V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

22.04.2013. - Održan sastanak ministra prosvjete i kulture i načelnika opštine
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i ministrar prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Goran Mutabdžija razgovarali su danas u kabinetu načelnika o pitanju obrazovanja na teritoriji opštine.
Načelnik Zlojutro je precizirao da je sa ministrom razgovarao o problemu dotrajalih vodoinstalacija u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ i problemu inkluzije u osnovnom obrazovanju.
“Ovdje je već opšte poznat problem sa vodoinstalacijama u školi. Dogovorili smo se da ćemo nastaviti ovu priču. Za sada nemamo konkretno rješenje ali dobili smo obećanje od ministra da ćemo naći način da se sporne vodoinstalacije zamijene”, rekao je Zlojutro. On je naglasio da kada je riječ o inkluziji u osnovnom obrazovanju, odnosno o radu s djecom sa posebnim potrebama problem u ovoj opštini je izražen. “Naime, nemamo stručnog kadra, a imamo u dvije gradske škole 50 djece s takvim potrebama. Nadamo se da ćemo bar do iduće školske godine iznaći rješenje. Imamo informaciju da na istoku postoji višak defektologa, a ovdje ih nemamao. Ministar se stavio na raspolaganje da će, ako ostvari određene kontakte, obezbijediti kadar ovdje kako bi se ta djeca mogla kvalitetno školovati jer ovo sad je improvizacija”, rekao je Zlojutro.
Ministar Mutabdžija je ovom prilikom naglasio da se po pitanju ovakve vrste problema sve instance moraju uključiti. “Drugim riječima moramo kao društvo biti humani i voditi računa o najosjetljivijim kategorijama”, rekao je Mutabdžija i dodao da je prilikom razgovora snačelnikom upoznat da u Kozarskoj Dubici postoji potreba za angažovanje defektologa obzirom da postoji evidentan broj djece koji imaju probleme u razvoju.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi