V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

08.07.2013. - “Međunarodni festival kulturnog stvaralaštva” oduševio publiku
U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Mladost” sinoć je šesti put za redom u Mjesnoj zajednici Međeđa upriličen “Međunarodni festival kulturnog stvaralaštva”.
Manifestaciju, koja je održana na Sportskom centru “Slobodan Bobo Vidović”, pred brojnom publikom otvorio je Mile Zlojutro načelnik opštine, a oko 150 članova kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske i Amerike nije spriječila ni kiša da do kraja predstave svoje koreografije u dvosatnom programu.
“Šesti put ovo Kulturno-umjetničko društvo uspješno organizuje smotru narodnog stvaralaštva, a posebno je značajno što ove godine imamo goste iz Amerike i mi ćemo se svi zajedno potruditi da im ovdje bude što ljepše”, rekao je Mile Zlojutro načelnik opštine.
Ovom događaju, osim opštinskih zvaničnika, prisustvovao je i poslanik u Narodnoj Skupštini RS Darko Banjac. On je rekao da pored jezika i pisma nacionalno biće jednog naroda čine običaji koji se baštine i njeguju. “Ova smotra narodnog stvaralaštva je dokaz da u Kozarskoj Dubici ispod ponosite Kozare postoji narod koji neće da odustane od svoga nacionalnog bića i porijekla i na to smo ponosni”, rekao je Banjac.
“Zadovoljni smo što imamo brojnu publiku na večerašnjem događaju. Prvi put na festivalu imamo ovoliki broj društava i posebno nam je drago što su ovdje gosti iz Amerike. Mi smo bili njihovi gosti, a sada su nam oni uzvratili posjetu i nastojaćemo da održimo dobar odnos i u budućem periodu”, rekla je Slađana Jerić zamjenik predsjednika KUD-a “Mladost”.
Milenko Rapajić predsjednik KUD-a “Kalemegdan” iz Los Anđelesa je rekao da su prije nastupa u Kozarskoj Dubici nastupili u Beogradu i Čačku i da su ponosni gostovanjem na ovim prostorima.
“Osnovani smo prje deset godina i brojimo 20 članova, a odradimo oko 8 festivala godišnje u više država”, rekao je Rapajić.
“Međunarodni festival kulturnog stvaralaštva” finansijski je podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture RS i opština Kozarska Dubica.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi