V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

12.08.2013. - Svečano zatvorena prva Međunarodna likovna kolonija “Una”
Na Moštanici je juče upriličeno svečano zatvaranja prve Međunarodne likovne kolonije “Una” u čijem radu je učestvovalo 20 slikara iz RS, FBiH i Hrvatske. Svečanom zatvaranju je prisustvovao načelnik opštine Mile Zlojutro sa saradnicima, a Turistička organizacija je ovom prilikom učesnicioma i suorganizatorima uručila zahvalnice.
Prilikom trodnevnog rada slikari su inspiraciju tražili u centru grada, na gradskom keju, obali rijeke Una kod ribarske kuće i u okrugu drevnog manastira Moštanica.
“Urađeno je 30 slika od kojih je 20 poklonjeno opštini Kozarska Dubica. Likovni umjetnici, njih šest, iz Kozarske Dubice, te ukupno 14 iz Banjalike, Zenice, Kaknja, Travnika, Osijeka, Zagreba i Siska radili su tehnikama ulje na platnu, akrilni i suhi pastel, tempera i ankaustika”, rekla je Marijana Kotur direktorica Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica i dodala da su umjetnici izrazili zadovoljstvo organizacijom, motivima grada i pejzažom.
Organizator prve Međunarodne likovne kolinije “Una” je opština Kozarska Dubica i Turistička organizacija opštine, a suorganizatori Udruga "Fortuna art" na čelu sa Darkom Starešinom iz Zagreba, Udruženje likovnih umjetnika "Media art" na čelu sa Jasminom Bajramović iz Zenice i Dubičanin Željko Slijepčević.
Na ovoj likovnoj koloniji pored opštinskih zvaničnika prisustvovali su Aleksandar Dragičevića ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Darko Banjac poslanik u Narodnoj skupštini RS i Ivo Miro Jović nekadašnji član predsjedništva BiH.
Od pisanih umjetnika prisustvovao je Emir Skomorac.
Slike nastale na koloniji “Una” javnosti će biti predstavljene na izložbi.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi