V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.06.2013. - Peta „Konferencija beba“ okupila veliki broj roditelja i djece
U Kozarskoj Dubici sinoć je održana peta po redu „Konferencija beba“, tokom koje su mališanima uručeni pokloni Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i opštine Kozarska Dubica.
U tročlano predsjedništvo beba u Kozarskoj Dubici izabrana je Darija Šipka, stara 21 dan, kao najmlađa beba, Jovana Vidović, šesta beba u porodici, kao beba sa najviše braće i sestara i Dragan Drvenica, kao najstarija beba koja je učestovala u izboru predsjedništva.
U okviru ove manifestacije, na kojoj je registrovano 50 beba koje su rođene od Vidovdana prošle godine, izveden je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili mališani Dječijeg vrtića “Pčelica”, najmlađi članovi Folklornog ansambla “Una” i Dramski studio “Artist”.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, koji je pozdravio prisutne i otvorio manifestaciju, izjavio je da je cilj manifestacije promocija rađanja, roditeljstva i porodice.
On je dodao da Kozarska Dubica, nažalost, pokazuje negativan trend nataliteta godinama unazad, o čemu svjedoči mali broj novorođene djece i prepolovljen broj učenika prvih razreda u odnosu na period od prije 10 godine.
On je potvrdio da je u Kozarskoj Dubici u 2012. godini registrovano 171. novorođenče, a da je u prvoj polovini ove godine rođeno 47 beba i dodao da je u smislu promocije rađanja, pored manifestacija ovog tipa, potrebno prije svega obezbjediti zapošljavanje mladih ljudi.
„Konferencija beba“ u Kozarskoj Dubici, koja je okupila veliki broj građana, održana je u okviru manifestacije “Dubičko ljeto 2013” u organizaciji opštine i JP „Centar za informisanje i kulturu“.
Učesnicima manifestacije poklonjene su majice koje je obezbjedilo Ministarstva porodice, omladine i sporta i igračke kao poklon opštine Kozarska Dubica.
I ove godine manifestaciju je podržala Tvornica higijenskih proizvoda „Violeta“ koja je za bebe izabrane za tročlano predsjedništvo obezbijedila poklon pakete.
„Konferencija beba 2013“ održava se u 27 opština i gradova u Republici Srpskoj od 24. do 30. juna.
Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a cilj je promocija porodice i ukazivanje na značaj rođenja djeteta i povećanje nataliteta.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 6-2
  Da li ste zadovoljni dinamikom modernizacije puteva i ulica na podrucju opštine Kozarska Dubica?

  Da
  Ne
  Anketa 6-1
  Da li placate komunalnu naknadu?

  Da
  Ne