V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

17.09.2013. - Održan istorijski čas pod sloganom “Kad je srce od čelika jače”
Istorijski čas pod sloganom “Kad je srce od čelika jače”, na kome su nastavnici i profesori istorije i predstavnici Boračke organizacije učenicima govorili o ratnim događajima iz septembra 1995. godine, organizovan je danas u svim školama na području opštine Kozarska Dubica.
“Učenici tri osnovne škole i Srednje mješovite škole danas su imali istorijski čas posvećen 18. i 19. septembru, danima odbrane opštine Kozarska Dubica i zapadne granice Republike Srpske 1995. godine. Ovo je druga godina za redom kako organizujemo ovaj čas i u budućem periodu to će biti praksa”, rekao je Dragoljub Ćibić predsjednik Opštinske Boračke organizacije. On je naglasio da su o događajima iz septembra 1995. godine slušali učenici starijih razreda osnovnih škola i učenici Srednje mješovite škole. “Učenike smo upoznali o raspoloživim snagama odbrane na dan napada. Dubička pješadijska brigada je bila raspoređena širom ratišta u Republici Srpskoj, a u Kozarskoj Dubici na dan napada bili su samo dijelovi i stariji sastavi brigada”, rekao je Ćibić i naglasio da su, i uprkos tome uspjeli odbraniti opštinu, te da su ovo veliki i sveti dani kako za Kozarsku Dubicu, tako i za Republiku Srpsku. Prema njegovim riječima ovo je jedna od važnijih bitaka Srpskog naroda, a koja je ujedno i značajna za stvaranje Republike Srpske. “Dužnost svih građana je da vode računa o tome da se ovi događaji ne zaborave. Herojski narod Potkozarja i Kozare je 18. i 19. septembra 1995. godine pokazao, po ko zna koji put, svoju hrabrost i energičnost”, rekao je Ćibić.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi