V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

23.12.2013. - Potpredsjednika Suljkanovića i ministrice Reši posjetili opštinu Kozarska Dubica
Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović izjavio je danas u Kozarskoj Dubici da je ova opština zanimljiva za potencijalne ulagače s obzirom na širinu spektra djelatnosti i blizinu granice sa EU.
On je, nakon sastanka sa načelnikom te opštine Milom Zlojutrom, kojem je prisustvovala i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, istakao da su potencijali ne samo ove nego i ostalih opština nedovoljno promovisani kod potencijalnih ulagača.
"Ovo je veoma zanimljiva opština za potencijalne ulagače, jer je blizu granice Evropske unije i ima dva granična prelaza. Kao potpredsjednik Republike moj zadatak je da u kontaktu sa određeni ambasadama prezentujem najpozitivnije sa područja Republike Srpske kako bismo privukli potencijalne ulagače", izjavio je Suljkanović.
Govoreći o položaju povratničke populacije u toj opštini, Suljaković je precizirao da u Kozarskoj Dubici živi oko 2000 povratnika i najavio da će se kao član Fonda za povratak na nivou BiH založiti prvenstveno za projekte zapošljavanja i samozapošljavanja, ne samo za povratničko, već i za domicijalno stanovništvo.
Ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić izjavila je da se saradnjom te opštine i Ministarstva znatno može unaprijediti nevladin sektor i određeni oblici međuopštinske saradnje.
Ona je naglasila da u Kozarskoj Dubici radi najmlađe Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet", koje među rijetkima u Republici Srpskoj ima organizovanu javnu kuhinju.
"Šezdeset građana svakodnevno uzimaju jedan obrok iz ove kuhinje i taj projekat je građanima veoma bitan. Vlada je za kancelarije `Merhameta` u Srpskoj dodjeljivala grantove, a budžetom za 2012. godinu za `Merhamet` u Kozarskoj Dubici izdvojeno je oko 18. 000 KM", precizirala je Rešićeva.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro potvrdio je da su tokom sastanka postignuti konkretni dogovori, te utvrđeni pravci djelovanja na rješavanju određenih infrastrukturnih problema u naseljima u kojima žive povratnici i ostali građani.
„Riječ je o sanaciji određenih ulica, kanalizacione i vodovodne mreže, tačnije onog za šta mi objektivno nećemo imati vlastitih sredstava u ovoj godini. Razmijenili smo mišljenja i kandidovali određene projekte“, rekao je Zlojutro.
Potpredsjednik Suljkanović i ministar Rešić danas su u Kozarskoj Dubici posjetili povratnička naselja „Prvomajska“ i „Polje“.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi