V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.10.2013. - Boračkim kategorijama uskoro vlasništvo nad stanovima
Opština Kozarska Dubica aktivno sprovodi proceduru neophodnu da se riješi pitanje vlasništva nad stambenim objektim izgrađenim programom zbrinjavanja porodica poginulih - nestalih boraca i ratnih vojnih invalida Republike Srpske.
Riječ je o 23 individualne stambene jedinice i 3 stambene zgrade koje su date na korištenje nosiocima prava.
Mile Zlojutro načelnik opštine je podsjetio da je opština Kozarska Dubica među prvima u RS problem zbrinjavanja ove populacije završila u fizičkom smislu.
“U periodu od 2000. do 2004. godine u opštini Kozarska Dubica izgrađena su 23 individualna stambena objekta i 12 stanova u stambenim zgradama, a nakon toga izgrađeno je još 8 stanova namijenjenih ovoj populaciji. Od ukupno 43, otvaraju se mogućnosti za otkup 16 stambenih jedinica. Ugovor o osnivanju prava građenja potpisan je između opštine i šest korisnika kao uslov za izdavanje potrebnih dozvola, te upisa objekta u katastar i zemljišnu knjigu, a odlukom sa poslednje sjednice SO stvoreni su uslovi za potpisivanje ugovora sa još jednim korisnikom”, rekao je Zlojutro.
Vladislav Stevanović načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje je rekao da je do sada riješeno pitanje prenosa vlasništva sa države na opštinu za 11 individualnih stambenih jedinica i za jednu stambenu zgradu, a u toku je rješavanje istog pitanja nad dvije stambene zgrade i šest individualnih stambenih jedinica.
Nebojša Milovčević predsjednik SO je najavio da će u narednom periodu biti razmatrane odluke o osnivanju prava građenja čime će se stvoriti uslovi za privođenje završetku kompletne procedure kako bi korisnici postali i vlasnici.
“Na 5. redovnoj sjednici smo usvojili Odluku o osnivanju prava građenja za 6 slučajeva, a na 10. sjednici za jedan slučaj. Očekujemo da će do sredine 2014. ovo desetogodišnje pitanje biti riješeno, te da će korisnici kroz proces privatizacije postati vlasnici stambenih prostora čime bi opština Kozarska Dubica bila među prvima koje su riješile ovo pitanje i u imovinsko-pravnom pogledu”, rekao je Milovčević i podsjetio da porodice poginulih boraca i RVI I i II kategorije, prema zakonu o privatizaciji državnih stanova, ne plaćaju otkupnu cijenu stanova.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi