli, obilježen je polaganjem vijenaca na partizanskom groblju u Knežici i tradicionalnim narodnim zborom u Milića gaju. Vijence su položili, u ime predsjednika Republike Srpske, ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo, ministar rada i boračko invalidske zaštite Petar Đokić, delegacije Narodne skupštine, Vijeća naroda, predstavnici ambasade Srbije, republičkog i opštinskog SUBNOR-a, delegacije opštine Kozarska Dubica, Boračke organizacije RS i druga udruženja.
Petar Đokić ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske rekao je da je ovo okupljanje prilika da se sadašnjim i budućim generacijama skrene pažnja na bitne datume iz naše prošlosti i ukaže na značaj borbe za slobodu. On je naglasio da srpski narod u BiH treba da bude ponosan na tekovine antifašističke borbe.
Stanislav Čađo ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske je ovom prilikom naglasio da antifašistička tradicija i stradanja srpskog naroda obavezuje sve ljude da čuvaju od zaborava istoriju koja je na ovim prostorima često puta bila prezentovana na suprotan način od istine.
“Opština Kozarska Dubica zajedno sa opštinskim SUBNOR-om osim 27. jula, njeguje i druge datume iz antifašističke borbe, a kroz infrastrukturne projekte održavaju se i nastoje očuvati partizanska groblja i spomenici. Tako čuvamo dostojanstvo svih onih koju su bili dio narodno-oslobodilačke borbe i doprinijeli pobjedi nad fašizmom”, istakao je načelnik opštine Nino Jauz. Ove godine obilježena je 71. godišnjica ustanka naroda I narodnosti protiv fašizma.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi