V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

23.10.2013. - Nova vatrogasna vozila predata na upotrebu
Vatrogascima Profesionalne vatrogasne jedinice u Kozarskoj Dubici danas su svečano predata na upotrebu dva nova savremena vatrogasna vozila čija je vrijednost 200 000 KM.
Prilikom svečanog postrojavanja vatrogasce je pozdravio Mile Zlojutro načelnik opštine, nakon čega je izvedena pokazna vježba s novim vozilima.
Milan Zlokapa komandir Vatrogasne jedinice je naglasio da osavremenjavanje voznog parka s ova dva vozila, a čiju nabavku su finansirali Vatrogasni savez RS i opština Kozarska Dubica, za vatrogasce i za građane znači mnogo.
“Riječ je o motornom vozilu sa korpom, odnosno vatrogasnim ljestvama visine 32 metra i 180 kg nosivosti, dok je drugo vozilo namjenjeno za brze intervencije. Građani sada mogu osjećati veću sigurnost, a mi vatrogasci veću obavezu da budemo psiho-fizički spremni za intervencije”, rekao je Zlokapa.
Načelnik opštine Mile Zlojutro je rekao da će opština sufinansirati ovu nabavku sa 60 000 KM, te da su zadovoljni stepenom opremljenosti i kadrom ove Vatrogasne jedinice.
“Sa novim vozilima i ljestvama kompletirana je oprema Vatrogasne jedinice. Preostalo je još da smjestimo samu jedinicu u novi objekat jer ovi objekti više nisu uslovni. Radimo na tome da iznađemo način da se završi projekat koji je ranije započet, što nije samo naša volja, ili ćemo ući u postupak da renoviramo postojeće objekte”, rekao je Zlojutro.
Pokaznoj vježbi i svečanom postrojavanju pored opštinskog rukovodstva prisustvovali su, predstavnici Vatrogasnog saveza RS, poslanik u NSRS Darko Banjac, delegate u Vijeću naroda RS Perica Bundalo i predstavnici MUP-a RS.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi