V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

24.12.2013. - Raspisan javni konkurs za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2012/13. godini
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro raspisao je danas javni konkurs za dodjelu 130 stipendija redovnim studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu. Stipendije će iznositi 500 KM za apsolvente i 1000 KM za ostale studente na godišnjem nivou.
„Posebne kategorije studenata, koje će stipendiju ostvariti bez obzira na prosjek ocjena ukoliko ispunjavaju opšte uslove, su studenti iz kategorije porodica poginulih boraca i djece RVI od prve do četvrte kategorije, studenti sa posebnim potrebama, odnosno invalidna lica, studenti koji su bili smješteni u domove za nezbrinutu djecu ili u hraniteljske porodice do punoljetstva. Osim navedenih u posebne kategorije studenata ubrajaju se studenti iz kategorija porodica sa četvoro i više djece, studenati iz socijalno ugroženih porodica koje predloži Centar za socijalni rad, maksimalno 5 studenata i studenti sa područja opštine koji su srednju školu završili sa prosjekom ocjena 5,00 pri upisu u prvu godinu fakulteta“, saopšteno je u opštinskoj Administrativnoj službi.
Pored opštih uslova studenti koji konkurišu za dodjelu stipendija, a pripadaju kategoriji ostalih studenata moraju imati prosječnu ocjenu studiranja najmanje 8,00, osim studenata deficitarnih fakulteta ili zanimanja i studenata iz porodica sa dva ili više studenata čija prosječna ocjena studiranja ne smije biti manja od 7,00. Studenti prve godine studija, takođe, imaju pravo na stipendiju ukoliko su ostvarili prosječnu ocjenu iz srednje škole najmanje 4,50, a za studente sa deficitarnih fakulteta, odnosno zanimanja i za studente iz porodica sa dva ili više studenata najmanja prosječna ocjena iz srednje škole ne smije biti manja od 4,00. Kao deficitarni fakulteti, odnosno navedena zanimanja na fakultetima u školskoj 2012/13-oj godini biće tretirani Matematika i Informatika, te Fizika i Biologija na Prirodno-matematičkom fakultetu, Italijanski, Njemački i Ruski jezik na Filološkom fakultetu, Veterinarski fakultet, Medicinski fakultet i to Farmacija, Stomatologija i Opšti smjer, Građevina i Geodezija na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu, Logopedski smjer i Specijalna edukacija i rehabilitacija osoba sa teškoćama u mentalnom razvoju na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Mašinski fakultet, Elektrotehnički fakultet i Grafičko inžinjerstvo i dizajn na Tehnološkom fakultetu. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja konkursa na oglasnoj tabli opštine, a prijave se podnose Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti Opštine Kozarska Dubica putem prijemne kancelarije ili poštom na adresu - Opština Kozarska Dubica, Svetosavska br. 5, sa naznakom Prijava na Konkurs za dodjelu stipendija. Obrazac prijave za Javni konkurs, kao i obrazac izjave da student ne prima stipendiju od drugih stipenditora biće dostupni na internet stranici www.kozarskadubica.org. i u šalter sali Opštine Kozarska Dubica.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi