V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

19.09.2012. - Položeni vijenci na mjestu pogibije policajca Zorana Bulića
Obilježavanje 17. godišnjice odbrane zapadne granice Republike Srpske nastavljeno je danas polaganjem vijenaca na spomen-obilježje u Donjoj Gradini gdje je u septembru 1995. godine život izgubio pripadnik policijske stanice Zoranu Buliću.
Vijence su osim porodice ovog stradalog borca, položili načelnik opštine Nino Jauz sa opštinskom delegacijom, Pantelija Ćurguiz predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske i druge delegacije.
“Zoran Bulić je prije sedamnaest godina u napadu Hvatske vojske 19. septembra 1995. godine jedini poginuli srpski borac u Donjoj Gradini gdje su hrvatski vojnici pokušali da pređu Savu i ponovo izvedu napad na srpsku vojsku. U ovom napadu, mislim na 18. i 19. septembar Dubica je pretrpjela velike gubitke u pogledu ljudskih života i materijalne štete“, rekao je Nino Jauz načelnik opštine nakon polaganja vijenaca i naglasio da o ovoj borbi kojom je odbranjena Republika Srpska treba da svjedoče budući naraštaji i istorija.
Pantelija Ćurguz predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske i u to vrijeme komandant odbrane opštine Kozarska Dubica je podsjetio da je 19. septembra na ovom pravcu u Donjoj Gradini odbranu izvodio 4. bataljon 11. dubičke brigade, te da je s lakoćom spriječen napad. „Uništili smo im amfibiju koja je prevozila 24 njihova specijalnoobučena vojnika, tačnije obučena da izvrše izviđačko-diverzantske aktivnosti. Tu grupu smo uništili, dokazali njihove namjere i u potpunosti stabilizovali front na ovom pravcu“, rekao je Ćurguz.
U okviru obilježavanja godišnjice odbrane zapadne granice Republike Srpske sinoć je u hramu „Pokrova presvete Bogorodice“ u Knežici održano večernje bogosluženje u pomen stradalima u napadu hrvatske vojske, nakon čega je u Etno domaćinstvu upriličen prigodan kulturno-umjetnički program.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi