V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

31.07.2013. - Hrvatske opštine duž Une će pokrenuti inicijativu za prekategorizaciju graničnih prelaza
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro potvrdio je juče da će opštine koje gravitiraju duž rijeke Une sa hrvatske strane, pokrenuti prema Vladi Hrvatske inicijativu za prekategorizaciju graničnih prelaza duž ove rijeke.
On se danas sastao u svom kabinetu sa načelnikom hrvatske opštine Sunja Josipom Kozarićem koji je u pratnji svoga zamjenika Dušana Šipova posjetio opštinu Kozarska Dubica, te razgovarao sa njima o problemu statusa graničnog prelaza.
Zlojutro je podsjetio da opštine s obje strane Une trpe veliku štetu zbog nemogućnosti međunarodnog putničkog saobraćaja na prelazu u centru grada, te da je Kozarska Dubica jedina opština u BiH koja je na ovakvoj lokaciji dobila malogranični prelaz.
„Ljudi iz Hrvatske su preko ovoga prelaza dolazili u Kozarsku Dubicu na posao, kod ljekara i slično i obje strane trenutno trpe gubitke. Zbog toga postoji zajednički interes da se ovaj problem riješi i mi nastojimo da reagujemo u svim pravcima za dobrobit opštine i građana“, rekao je Zlojutro.
Josip Kozarić je ovom prilikom rekao da će inicijativu prema Vladi Hrvatske, po uzoru kako su prema Savjetu ministara BiH reagovale opštine Prijedorske regije, pokrenuti opštine Hrvatska Dubica, Hrvatska Kostajnica, Kuruzari, Dvor, Jasenovac i Majur.
Granični prelaz u centru Kozarske Dubice je Ugovorom o graničnim prelazima između BiH i Hrvatske od 1. jula ove godine izgubio status međunarodnog graničnog prelaza i kategorizovan kao stalni granični prelaz za pogranični promet.
Tim povodom odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica su na poslednjoj sjednici SO jednoglasno usvojili zaključak da se od nadležnih institucija BiH hitno zatraži pokretanje procedure za odobravanje privremenog međunarodnog putničkog saobraćaja na graničnom prelazu Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica, a zatim izvrši i prekategorizacija u granični prijelaz sa međunarodni cestovni saobraćaj putnika. Sastanku načelnika dvije susjedne opštine prisustvovao je potpredsjednik SO Kozarska Dubica Nenad Ličanin, a ovom prilikom razgovaralo se i o saradnji na realizaciji zajedničkih projekata.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi