V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

04.02.2013. - Održani sedmi po redu “Dani zime na Kozari”

Sedma po redu privredno-turistička manifestacija "Dani zime na Kozari" održana je juče u Nacionalnom parku "Kozara".
Organizatori su bili Turistička organizacija opštine Prijedor i grad Prijedor, a suorganizatori turističke organizacije opština Kozarska Dubica, Gradiška, Kostajnica, Srbac, Laktaši i grada Banjaluke, te Lokalna agencija za razvoj Novi Grad, opština Oštra Luka i Nacionalni park „Kozara“.
Ovom prilikom prisutni su mogli uživati u izloženim raznim domaćim proizvodima poput vina, rakije, meda, rukotvorinama i suvenirima iz svih krajeva Potkozarja, te u gastro i sportskim takmičenjima na kojima su učestvovale ekipe iz Prijedora, Gradiške, Zenice, Banjaluke, Kotor-Varoša, Kozarske Dubice, Kostajnice, Oštre Luke, Laktaša i Prnjavora.
Danima zime na Kozari” prethodili su “Zimski omladinski marš” koji je u subotu organizovao Klub ekstremnih sportova “Albatros” iz Prijedora, kao i takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola u skijanju koje je organizovalo Planinarsko-skijaško društvo “Ljubijski rudar” iz Prijedora.
Manifestaciji su prisustvovali načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i predsjednik Skupštine opštine Nebojša Milovčević sa saradnicima, kao i načelnici ostalih potkozarskih opština.
Takođe, prisustni su bili i ministrica uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić koja je naglasila da već drugu godinu ovo ministarstvo podržava manifestaciju “Dani zime na Kozari”, kao i ministar trgovine i turizma Srpske Bakir Ajanović.
Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom grada Prijedor, Ministarstva trgovine i turizma i Ministarstva lokalne uprave i samouprave Republike Srpske, a organizuje se u svrhu promovisanja planine Kozare, Nacionalnog parka `Kozara`, lovačkih udruženja, sportsko-alpinističkih klubova, planinarskih udruženja, skijaških udruženja i svih ostalih turističkih subjekata u okruženju.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 6-2
  Da li ste zadovoljni dinamikom modernizacije puteva i ulica na podrucju opštine Kozarska Dubica?

  Da
  Ne
  Anketa 6-1
  Da li placate komunalnu naknadu?

  Da
  Ne