V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

20.09.2012. - Načelniku uručena Zlatna plaketa „Lider lokalne zajednice decenije“
Nini Jauzu načelniku opštine Kozarska Dubica danas je uručena zlatna plaketa „Lider lokalne zajednice decenije“, koju mu je na osnovu rezultata ankete istraživačkog projekta uručila Internacionalna liga humanista – Liga za mir i svjetsko jedinstvo.
“Opština Kozarska Dubica dobitnik je posebnog priznanja, zajedno sa još deset opština, iz oba entiteta obuhvaćenih anketom u okviru istraživačkog projekta pod nazivom „Rad lokalnih organa vlasti i lokalne samouprave u skladu sa Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi“. Ovo priznanje dodjeljuje se za postignute visoke rezuktate u skladu sa evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi. Načelnik opštine je svojim razvojnim projektima i programima dao izvanredan doprinos sveopštem razvoju opštine Kozarska Dubica kao lokalne zajednice, aVijeće Internacionalna liga humanista je na osnovu ocjene projekata donijelo odluku da načelnik Kozarske Dubuice i ova opština bude među deset odabranih”, rekao je Zdravko Šurlan generalni sekretar Internacionalne lige humanista.
On je podsjetio da je Internacionalna liga humanista osnovana od strane dobitnika Nobelove nagrade u Filadelfiji 1976. godine.
Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica je izrazio zahvalnost na ukazanom priznanju i naglasio da je priznanje zasluga kompletne Aministrativne službe opštine i direktora javnih preduzeća. “Svi mi zajedno brinemo o onome što je bitno da bi naši građani bolje živjeli danas nego što su juče i da osiguramo garanciju da će bolje živjeti sutra nego što je to danas. Veliki problem gotovo svih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj je neuređena infrastruktura i nezaposlenosti. Mi smo se fokusirali na pravljenje što boljeg ambijenta u kome ćemo što bolje i brže rješiti problem nezaposlenosti i poboljšati infrastrukturu”, rekao je Jauz i dodao da je Kozarska Dubica u protekle četiri godine postala otvorena sredina i opština koja je spremna da sarađuje sa susjednim opštinama u Republici Srpskoj, Hrvatskoj i drugima, a sve na dobrobit građana ove opštine. On je naglasio da Kozarska Dubica u narednom periodu treba da se svrsta u red razvijenih opština, a Poslovna zona “Lipova Greda” treba da obezbijedi nova radna mjesta i dolazak investitora.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi