V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

21.08.2012. - NAJAVA: Održavanje finalne/testne faze projekta „Turističke pješačke rute“ u Kozarskoj Dubici
Finalna testna faza pilot projekta „Turističke pješačke rute“ u Kozarskoj Dubici sprovešće se u srijedu i četvrtak, 22. i 23. avgust 2012. godine. Svrha projekta koji finansijski podržava opština Kozarska Dubica je da se registrovana seoska domaćinstva, koja su učestvovala u prethodnom projektu „Una – jedinstveni resurs održivog razvoja“ podržan od strane Evropske komisije, uključe u turističku ponudu opštine Kozarska Dubica. Cilj projekta je da se osmisle turističke pješačke rute u ruralnim dijelovima opštine Kozarska Dubica kao poseban turistički proizvod koji se može ponuditi turistima, s obzirom na to da u razvijenim zemljama pješačenje u prirodi postaje najtraženiji oblik aktivnog turizma. Integrisanjem seoskih domaćinstava na različitim lokacijama u okviru pješačke rute posjetiocima će biti omogućeno da steknu predstavu o prirodnim potencijalima opštine, gastronomskom bogatstvu domaće kuhinje i kulturno-istorijskom nasljeđu opštine.
Od učesnika u testnoj fazi obilaska pomenutih pješačkih ruta se očekuje da „odglume“ prave turiste i da po okončanju kritikuju dobre i nedovoljno razrađene strane ponude. Na taj način će se stvoriti uslovi da se konačna verzija ponude za stvarne turiste što bolje osmisli kako bi se na najbolji način promosala opština Kozarska Dubica i omogućilo dodatno zapošljavanje.
Učesnici u testnoj šetnji su načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz sa saradnicima, predstavnici Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Turističke organizacije Republike Srpske i Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi