V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

31.01.2013. - SO zadužila rukovodstvo opštine da o zloupotrebama obavijesti nadležno tužilaštvo
Skupština opštine Kozarska Dubica usvojila je na drugoj radnoj sjednici Informaciju o primopredaji dužnosti načelnika, kao i Informaciju o stanju u JZU apoteka „Sveti Luka“.
Nakon razmatranja i usvajanja Informacije o primopredaji dužnosti načelnika, Skupština opštine Kozarska Dubica zadužila je rukovodstvo opštine da o uočenim zloupotrebama bivšeg načelnika Nine Jauza obavijesti nadležno tužilaštvo.
"Skupština opštine konstatuje da je iz potpisanih zapisnika vidljivo da dospjele obaveze opštine, koje su većinom stvorene zloupotrebama i nepoštovanjem zakona i pratećih propisa, iznose više od 6,7 miliona KM", navedeno je u zaključcima Skupštine opštine.
U dokumentu se dalje navodi da su obaveze u iznosu od 2.493.126 KM planirana sredstva u budžetu opštine Kozarska Dubica za prošlu godinu, ali su odlukama bivšeg načelnika opštine o realokacijama nezakonito utrošena za druge namjene, dok za preostali dio obaveza uopšte nisu planirana sredstva u budžetu opštine.
Na osnovu usvojenih zaključaka Skupštine opštine, predsjednik Skupštine i načelnik opštine Kozarska Dubica zadužuju se da traže od Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske i Odbora za reviziju Narodne skupštine RS da za period od 2009. do 2012. godine izvrše reviziju poslovanja opštine Kozarska Dubica kao i pojedinih budžetskih korisnika kod kojih su uočene zloupotrebe.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da je stanje u ovoj opštini veoma teško jer pored zatečenog dugovanja od 6,7 miliona KM, obaveze po osnovu kreditnog zaduženja opštine iznose nešto više od 21 milion KM.
Stopa zaduženosti opštine Kozarska Dubica iznosi 17,4 od maksimalno dozvoljenih 18 odsto ostvarenog budžeta, a utvrđeni iznos kreditnog zaduženja će se vraćati do 2037. godine. Utvrđivanja eventualne krivične odgovornosti bivšeg načelnika opštine Kozarska Dubica Nine Jauza, Skupština opštine Kozarska Dubica zatražila je i nakon razmatranja Informacije o stanju u JZU "Apoteka Sveti Luka", budući da je Jauz, krajem septembra prošle godine, odnosno nekoliko dana prije izbora, bez pribavljenog mišljenja javnog pravobranioca i bez saglasnosti Skupštine opštine potpisao ugovor o ustupanju poslovanja te ustanove strateškom partneru.
Odbornici SO su, takođe, usvojili Odluku o opštinskim administrativnim taksama, kojom su iste smanjene s namjerom olakšavanja položaja svih građana, a posebno samostalnih preduzetnika.
Skupština opštine nije usvojila Izvještaj o radu Komunalne policije za 2012. godinu i Izvještaj o radu Opštinske inspekcije za istu godinu.


Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi